Μια μεγάλη βραδιά για τους Δημοκρατικούς θα μπορούσε να καταδικάσει μισό εκατομμύριο ή περισσότερα αγέννητα παιδιά σε εξαφάνιση μόνο τα επόμενα δύο χρόνια.

ΑΝΑΛΥΣΗ

LifeSiteNews ) – Οι ενδιάμεσες εκλογές του 2022 που πλησιάζουν γρήγορα θα είναι από τις πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας, κυρίως λόγω των τεράστιων συνεπειών τους για εκατομμύρια αγέννητα μωρά.

Οι κρίσιμες πολιτειακές και ομοσπονδιακές εκλογές σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα καθορίσουν εάν οι Δημοκρατικοί θα μπορέσουν επιτέλους να εφαρμόσουν τη ριζοσπαστική ατζέντα τους για τις αμβλώσεις ή εάν οι Ρεπουμπλικάνοι θα έχουν τις ψήφους για να την εμποδίσουν και να συνεχίσουν να προωθούν τις προστατευτικές ενέργειες υπέρ της ζωής, ειδικά σε επίπεδο πολιτείας.

Μεγαλύτερη σημασία έχει ο έλεγχος του Κογκρέσου: Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν μόλις δύο ακόμη έδρες στη Γερουσία των ΗΠΑ και διατηρήσουν τη στενή τους πλειοψηφία στη Βουλή, θα καταργήσουν το φιλίμπαστερ και θα εγκρίνουν τον ακραίο «Νόμο για την Προστασία της Υγείας των Γυναικών» (WHPA) με απλή πλειοψηφία.

Το WHPA, το υπογραφόμενο νομοσχέδιο των Δημοκρατικών για τις αμβλώσεις, θα δημιουργούσε ένα εθνικό «δικαίωμα» να κάνετε ή να πραγματοποιήσετε άμβλωση μέχρι τη βιωσιμότητα και ακόμη και μετά τη βιωσιμότητα με ευρείες εξαιρέσεις «υγείας», συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας.

 

Το εξαιρετικά ριζοσπαστικό νομοσχέδιο θα ακυρώσει τις σωτήριες απαγορεύσεις αμβλώσεων που έχουν τεθεί σε ισχύ σε περισσότερες από δώδεκα πολιτείες μετά την ανατροπή του Roe εναντίον Wade και εκατοντάδων άλλων νόμων υπέρ της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων γονικής συναίνεσης, απαγορεύσεων μερικής γέννησης αμβλώσεων και κανονισμούς υγείας και ασφάλειας.

Το φιλοζωικό Ινστιτούτο Charlotte Lozier έχει προειδοποιήσει ότι το WHPA θέτει σε κίνδυνο τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα συνείδησης επίσης. «Οι διατάξεις του προτεινόμενου νόμου θα αντικαταστήσουν την τρέχουσα και μελλοντική ομοσπονδιακή και πολιτειακή νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για την αποκατάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας», σημείωσε η ομάδα.

Και θα σήμαινε επίσης το τέλος της τροπολογίας Hyde, η οποία προστατεύει τους φορολογούμενους από την άμεση χρηματοδότηση των αμβλώσεων και σώζει περίπου 60.000 αγέννητες ζωές ετησίως:

[…], εκτός εάν εξαιρεθεί βάσει της διάταξης για την ασφάλιση ή την ιατρική κάλυψη των αμβλώσεων, η τροποποίηση του Hyde, η οποία απαγορεύει τη χρηματοδότηση των αμβλώσεων από τους φορολογούμενους, θα καταργηθεί εάν αποφασιζόταν να αυξηθεί το κόστος των αμβλώσεων ή να «περιοριστεί η πρόσβαση» στις αμβλώσεις.

Όλοι οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο εκτός από τον γερουσιαστή Joe Manchin της Δυτικής Βιρτζίνια και τον βουλευτή Henry Cuellar του Τέξας ψήφισαν υπέρ της WHPA. Ο Τζο Μπάιντεν, επιπλέον, το υποστήριξε με ενθουσιασμό και κατέστησε σαφές ότι η θανάτωση αγέννητων μωρών είναι η μοναδική προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

Ο Μπάιντεν ορκίζεται να κωδικοποιήσει το Roe εναντίον Wade στο θέατρο Howard στην Ουάσιγκτον, DC, 18 Οκτωβρίου.

Το «πρώτο νομοσχέδιο» που θα στείλει στο Κογκρέσο εάν οι Δημοκρατικοί σαρώσουν τις ενδιάμεσες θητείες «θα είναι η κωδικοποίηση του Ρο εναντίον του Γουέιντ», υποσχέθηκε πρόσφατα ο Μπάιντεν στους υποστηρικτές του.

«Και όταν το Κογκρέσο το εγκρίνει, θα το υπογράψω τον Ιανουάριο, 50 χρόνια αφότου αποφασίστηκε για πρώτη φορά το Roe », είπε.

Η νομοθεσία για τη χρηματοδότηση των αμβλώσεων στο εξωτερικό και τη στόχευση κέντρων υπέρ της ζωής μπορεί να μην είναι πολύ πίσω.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ο Μπάιντεν υπόσχεται ότι θα κωδικοποιήσει το Roe v Wade εάν οι Δημοκρατικοί πάρουν τον έλεγχο στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022

Μετά την ανατροπή του Roe εναντίον Wade τον Ιούνιο, σχεδόν ολοκληρωτικές απαγορεύσεις αμβλώσεων έχουν τεθεί σε ισχύ σε 13 πολιτείες, επηρεάζοντας περισσότερες από 100.000 αμβλώσεις. Ανάλογα με τις ενδιάμεσες εκλογές και τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, πολλές άλλες πολιτείες θα μπορούσαν σύντομα να απαγορεύσουν δεκάδες χιλιάδες επιπλέον αμβλώσεις.

Αλλά μια μεγάλη νύχτα για τους Δημοκρατικούς θα καταδίκαζε αυτές τις νίκες υπέρ της ζωής και θα καταδίκαζε δυνητικά μισό εκατομμύριο ή περισσότερα αγέννητα παιδιά σε εξαφάνιση πριν από τις επόμενες εκλογές το 2024 ως άμεσο αποτέλεσμα των δημοκρατικών πολιτικών.

Η μάχη για τη Βουλή και τη Γερουσία

Ωστόσο, φαίνεται απίθανο οι Δημοκρατικοί να διατηρήσουν την πλειοψηφία τους στη Βουλή. Η δημοσκόπηση δείχνει το GOP να αυξάνεται κατά αρκετές μονάδες στο γενικό ψηφοδέλτιο εν μέσω καταστροφικών οικονομικών δεικτών και η RealClearPolitics προβλέπει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν τουλάχιστον 225 έδρες και βαθμολογεί άλλες 37 έδρες ως ανατροπές. (218 έδρες απαιτούνται για την πλειοψηφία της Βουλής). Άλλοι δημοσκόποι έχουν παρόμοιες προβλέψεις.

Η μάχη για τη Γερουσία είναι πιο κοντά – και πιο συνεπακόλουθη. Η ανάκτηση της Γερουσίας θα σήμαινε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τους αριστερούς υποψηφίους του Μπάιντεν που είναι υπέρ των αμβλώσεων , συμπεριλαμβανομένων των διορισμών στο Ανώτατο Δικαστήριο σε περίπτωση που ένας δικαστής πεθάνει, κάτι που είναι μια πραγματική πιθανότητα. Ο δικαστής Clarence Thomas θα είναι 76 ετών μέχρι το τέλος της θητείας του Biden και ο δικαστής Samuel Alito θα είναι 74. Ένας επίδοξος δολοφόνος προσπάθησε να δολοφονήσει τον δικαστή Brett Kavanaugh στο σπίτι του αυτό το καλοκαίρι και ο δικαστής Alito είπε πρόσφατα ότι η διαρροή της πλειοψηφίας του Η γνώμη που ανέτρεψε τον Roe  έκανε τις συντηρητικές δικαιοσύνη «στόχους δολοφονίας».

Οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να κερδίσουν μόνο μία έδρα για να ανατρέψουν τη Γερουσία με 50-50. Οι κορυφαίες ευκαιρίες παραλαβής τους περιλαμβάνουν την Αριζόνα, τη Γεωργία, τη Νεβάδα και το Νιου Χάμσαϊρ:

  • Στην Αριζόνα, ο Ρεπουμπλικανός Μπλέικ Μάστερς, ένας κοινωνικά συντηρητικός επιχειρηματίας με μια μετριοπαθή πλατφόρμα υπέρ της ζωής , αντιμετωπίζει τον ριζοσπαστικό υπέρ των αμβλώσεων τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Μαρκ Κέλι .
  • Στη Γεωργία, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τη Γερουσία και πρώην σταρ του NFL, Χέρσελ Γουόκερ, έχει εκφράσει έντονες απόψεις υπέρ της ζωής και έχει δηλώσει ότι «θα ψήφιζε υπέρ οποιασδήποτε νομοθεσίας που προστατεύει την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής». Ο αντίπαλός του, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Raphael Warnock, είναι κατηγορηματικά υπέρ των αμβλώσεων και αρνήθηκε να πει ότι υποστηρίζει οποιοδήποτε όριο στις αμβλώσεις.
  • Στη Νεβάδα, ο Ρεπουμπλικανός Άνταμ Λάξαλτ, πρώην γενικός εισαγγελέας της πολιτείας, έχει ιστορικό υπέρ της ζωής και είπε ότι υποστηρίζει τις πολιτειακές απαγορεύσεις των αμβλώσεων και ορισμένους ομοσπονδιακούς περιορισμούς. Είναι υποψήφιος εναντίον της Δημοκρατικής γερουσιαστής Catherine Cortez Masto, μιας άλλης εξτρεμίστριας για τις αμβλώσεις που έχει συνυποστηρίξει τη νομοθεσία για το «κλείσιμο» των κέντρων εγκυμοσύνης υπέρ της κρίσης ζωής.
  • Στο Νιου Χάμσαϊρ, ο απόστρατος στρατηγός και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντον Μπόλντουκ είπε ότι είναι υπέρ της ζωής , αλλά ότι η άμβλωση θα πρέπει να αφεθεί κυρίως στις πολιτείες. Αντιμετωπίζει τη Δημοκρατική γερουσιαστή Maggie Hassan, μια επιθετική υποστηρίκτρια των αμβλώσεων που έχει αντιταχθεί στην προστασία των μωρών που επιβιώνουν από αμβλώσεις και υπέγραψε νόμο για τη δημιουργία «ζωνών προστασίας» γύρω από τις κλινικές αμβλώσεων ως κυβερνήτης του New Hampshire.

Η Kelly, ο Warnock, ο Cortez Masto και ο Hassan έχουν όλοι βαθμολογίες 100% από το Planned Parenthood και έχουν υποστηρίξει τον νόμο περί προστασίας της υγείας των γυναικών.

Ο Laxalt και ο Walker έχουν προηγηθεί στους αγώνες τους, ενώ οι Masters και Kelly παραμένουν σε στατιστική ισοπαλία. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Bolduc βρίσκεται κοντά στον Hassan.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υπερασπίζονται επίσης βασικές έδρες στο Ουισκόνσιν, τη Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο και τη Φλόριντα:

  • Στο Ουισκόνσιν, ο γερουσιαστής του GOP Ron Johnson, ο οποίος έχει βαθμολογία Α+ από τη λίστα υπέρ της ζωής Susan B. Anthony (Λίστα SBA), αντιμετωπίζει τον Δημοκρατικό Αντικυβερνήτη του Ουισκόνσιν, Mandela Barnes, ο οποίος αντιτίθεται σε όλα τα όρια αμβλώσεων.
  • Στη Βόρεια Καρολίνα, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Tedd Budd, ο οποίος έχει βαθμολογία A+ και από τη λίστα SBA, τρέχει να αντικαταστήσει τον απερχόμενο γερουσιαστή Richard Burr. Η αντίπαλος του Budd, η Δημοκρατική Cheri Beasley υποστηρίζει την κωδικοποίηση της Roe εναντίον Wade και είπε ότι θα ψηφίσει υπέρ του νόμου περί προστασίας της υγείας των γυναικών.
  • Στο Οχάιο, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τη Γερουσία JD Vance είναι γενικά υπέρ της ζωής και είπε ότι θα υποστήριζε μια ομοσπονδιακή απαγόρευση των αμβλώσεων. Είναι υποψήφιος εναντίον του Δημοκρατικού βουλευτή Τιμ Ράιαν, ο οποίος ήταν συνυποστήριξη του WHPA.
  • Στη Φλόριντα, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο που είναι υπέρ της ζωής έρχεται αντιμέτωπος με τη Δημοκρατική βουλευτή Βαλ Ντέμινγκς που είναι επίσης υπέρ των αμβλώσεων, η οποία επίσης συνυποστηρίχθηκε στο WHPA.

Ο Τζόνσον, ο Μπαντ, ο Βανς και ο Ρούμπιο οδήγησαν τους αντιπάλους τους εδώ και εβδομάδες.

Το GOP υπερασπίζεται επιπρόσθετα μια ανοιχτή έδρα στη Γερουσία στην Πενσυλβάνια, αν και οι συντηρητικοί ψηφοφόροι έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, Δρ Μεχμέτ Οζ, ο οποίος εξέφρασε έντονες απόψεις υπέρ των αμβλώσεων μόλις το 2019, αλλά έκτοτε δήλωσε ότι είναι υπέρ της ζωής. αν και αντιτίθεται στην ομοσπονδιακή απαγόρευση των αμβλώσεων και ποινικοποιεί τις κυρώσεις για τους αμβλωτές. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στη Γερουσία για την Πενσυλβάνια είναι ο Τζον Φέτερμαν, ο οποίος υποστηρίζει ανοιχτά τις εκλεκτικές αμβλώσεις στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Και στην Αλάσκα, η υποστηριζόμενη από το κόμμα, υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων που είναι υπέρ της ζωής, Kelly Tshibaka , αντιμετωπίζει στις γενικές εκλογές τη Ρεπουμπλικανή γερουσιαστή Lisa Murkowski , την υποστηριζόμενη από τους Δημοκρατικούς, υπέρ των αμβλώσεων.

Η ζωή των μωρών εξαρτάται επίσης από κρατικούς αγώνες

Εάν οι Δημοκρατικοί δεν κερδίσουν τις πλειοψηφίες που χρειάζονται για να περάσουν την ατζέντα τους για τις αμβλώσεις μέσω του Κογκρέσου, οι πολιτειακές φυλές υψηλού κινδύνου σε όλη τη χώρα θα μπορούσαν να αποφασίσουν εάν εκατοντάδες χιλιάδες μωρά θα ζήσουν ή θα πεθάνουν στην Αμερική μετά το Roe .

ΦΛΟΡΙΔΑ

Τυχόν περαιτέρω περιορισμοί στις αμβλώσεις στη Φλόριντα απαιτούν από τον κυβερνήτη Ron DeSantis να κερδίσει την εκστρατεία επανεκλογής του.

Η Φλόριντα ανέφερε εκπληκτικές 79.648 αμβλώσεις – 218 την ημέρα – το 2021.

Ο DeSantis, ο οποίος έχει πλέον διψήφιο εκλογικό πλεονέκτημα έναντι του Δημοκρατικού αντιπάλου του Charlie Crist, έχει δεσμευτεί να ενισχύσει την προστασία της Φλόριντα υπέρ της ζωής πέρα ​​από την απαγόρευση 15 εβδομάδων που υπέγραψε τον Απρίλιο.

Ο DeSantis δεν έχει αποκαλύψει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά αναμένεται να πιέσει για έναν εμβρυϊκό νόμο για τους «χτύπους της καρδιάς» που θα απαγόρευε τις αμβλώσεις σε περίπου πέντε ή έξι εβδομάδες.

ΤΕΞΑΣ

Στο Τέξας, ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ που είναι σθεναρά υπέρ της ζωής είναι υποψήφιος εναντίον του εξτρεμιστή υπέρ των αμβλώσεων , του δημοκράτη Beto O’Rourke, ο οποίος υποστηρίζει τις αμβλώσεις μέχρι και την ημέρα πριν από τη γέννηση.

Ο Ο’Ρουρκ έχει ορκιστεί να χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για την κατάργηση» ενός νόμου υπέρ της ζωής που υπέγραψε ο Άμποτ πέρυσι, ο οποίος έχει καταργήσει σχεδόν όλες τις περισσότερες από 51.000 ετήσιες νόμιμες αμβλώσεις του κράτους. Ο Ο’Ρουρκ έχει επίσης δεσμευτεί να «βάλει βέτο σε οποιαδήποτε μελλοντική νομοθεσία» για τον περιορισμό των αμβλώσεων, κάτι που θα δυσκόλευε τους Ρεπουμπλικάνους να καταπολεμήσουν την αυξανόμενη παράνομη διακίνηση χαπιών αμβλώσεων και τις εταιρείες που χρηματοδοτούν ταξίδια αμβλώσεων, μεταξύ άλλων.

ΓΕΩΡΓΙΑ

Στη Τζόρτζια, η ίδια ριζοσπαστική υποψήφια κυβερνήτης των Δημοκρατικών Στέισι Άμπραμς είπε ότι θα εργαστεί για να ακυρώσει την απαγόρευση των αμβλώσεων για έξι εβδομάδες και να ασκήσει βέτο σε τυχόν πρόσθετες απαγορεύσεις ή άλλα μέτρα υπέρ της ζωής, εάν εκλεγεί.

Το σχέδιο «αναπαραγωγικής ελευθερίας» του Abrams περιλαμβάνει την ώθηση «όλων των κρατικών αρχών επιβολής του νόμου και των εισαγγελέων να αντισταθούν στην ποινικοποίηση της άμβλωσης, θέτοντας κατά προτεραιότητα τις συλλήψεις που σχετίζονται με τις αμβλώσεις και την επακόλουθη δίωξη» και την εξάλειψη της χρηματοδότησης των φορολογουμένων για κέντρα εγκυμοσύνης υπέρ της ζωής. Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ κυριαρχεί στον Άμπραμς στις δημοσκοπήσεις εδώ και μήνες.

ΜΙΣΙΓΚΑΝ

Οι ψηφοφόροι του Μίσιγκαν έχουν μια ιδιαίτερα αυστηρή επιλογή τον Νοέμβριο, όταν μπορούν να αποφασίσουν να εγγράψουν την απεριόριστη άμβλωση στο σύνταγμά τους ή να βάλουν το κράτος σε μια σταθερή τροχιά υπέρ της ζωής.

Η άμβλωση είναι απευθείας στο ψηφοδέλτιο φέτος στο Μίσιγκαν, με μια ακροαριστερή συνταγματική τροποποίηση , Πρόταση 3, που θα δημιουργούσε ένα «θεμελιώδες δικαίωμα» στην άμβλωση και στους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης και θα ενίσχυε τους περιορισμούς της πολιτείας για τις αμβλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων γονικής συναίνεσης και απαγόρευση χρηματοδότησης από τους φορολογούμενους για τις αμβλώσεις.

Το Μίσιγκαν έχει επίσης απαγορεύσει από το 1931 τα βιβλία που ποινικοποιούν την άμβλωση από τη σύλληψη, εκτός από τις περιπτώσεις που είναι «απαραίτητες για τη διατήρηση της ζωής της μητέρας». Αυτός ο νόμος, ένας από τους ισχυρότερους νόμους υπέρ της ζωής στη χώρα, θα μπορούσε τελικά να τεθεί σε ισχύ εάν η Πρόταση 3 αποτύχει, αλλά οι κορυφαίοι Δημοκρατικοί του Μίσιγκαν κάνουν ό,τι μπορούν για να το σαμποτάρουν. Η Κυβερνήτης Γκρέτσεν Γουίτμερ αμφισβήτησε την απαγόρευση στο δικαστήριο και ένας πολιτειακός δικαστής την εμπόδισε προς το παρόν κατόπιν αιτήματός της. Ο γενικός εισαγγελέας Dana Nessel έχει επίσης υποσχεθεί να μην το επιβάλει.

Ο Γουίτμερ και ο Νέσελ συμμετέχουν σε σκληρές εκστρατείες επανεκλογής ενάντια στους Ρεπουμπλικάνους αμφισβητίες Τυδόρ Ντίξον και Μάθιου ΝτεΠέρνο, οι οποίοι και οι δύο υποστηρίζουν τον νόμο του 1931. Το Μίσιγκαν ανέφερε περισσότερες από 31.000 αμβλώσεις το 2020.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ο Whitmer ασκεί βέτο στη χρηματοδότηση για τη φροντίδα της εγκυμοσύνης υπέρ της ζωής, την απαγόρευση της εμβρυοκαταστροφικής έρευνας στο Μίσιγκαν

Επιπλέον, οι ενδιάμεσοι όροι θα καθορίσουν τον κομματικό έλεγχο του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μίσιγκαν, το οποίο ο Γουίτμερ ζήτησε να δηλώσει ένα «δικαίωμα» στην άμβλωση στο σύνταγμα της πολιτείας. Οι Δημοκρατικοί έχουν οριακή πλειοψηφία 4-3 στο γήπεδο. Και οι άκρως ανταγωνιστικοί νομοθετικοί αγώνες του Μίσιγκαν θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα οι Δημοκρατικοί να ξαναπάρουν ένα ή και τα δύο σώματα του νομοθετικού σώματος της πολιτείας από τους Ρεπουμπλικάνους.

ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ

Οι ενδιάμεσες εκλογές στην Πενσυλβάνια θα μπορούσαν επίσης να αποφασίσουν εάν δυνητικά δεκάδες χιλιάδες μωρά θα ζήσουν ή θα πεθάνουν στην Πολιτεία Keystone τα επόμενα χρόνια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν πλειοψηφίες και στις δύο βουλές του νομοθετικού σώματος της Πενσυλβάνια και αναμένεται να τις διατηρήσουν, αλλά δεν θα μπορέσουν να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις χωρίς να κερδίσουν τη φετινή κούρσα του κυβερνήτη. Ο υποψήφιος κυβερνήτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που είναι υπέρ της ζωής, Νταγκ Μαστριάνο, ακολουθεί με μεγάλη διαφορά τον αντίπαλό του των Δημοκρατικών, Τζος Σαπίρο .

Ο Shapiro υποσχέθηκε να ασκήσει βέτο σε «οποιοδήποτε νομοσχέδιο» που θα περιόριζε τις αμβλώσεις, όπως έκανε ο απερχόμενος Δημοκρατικός κυβερνήτης Tom Wolf. Ο Μαστριάνο, αντίθετα, υποστηρίζει την απαγόρευση των αμβλώσεων χωρίς εξαιρέσεις και υποστήριξε ένα νομοσχέδιο για τους παλμούς ως πολιτειακός γερουσιαστής.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Η πρωτοβουλία του Μίσιγκαν υπέρ της κάλπης υπέρ των αμβλώσεων είναι πιο ριζοσπαστική από όσο νομίζουν οι ψηφοφόροι: ακτιβιστής υπέρ της ζωής

Η Πενσυλβάνια κατέγραψε 32.123 αμβλώσεις το 2020 και αυτός ο αριθμός πιθανότατα θα εκτοξευθεί στα ύψη καθώς οι γυναίκες που ζητούν αμβλώσεις συνεχίζουν να εισέρχονται στην Πενσυλβάνια από πολιτείες με απαγορεύσεις.

ΑΡΙΖΟΝΑ

Στην Αριζόνα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων που είναι υπέρ της ζωής, Kari Lake , είναι εγκλωβισμένος σε μια σφιχτή κούρσα για τον κυβερνήτη με την υποψήφια των Δημοκρατικών Katie Hobbs, η οποία υποστηρίζει τις αμβλώσεις μέχρι τη γέννηση, αν και πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι η Lake αυξάνεται .

Η Αριζόνα έχει απαγορεύσει τις αμβλώσεις από το 1901 στα βιβλία που απαγορεύουν την άμβλωση εκτός από τις περιπτώσεις που είναι «απαραίτητες για να σωθεί» η ζωή της μητέρας. Τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο, αλλά μπλοκαρίστηκε προσωρινά αυτόν τον μήνα.

Η Χομπς λέει ότι θα πρωτοστατούσε σε ένα μέτρο για την «κατάργηση και αντικατάσταση» του νόμου εάν εκλεγεί κυβερνήτης και ότι, όπως και οι συνάδελφοί της Δημοκρατικοί υποψήφιοι κυβερνήτες σε όλη τη χώρα, θα ασκούσε βέτο σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο υπέρ της ζωής. Ο Λέικ υπερασπίστηκε σθεναρά την απαγόρευση του 1901 και την αποκάλεσε «μεγάλο νόμο».

Η άμβλωση είναι επίσης ένα κρίσιμο ζήτημα στη φετινή κούρσα του γενικού εισαγγελέα για την αντικατάσταση του απερχόμενου AG Mark Brnovich. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος γενικός εισαγγελέας, Abraham Hamadeh , έχει πει ότι θα διασφαλίσει ότι οι νόμοι υπέρ της ζωής της Αριζόνα θα εφαρμοστούν πλήρως, ενώ η Δημοκρατική Kris Mayes έχει ορκιστεί ότι «δεν θα διώξει γιατρούς, νοσηλευτές, νοσοκόμες, μαίες, ντούλες ή φαρμακοποιοί για παροχή ή γυναίκες για λήψη αναπαραγωγικών υπηρεσιών».

Οι Ρεπουμπλικάνοι υπερασπίζονται τις ισχνές πλειοψηφίες δύο ψήφων και στην πολιτειακή Βουλή και στη Γερουσία, αν και οι ισχύοντες νομοθετικοί χάρτες δυσκολεύουν τους Δημοκρατικούς να ανατρέψουν τις βουλές.

Η Αριζόνα ανέφερε περισσότερες από 13.000 αμβλώσεις το 2020.

WISCONSIN

Παρόμοια κατάσταση συμβαίνει στο Ουισκόνσιν, όπου ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης Τόνι Έβερς και ο Γενικός Εισαγγελέας Τζος Κάουλ αρνήθηκαν να επιβάλουν μια σχεδόν πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων που προϋπήρχε του Roe εναντίον Wade και έχουν αμφισβητήσει το νόμο στο δικαστήριο. Οι αντίπαλοί τους στο GOP, Tim Michels και Eric Toney, υποστηρίζουν την απαγόρευση.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για κυβερνήτης του Ουισκόνσιν υποστηρίζει τον γάμο ως ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας

Το νομοθετικό σώμα της πολιτείας αναμένεται να παραμείνει σταθερά Ρεπουμπλικανικό.

Το Ουισκόνσιν ανέφερε 6.579 αμβλώσεις το 2021.

ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ

Σε πολλές πολιτείες, οι συνήθως σκοτεινές κούρσες με ψηφοδέλτια έχουν τεράστιες συνέπειες ζωής ή θανάτου για τα αγέννητα μωρά φέτος μετά την πτώση του Roe v. Wade .

Στη Βόρεια Καρολίνα – μια άλλη πολιτεία με περισσότερες από 30.000 αμβλώσεις κάθε χρόνο – οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορούσαν να κερδίσουν τις υπερπλειοψηφίες στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας και να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις παρά την αντίθεση του Δημοκρατικού Κυβερνήτη Ρόι Κούπερ, του οποίου η θητεία λήγει το 2025. Χρειάζονται άλλες τρεις έδρες στη Βουλή και δύο στη Γερουσία.

Δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιες πολιτικές υπέρ της ζωής θα συμφωνούσαν οι Ρεπουμπλικάνοι της Βόρειας Καρολίνας, αλλά ο βουλευτής της πολιτείας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Mark Pless είπε ότι ένας λογαριασμός για τους παλμούς της καρδιάς θα είναι «η αρχή της συζήτησης».

Οι ενδιάμεσες εκλογές θα αποφασίσουν επίσης ποιο κόμμα ελέγχει το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας , το οποίο επί του παρόντος έχει πλειοψηφία 4-3 Δημοκρατικών και φιλελεύθερο σερί .

ΟΧΑΙΟ

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν μεγάλες πλειοψηφίες στο νομοθετικό σώμα του Οχάιο και ο κυβερνήτης του Ρεπουμπλικανικού Δημοκρατικού Κόμματος Ρον Ντε Γουάιν ευνοείται έντονα για να επανεκλεγεί. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να διατηρήσουν και τις τρεις πολιτειακές έδρες στο ανώτατο δικαστήριο στο ψηφοδέλτιο φέτος για να διατηρήσουν τη στενή τους πλειοψηφία 4-3 στο ανώτατο δικαστήριο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Οχάιο πιθανότατα θα αποφασίσει για την τύχη του νόμου της πολιτείας που έχει μπλοκαριστεί επί του παρόντος. Μια ακόμη αυστηρότερη απαγόρευση που σχεδιάστηκε από τους νομοθέτες του GOP θα μπορούσε τελικά να έρθει και ενώπιον του δικαστηρίου.

Διακυβεύονται περισσότερες από 20.000 εκτρώσεις ετησίως στο Οχάιο.

ΝΕΜΠΡΑΣΚΑ

Στη βαθυκόκκινη Νεμπράσκα, οι συντηρητικοί έχουν την υπερπλειοψηφία στο ακομμάτιστο νομοθετικό σώμα, αλλά έχουν αγωνιστεί να περάσουν σαρωτικούς νόμους υπέρ της ζωής. Η ανατροπή δύο ή τριών εδρών θα μπορούσε να δώσει στους υπέρ της ισοβίωσης αρκετές ψήφους για να θεσπίσουν μια σχεδόν πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων, όπως αυτή που απέτυχε στο νομοθετικό σώμα φέτος με δύο ψήφους. Διαφορετικά, η Νεμπράσκα θα μπορούσε να παραμείνει ένα καταφύγιο αμβλώσεων με περισσότερες από 2.000 αμβλώσεις ετησίως για το άμεσο μέλλον.

ΜΟΝΤΑΝΑ

Οι εκκρεμότητες θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές συνέπειες για τις αμβλώσεις στη Μοντάνα επίσης. Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν μόνο δύο έδρες στη Βουλή, θα μπορούν να τοποθετήσουν συνταγματικές τροποποιήσεις στο ψηφοδέλτιο χωρίς τη συμβολή των Δημοκρατικών ή να συγκαλέσουν συνέλευση για την τροποποίηση του Συντάγματος της Μοντάνα υπέρ της ζωής.

Οι Συντηρητικοί έχουν επίσης την ευκαιρία να αναστρέψουν μια έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μοντάνα και να ανατρέψουν τη ριζοσπαστική πλειοψηφία του δικαστηρίου με 4-3 υπέρ των αμβλώσεων . Ο υποστηριζόμενος από τους Ρεπουμπλικάνους υποψήφιος Τζέιμς Μπράουν είναι υποψήφιος για να ανατρέψει την αριστερή δικαστή Ίνγκριντ Γκούσταφσον. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μοντάνα βρήκε ένα «συνταγματικό δικαίωμα» στην άμβλωση το 1999.

Οι ψηφοφόροι της Μοντάνα θα εξετάσουν μια τροπολογία υπέρ της ζωής στο ψηφοδέλτιο τον Νοέμβριο που θα κηρύσσει τα αγέννητα μωρά που επιζούν από αμβλώσεις «νομικά πρόσωπα» και θα απαιτήσει από τους γιατρούς να τους παρέχουν ιατρική φροντίδα. Η Μοντάνα ανέφερε 1.675 αμβλώσεις το 2020.

ΚΑΝΣΑΣ

Παρόλο που η τροπολογία Value Them Both που ήταν υπέρ της ζωής απέτυχε στο Κάνσας αυτό το καλοκαίρι, ο αγώνας για τη ζωή στην πολιτεία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει. Έξι από τους επτά δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κάνσας, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων που διορίστηκαν από τους Δημοκρατικούς κυβερνήτες, θα διεκδικήσουν εκλογές τον Νοέμβριο. Το δικαστήριο κήρυξε την άμβλωση ως «θεμελιώδες δικαίωμα» στο Σύνταγμα του Κάνσας το 2019.

Εάν οι ψηφοφόροι επιλέξουν να μην διατηρήσουν τα δικαστήρια, ο κυβερνήτης θα μπορεί να επιλέξει τους διαδόχους τους. Για το σκοπό αυτό, η Δημοκρατική Κυβερνήτης Laura Kelly, ένθερμη υποστηρίκτρια των αμβλώσεων , συμμετέχει σε μια δύσκολη εκστρατεία επανεκλογής ενάντια στον Ρεπουμπλικανό Γενικό Εισαγγελέα Derek Schmidt, ο οποίος είναι γενικά υπέρ της ζωής . Ο Schmidt είπε ότι η κατάρρευση της τροπολογίας Value Them Both «δεν σημαίνει ότι η συζήτηση έχει τελειώσει».

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ο κυβερνήτης του Κάνσας ασκεί βέτο σε νομοσχέδια για την προστασία του γυναικείου αθλητισμού, την ενίσχυση των γονικών δικαιωμάτων στην εκπαίδευση

Μια άλλη τροπολογία στο ψηφοδέλτιο στο Κάνσας φέτος θα επιτρέψει στους νομοθέτες της πολιτείας να ακυρώσουν τους κανονισμούς – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τις αμβλώσεις – που εφαρμόζονται από την εκτελεστική εξουσία.

Το Κάνσας, αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό καταφύγιο αμβλώσεων στα μεσοδυτικά, κατέγραψε 7.845 αμβλώσεις πέρυσι – αριθμός που πιθανότατα θα αυξηθεί.

ΚΕΝΤΑΚΙ

Οι ψηφοφόροι του Κεντάκι θα ψηφίσουν για μια τροπολογία στην πολιτεία Bluegrass που θα άλλαζε το Σύνταγμα του Κεντάκι για να δηλώσει ρητά ότι δεν προστατεύει τις αμβλώσεις ή τη χρηματοδότηση των αμβλώσεων. Μετά την ανατροπή του Roe v. Wade , το Κεντάκι έχει απαγορεύσει όλες τις αμβλώσεις εκτός από τις περιπτώσεις που είναι «απαραίτητες σε εύλογη ιατρική κρίση» για την πρόληψη του θανάτου ή του σοβαρού κινδύνου θανάτου της μητέρας λόγω φυσικής κατάστασης.

Σε ορισμένες πολιτείες που προσανατολίζονται προς τους Δημοκρατικούς – συμπεριλαμβανομένου του Όρεγκον και του Νέου Μεξικού – η εκλογή Ρεπουμπλικανών κυβερνητών σε στενές φυλές θα μπορούσε τουλάχιστον να αποτρέψει αυτές τις πολιτείες από το να θεσπίσουν χειρότερους νόμους για τις αμβλώσεις και να ακολουθήσουν το δρόμο της Καλιφόρνια, η οποία διέθεσε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για τις αμβλώσεις φέτος και μπορεί να έχει νομιμοποιημένη βρεφοκτονία .

lifesitenews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *