Από πότε έγινε μέλος της… πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου ο Αμερικανός πρέσβης;

Την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου, παρακολούθησε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης.

Στις δε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης, δεν έχασε την ευκαιρία ανήμερα 28ης Οκτωβρίου να μας μιλήσει για την… Ουκρανία, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα στέκεται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας»! Και γι’ αυτή τη στάση της έχουμε δει βέβαια πως την ανταμείβουν οι σύμμαχοί της…

«Έχουμε ιδιαίτερη υποχρέωση οι δύο χώρες μας, να φροντίσουμε να διαφυλάξουμε τη Δημοκρατία. Είτε θα είμαστε με τη Δημοκρατία είτε με την απολυταρχία. Θα φροντίσουμε να διασφαλίσουμε ότι η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα προστατεύονται σε αντίθεση με όσα κάνει ο κ. Πούτιν. Είμαι πολύ περήφανος που η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να στέκονται πλάι πλάι για να προστατεύουν τη Δημοκρατία, να προστατεύουν την εθνική κυριαρχία, γιατί η Ελλάδα στέκεται πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης.

Ξεκινώντας τη δήλωσή του είπε στα ελληνικά: «Χρόνια πολλά. Είναι ιδιαίτερη τιμή να είμαι εδώ, στη Θεσσαλονίκη».

«Όταν η δουλειά είναι δύσκολη, όταν διακυβεύονται ζητήματα δικαιοσύνης και ισότητας, οι Έλληνες εμφανίζονται. Η τιμή τους, το φιλότιμό τους, τους υπαγορεύει να πολεμούν όταν αμφισβητείται η Δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηρίζοντας προνόμιο το ότι υπηρετεί τη θητεία του ως πρέσβης στη χώρα που θέσπισε τη Δημοκρατία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *