Αντίποινα αν βομβαρδιστεί κέντρο αποφάσεων της Ουκρανίας… δηλαδή ο ίδιος

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι ζητά από τη Δύση να βομβαρδίσει το Κρεμλίνο αν οι Ρώσοι πλήξουν κέντρα αποφάσεων της Ουκρανίας!

Ή για να το πούμε απλά ζητά να ξεκινήσει ο Γ’ ΠΠ για να διασωθεί το καθεστώς του. Καθώς όλοι γνωρίζουν ποια θα ήταν η ρωσική απάντηση.

Το αίτημα Ζελένσκι τέθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη…

«Αναφορικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων… θα δώσω ένα παράδειγμα. Τώρα καθόμαστε και ακούμε συνεχείς προτροπές προς τη Ρωσία να χτυπήσει το κέντρο αποφάσεων στην Ουκρανία. Πώς πρέπει να αντιδράσει ο πλανήτης;

Δεν έχει σημασία αν η Ουκρανία ανήκει ή όχι στο ΝΑΤΟ. Αυτό συμβαίνει στην Ευρώπη. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει σαν τρομοκράτης», εξηγεί ο Ουκρανός πρόεδρος στη συνέντευξή του, σύμφωνα με την ουκρανική Πράβντα.

Και συνεχίζει: «Εάν το μήνυμα είναι ότι θα χτυπηθεί το κέντρο αποφάσεων, ο κόσμος πρέπει να απαντήσει ως εξής:

“Κοίτα, αν χτυπήσεις τη Μπάνκοβα, (η οδός όπου βρίσκονται πολλά κυβερνητικά κτίρια στο Κίεβο) τότε θα υπάρξει χτύπημα εκεί όπου βρίσκεσαι εσύ, αυτός που δίνει διαταγές για δολοφονία ανθρώπων. Αν το κάνεις τότε σε ένα δευτερόλεπτο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του χτυπήματός σου, θα χτυπηθεί το κέντρο αποφάσεών σου, στη χώρα σου».

Στη συνέντευξή του στα δίκτυα CTV και CBC ο Ζελένσκι υπογράμμισε εξάλλου ότι η Ουκρανία ζει με έναν γείτονα «που το μόνο που καταλαβαίνει είναι η δύναμη».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει πλήγματα επί των ουκρανικών υποδομών σε πολύ ευρεία κλίμακα και πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη πολύ καλές του επιδόσεις στην κατάρριψη των ρωσικών πυραύλων και drones με την βοήθεια των συμμάχων της Ουκρανίας.

«Η γεωγραφική κλίμακα αυτών των τελευταίων μαζικών πληγμάτων είναι πολύ ευρεία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά το βραδινό του βιντεομήνυμα, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της νότιας Ουκρανίας.

Καταρρίφθηκαν 20 πύραυλοι και πάνω από 10 drones ιρανικής κατασκευής Shahed, πρόσθεσε. Το γενικό επιτελείο αεροπορίας είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως εκτοξεύτηκαν 33 πύραυλοι εναντίον της Ουκρανίας και ότι οι 18 καταρρίφθηκαν.

Με τον πόλεμο να οδεύει στον ένατο μήνα του, ελλοχεύει ο κίνδυνος πραγματικά παγωμένου χειμώνα καθώς η Ρωσία να συνεχίζει να επιτίθεται στο ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *