Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι συναντήσεις της «Σχολής Γονέων» του Δήμου Αχαρνών που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων “Μάριος Δημήτριος Σουλούκος” του Δημαρχείου και προσφέρουν δωρεάν συμβουλευτική από καταρτισμένο και ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Mάλιστα, προστίθεται και μια επιπλέον ημέρα στο πρόγραμμα. Παράλληλα, μεγάλο παραμένει το ενδιαφέρον των δημοτών και για τις «Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτοβελτίωσης» που δε σταματούν να δίνουν χρήσιμες συμβουλές για μια καλλίτερη ποιότητα ζωής και ψυχική υγεία.

Το ραντεβού με τους ειδικούς ψυχολόγους της «Σχολής Γονέων» δίνονται κάθε Τρίτη από τις 9:00 έως 10:30 για γονείς μαθητών έως και της 6ης τάξης δημοτικού και κάθε Τετάρτη 10:00-11.30π.μ. για γονείς παιδιών γυμνασίου και λυκείου. Οι γονείς έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να λάβουν πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο σύγχρονο γονεϊκό ρόλο όπως αυτός διαμορφώνεται, μέσα στη δύσκολη κοινωνικοοικονομική περίοδο που διανύουμε.
Κάθε Πέμπτη απόγευμα από τις 7:00 έως τις 8.30 το απόγευμα και κάθε Παρασκευή από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, οι  «Ομάδες Προσωπικής Ανάπτυξης» μας εισάγουν σε μια νέα οπτική για τις ανθρώπινες σχέσεις, μας βοηθούν στη διαχείριση του στρες αλλά και στην ανάπτυξη των θετικών συναισθημάτων. Ειδικά τις Πέμπτες, υπάρχει ειδική μνεία στη σχέση γονέα- παιδιού καθώς και στις οικογενειακές κρίσεις και τους τρόπους με τους οποίους αυτές αντιμετωπίζονται.

Οι δράσεις του Δήμου Αχαρνών που στοχεύουν στην ενημέρωση, στην εξασφάλιση της ψυχικής υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, πραγματοποιούνται από  τους Ψυχολόγους της Κεντρικής Δομής του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετάκο σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Χριστίνα Κατσανδρή και τη Δ/νση Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς.
Οι συναντήσεις της «Σχολής Γονέων» και των «Ομάδων Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτοβελτίωσης»  διεξάγονται στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα).

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες και να εγγραφούν στο πρόγραμμα, στα τηλέφωνα 2132072482-6989099991 (Αντιδήμαρχος Χριστίνα Κατσανδρή).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *