• Οι ερευνητές πρόσθεσαν την πρωτεΐνη ακίδας του Omicron στο αρχικό στέλεχος του Wuhan Covid
 • Η ακίδα του Omicron είναι εξαιρετικά μεταλλαγμένη, γεγονός που την έκανε την πιο μολυσματική παραλλαγή που έγινε ποτέ
 • Οκτώ στα 10 ποντίκια που είχαν μολυνθεί από το στέλεχος που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο πέθαναν στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βοστώνης
 • Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βοστώνης καταδικάστηκαν σήμερα επειδή «παίζουν με τη φωτιά» αφού αποδείχτηκε ότι είχαν δημιουργήσει ένα νέο θανατηφόρο στέλεχος του Covid σε εργαστήριο.

  Η DailyMail.com αποκάλυψε ότι η ομάδα είχε φτιάξει έναν υβριδικό ιό – συνδυάζοντας το Omicron και το αρχικό στέλεχος Wuhan – που σκότωσε το 80 τοις εκατό των ποντικών σε μια μελέτη.

  Η αποκάλυψη αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνη έρευνα χειραγώγησης ιών συνεχίζει να συνεχίζεται ακόμη και στις ΗΠΑ, παρά τους φόβους ότι παρόμοιες πρακτικές μπορεί να έχουν ξεκινήσει την πανδημία.

 • Οι ολόσωμες στολές πίεσης που παρέχονται με αέρα φοριούνται και οι εργαζόμενοι πρέπει να αλλάζουν τα ρούχα τους πριν μπουν και να κάνουν ντους πριν φύγουν

  Οι ολόσωμες στολές πίεσης που παρέχονται με αέρα φοριούνται και οι εργαζόμενοι πρέπει να αλλάζουν τα ρούχα τους πριν μπουν και να κάνουν ντους πριν φύγουν

  Το 80 τοις εκατό των ποντικών πέθαναν από το νέο τεχνητό στέλεχος Covid, ενώ κανένα δεν πέθανε μόνο από την πιο ήπια παραλλαγή Omicron, βρήκαν ερευνητές στο Εθνικό Εργαστήριο Αναδυόμενων Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου της Βοστώνης

  Το 80 τοις εκατό των ποντικών πέθαναν από το νέο τεχνητό στέλεχος Covid, ενώ κανένα δεν πέθανε μόνο από την πιο ήπια παραλλαγή Omicron, βρήκαν ερευνητές στο Εθνικό Εργαστήριο Αναδυόμενων Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου της Βοστώνης

  Ο Δρ Richard Ebright (στη φωτογραφία), χημικός του Πανεπιστημίου Rutgers, είπε ότι αυτή η έρευνα θα μπορούσε να πυροδοτήσει την επόμενη πανδημία που δημιουργήθηκε από εργαστήριο.

  Ο καθηγητής Shmuel Shapira (στη φωτογραφία), κορυφαίος επιστήμονας στην ισραηλινή κυβέρνηση, είπε ότι αυτού του είδους η έρευνα πρέπει να απαγορευτεί καθώς παίζει με τη φωτιά.

  Ο Δρ Richard Ebright (αριστερά), χημικός του Πανεπιστημίου Rutgers, είπε ότι αυτή η έρευνα θα μπορούσε να πυροδοτήσει την επόμενη πανδημία που δημιουργήθηκε από εργαστήριο. Ο καθηγητής Shmuel Shapira (δεξιά), κορυφαίος επιστήμονας στην ισραηλινή κυβέρνηση, είπε ότι αυτού του είδους η έρευνα πρέπει να απαγορευτεί καθώς παίζει με τη φωτιά.

  Στη  νέα  έρευνα _  οποία δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους, μια ομάδα ερευνητών από τη Βοστώνη και τη Φλόριντα εξήγαγε την πρωτεΐνη ακίδας του Omicron – τη μοναδική δομή που συνδέεται με τα ανθρώπινα κύτταρα και εισβάλλει.

  Ήταν πάντα παρόν στον ιό, αλλά εξελίχθηκε περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Το Omicron έχει δεκάδες μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας του που το έκαναν τόσο μολυσματικό.

  Οι ερευνητές προσάρτησαν την ακίδα του Omicron στο αρχικό στέλεχος άγριου τύπου που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Wuhan στην αρχή της πανδημίας.

  Οι ερευνητές εξέτασαν πώς τα ποντίκια αντιμετώπισαν το νέο υβριδικό στέλεχος σε σύγκριση με την αρχική παραλλαγή Omicron.

  Ωστόσο, όταν μια παρόμοια ομάδα τρωκτικών εκτέθηκε στο τυπικό στέλεχος Omicron, όλα επέζησαν και παρουσίασαν μόνο «ήπια» συμπτώματα.

  Γράφοντας στην εφημερίδα, είπαν: «Σε… ποντίκια, ενώ το Omicron προκαλεί ήπια, μη θανατηφόρα μόλυνση, ο ιός που μεταφέρει το Omicron S προκαλεί σοβαρή ασθένεια με ποσοστό θνησιμότητας 80 τοις εκατό».

  Οι ερευνητές είπαν ότι σηματοδότησε ότι ενώ η πρωτεΐνη ακίδας είναι υπεύθυνη για τη μολυσματικότητα, οι αλλαγές σε άλλα μέρη της δομής της καθορίζουν την προθεσμότητά της.

  Το ερώτημα εάν η παγκόσμια επιδημία ξεκίνησε με μια διάχυση από άγρια ​​ζωή που πωλήθηκε στην αγορά ή διέρρευσε από το εργαστήριο της Γουχάν μόλις οκτώ μίλια πέρα ​​από τον ποταμό Γιανγκτσέ έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις σχετικά με το πώς να αποφευχθεί η επόμενη πανδημία. Νέες μελέτες δείχνουν μια φυσική διάχυση στην αγορά άγριας ζωής Huanan. Δείγματα θετικών επιχρισμάτων δαπέδων, κλουβιών και πάγκων παρακολουθούν επίσης τον ιό σε πάγκους στη νοτιοδυτική γωνία της αγοράς (κάτω αριστερά), όπου τα ζώα με τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν τον Covid πωλούνταν για κρέας ή γούνα εκείνη την εποχή (κάτω δεξιά)

  Φωτογραφία: Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, όπου τα κρίσιμα δεδομένα εξαλείφθηκαν από Κινέζους επιστήμονες

  Φωτογραφία: Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, όπου τα κρίσιμα δεδομένα εξαλείφθηκαν από Κινέζους επιστήμονες

  Ο Δρ Έμπραιτ είπε στο DailyMail.com : «Η έρευνα είναι ένα σαφές παράδειγμα της ανησυχητικής έρευνας για τη λειτουργία και της ενισχυμένης έρευνας για πιθανά πανδημικά παθογόνα (ePPP).

  «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι αυτή η νέα έρευνα ePPP της κυβέρνησης των ΗΠΑ – όπως η προηγούμενη έρευνα ePPP της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με τους χιμαιρικούς κορονοϊούς που σχετίζονται με το SARS στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν που μπορεί να προκάλεσε την πανδημία – φαίνεται να μην έχει υποστεί το προηγούμενο όφελος κινδύνου αναθεώρηση σύμφωνα με τις πολιτικές της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

  «Εάν θέλουμε να αποφύγουμε μια επόμενη πανδημία που θα προκληθεί από εργαστήριο, είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η εποπτεία της έρευνας ePPP.

  «Είναι επιτακτική ανάγκη να τηρούνται οι υπάρχουσες πολιτικές που επιβάλλουν την προηγούμενη αξιολόγηση κινδύνου-οφέλους της έρευνας ePPP και είναι επιτακτική ανάγκη να λογοδοτήσουν αξιωματούχοι κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που έχουν επανειλημμένα θέσει το κοινό σε κίνδυνο παραβιάζοντας επανειλημμένα τις υπάρχουσες πολιτικές».

  Ο καθηγητής Ντέιβιντ Λίβερμορ, καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας του Ηνωμένου Βασιλείου είπε στην DailyMail.com : «δεδομένης της μεγάλης πιθανότητας ότι η πανδημία του Covid προήλθε από τη διαφυγή ενός κορονοϊού που χειραγωγήθηκε από εργαστήριο στη Γουχάν, αυτά τα πειράματα φαίνονται βαθιά ανόητα».

  Ο πιο επικίνδυνος τύπος έρευνας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε αυτά τα εργαστήρια, με ιούς υψηλής μολυσματικότητας όπως ο Covid και ο Έμπολα

  Στα εργαστήρια biosafety 4, οι ερευνητές κάνουν όλα τα πειράματα σε ένα ¿ντουλάπι βιοασφάλειας¿¿ έναν κλειστό, αεριζόμενο χώρο εργασίας για το χειρισμό υλικών μολυσμένων με παθογόνα

  Στα εργαστήρια biosafety 4, οι ερευνητές κάνουν όλα τα πειράματα σε ένα «ντουλάπι βιοασφάλειας» — έναν κλειστό, αεριζόμενο χώρο εργασίας για το χειρισμό υλικών μολυσμένων με παθογόνα

 • Η έρευνα για την απόκτηση λειτουργιών ήταν σε μεγάλο βαθμό περιορισμένη στις ΗΠΑ μέχρι το 2017, όταν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας άρχισαν να επιτρέπουν τη διεξαγωγή της με κρατικούς πόρους.

  Προηγουμένως είχε διακοπεί από το 2014 έως το 2017 λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακούσια δημιουργία πανδημίας.

  Η έρευνα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση των ιών για να γίνουν πιο θανατηφόροι ή μολυσματικοί – με την ελπίδα να προλάβουμε ένα μελλοντικό ξέσπασμα.

  Το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης διέψευσε ότι τα πειράματα είναι ωφέλιμα, προσθέτοντας ότι η έρευνα αναθεωρήθηκε και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Βιοασφάλειας Θεσμών (IBC) και την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας της Βοστώνης.

  Ένας εκπρόσωπος είπε: «Αυτή η έρευνα αντικατοπτρίζει και ενισχύει τα ευρήματα άλλης, παρόμοιας έρευνας που διεξήχθη από άλλους οργανισμούς.

  «Τελικά, αυτή η έρευνα θα προσφέρει δημόσιο όφελος οδηγώντας σε καλύτερες, στοχευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των μελλοντικών πανδημιών».

  Ενώ ο Covid πιστεύεται επίσημα ότι μεταδόθηκε από ένα ζώο στον άνθρωπο – πιθανότατα από μια νυχτερίδα – σε μια υγρή αγορά της Γουχάν, ορισμένοι εικάζουν το αντίθετο.

  Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν (WIV) εκτελούσε βελτιωμένη έρευνα λειτουργίας σε παρόμοια στελέχη πριν εμφανιστεί ο ιός στην πόλη.

  Μερικοί πιστεύουν ότι το παθογόνο που αναπτύσσεται στο εργαστήριο μόλυνε τους εργαζόμενους και ως αποτέλεσμα διέφυγε στον κόσμο.

  Οι επιστήμονες της Βοστώνης διεξήγαγαν παρόμοια έρευνα και εξέτασαν την επίδραση διαφορετικών στελεχών στα ανθρώπινα πνευμονικά κύτταρα που αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο.

  Ο Covid κολλάει στα ανθρώπινα κύτταρα με την πρωτεΐνη ακίδας του και δίνει οδηγίες στα υγιή κύτταρα να παράγουν αντίγραφα του εαυτού του.

  Οι επιστήμονες μέτρησαν πόσα αντίγραφα έκανε κάθε παραλλαγή να παράγουν τα κύτταρα υγείας.

  Βρήκαν ότι το υβριδικό στέλεχος παρήγαγε πέντε φορές περισσότερα ιικά σωματίδια από το αρχικό Omicron.

  Οι επιστήμονες παραδέχονται ότι ο υβριδικός ιός είναι απίθανο να είναι τόσο θανατηφόρος στους ανθρώπους όσο στα ποντίκια.

  Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη φυλή ποντικιών εργαστηρίου που χρησιμοποιείται είναι πολύ ευαίσθητα στη σοβαρή ασθένεια Covid. Τα ποντίκια και οι άνθρωποι έχουν επίσης πολύ διαφορετικές ανοσοαποκρίσεις στον ιό.

  Το εργαστήριο, στα Εθνικά Εργαστήρια Αναδυόμενων Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, είναι ένα από τα 13 εργαστήρια επιπέδου 4 βιοασφάλειας στις ΗΠΑ.

  Πρόκειται για εργαστήρια που είναι εξουσιοδοτημένα να χειρίζονται τα πιο επικίνδυνα παθογόνα. Υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις στο Τέξας, στην Ατλάντα και στο Μανχάταν, στο Κάνσας.

  Τα πειράματα σε αυτά τα εργαστήρια συχνά συνεπάγονται την επεξεργασία με ζωικούς ιούς για την προώθηση θεραπειών και εμβολίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικό ξέσπασμα.

  Οι εργασίες για τον ζωντανό ιό που προκαλεί τον Covid πρέπει να εκτελούνται σε εργαστήριο BSL-3 ή BSL-4.

  Στα εργαστήρια BSL-3, οι ερευνητές κάνουν όλα τα πειράματα σε ένα «ντουλάπι βιοασφάλειας» — έναν κλειστό, αεριζόμενο χώρο εργασίας για το χειρισμό υλικών μολυσμένων με παθογόνα.

  Τα εργαστήρια διαθέτουν επίσης πόρτες που κλείνουν μόνοι τους, σφραγισμένα παράθυρα, δάπεδα και τοίχους και φιλτραρισμένα συστήματα εξαερισμού.

  Σε ένα εργαστήριο BSL-4, φοριούνται ολόσωμες στολές πίεσης που παρέχονται με αέρα και οι εργαζόμενοι πρέπει να αλλάζουν τα ρούχα τους πριν εισέλθουν και να κάνουν ντους πριν φύγουν.

  Το εργαστήριο βρίσκεται σε ξεχωριστό τμήμα του κτιρίου και έχει τη δική του αποκλειστική παροχή αέρα.

  Εδώ και καιρό υπάρχουν εικασίες για την πραγματική προέλευση του ιού που κυρίευσε τον κόσμο στις αρχές του 2020.

  Επισήμως, πιστεύεται ότι ο ιός μεταδόθηκε από νυχτερίδα ή παρόμοιο ζώο σε άνθρωπο στη Γουχάν, πριν εξαπλωθεί στους ανθρώπους.

  Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο ιός θα μπορούσε να είναι ανθρωπογενής – με εξηγήσεις που κυμαίνονται από το τυχαίο έως το κακόβουλο.

  Η θεωρία της «διαρροής εργαστηρίου» για τον Covid ισχυρίζεται ότι ο ιός δημιουργήθηκε μέσω της έρευνας κέρδους λειτουργίας που πραγματοποιείται στο WIV.

  Εκφράζεται φόβος ότι ο ιός που αναπτύσσεται κατάφερε να μολύνει έναν υπάλληλο και στη συνέχεια να διαφύγει στον πραγματικό κόσμο από εκεί.

  Η θεωρία για τον Covid αρχικά απορρίφθηκε ως συνωμοσία στην αρχή της πανδημίας υπέρ μιας φυσικής εμφάνισης.

  Αλλά η υπόθεση κέρδισε δυναμική μετά από μια σειρά αποκαλύψεων και συγκαλύψεων.

  Κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τους πρώτους μολυσμένους ασθενείς διαγράφηκαν από τη βάση δεδομένων του εργαστηρίου της Γουχάν στα τέλη του 2019 και  ένα από το προσωπικό του εξαφανίστηκε μετά από μια μυστηριώδη ασθένεια που μοιάζει με γρίπη.

  Σφοδρή συζήτηση σχετικά με την προέλευση της πανδημίας του Covid αναζωπυρώθηκε μετά από δύο μελέτες που ισχυρίστηκαν ότι εντόπισαν το ξέσπασμα σε μια διαβόητη αγορά σφαγής ζώων στη Γουχάν.

  Το ένα δείχνει για πρώτη φορά πώς συγκεντρώθηκαν τα πρώτα ανθρώπινα κρούσματα σε μια μικρή ακτίνα γύρω από την αγορά θαλασσινών Huanan τον χειμώνα του 2019.

  Πιο ακριβής ανάλυση των επιχρισμάτων που ελήφθησαν από πατώματα, κλουβιά και πάγκους παρακολουθεί τον ιό σε πάγκους στη νοτιοδυτική γωνία της αγοράς, όπου τα ζώα που μπορούν να φιλοξενήσουν τον Covid πωλούνταν για κρέας ή γούνα εκείνη την εποχή.

  Μια δεύτερη μελέτη ισχυρίζεται ότι εντόπισε την ακριβή ημερομηνία εμφάνισης της πρώτης μόλυνσης από ζώο σε άνθρωπο – 18 Νοεμβρίου 2019 – μετά τη διενέργεια γενετικής ανάλυσης σε εκατοντάδες δείγματα από τους πρώτους ανθρώπους φορείς.

  Λένε επίσης ότι βρήκαν ενδείξεις ότι ένα άλλο στέλεχος πρώτης γενιάς εξαπλώθηκε στην υγρή αγορά – το οποίο, αν αληθεύει, θα τοποθετούσε και τις δύο αρχικές γενεαλογίες μέσα στους τοίχους της.

  Μέχρι πρόσφατα, τα μόνα κρούσματα Covid που συνδέονταν με την αγορά ήταν το Lineage B, το οποίο πιστευόταν ότι είχε εξελιχθεί μετά το Lineage A.

  Οι υποστηρικτές της υπόθεσης της τυχαίας διαρροής εργαστηρίου το χρησιμοποίησαν ως απόδειξη ότι ο ιός έφτασε στην αγορά μόνο αφού εξελίχθηκε αλλού στη Γουχάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *