Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Όλγα Στεφανίσινα, είπε στο Newsweek ότι η Ρωσία μάχεται στην πραγματικότητα εναντίον του στρατού του ΝΑΤΟ, αναγνωρίζοντας έτσι τη συμμετοχή της συμμαχίας στη σύγκρουση, γράφει η βουλγαρική ‘Pan’ επικαλούμενη την Gazeta.ru.

Σύμφωνα με αυτήν, η διεξαγωγή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία δίνει στον ρωσικό στρατό «εμπειρία στην πραγματική μάχη με τον στρατό του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι ήδη εκπαιδευμένος σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ <…> είναι εξοπλισμένος με τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ», προσθέτοντας ότι Οι «υπηρεσίες ασφαλείας» της Ρωσικής Ομοσπονδίας «συσσωρεύουν» δεδομένα.

Η Στεφανίσινα σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει σε μια ειρηνική διευθέτηση όσο η Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί «οποιαδήποτε στρατιωτική απειλή».

Σημειώνεται μετά τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και η Γαλλία αποφάσισε να  δεχθεί Ουκρανούς στρατιώτες για εκπαίδευση σε γαλλικές ειδικές μονάδες.

 

Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκόρνου δήλωσε στο στο Le Parisien ότι η χώρα θα εκπαιδεύσει περίπου 2 χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες, έπειτα από την εκπαίδευση των Ουκρανών στα οβιδοβόλα Caesar που προμηθεύει το Παρίσι στον Ουκρανικό Στρατό.

Επίσης, η Γαλλία σκοπεύει να προμηθεύσει τον ουκρανικό στρατό με αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα μικρού βεληνεκούς “Krotal”, καθώς και συστήματα ραντάρ GM200, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

 

The Hellenic Information Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *