Γιατί ακριβώς πανηγυρίζουμε;

Ένα περίεργο κλίμα ευφορίας έχει καταλάβει τα περίχωρα του Κολωνακίου, για την έκθεση – υποτιθέμενο κόλαφο – της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία.

Η έκθεση καταδικάζει μεν την προκλητική ρητορική, τις υπερπτήσεις και κάποιες άλλες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, δεν καταδικάζει όμως ρητά και απερίφραστα ούτε το παράνομο μνημόνιο του Ερντογάν με την πραξικοπηματική κυβέρνηση της Λιβύης, ούτε πολύ περισσότερο, την πρόσφατη συμφωνία με την οποία η ψευδοκυβέρνηση της Λιβύης εκχωρεί την εκμετάλλευση της ανύπαρκτης ΑΟΖ της στην Τουρκία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση λοιπόν αντί να υπερασπίζεται την διεθνή νομιμότητα και το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υφίσταται ΑΟΖ της Λιβύης εάν δεν συμφωνηθεί με την Ελλάδα και την Ιταλία, αποφεύγει να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά!

Η ΕΕ επίσης, αδιαφορεί για το γεγονός ότι το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης συνιστά εισβολή και κατοχή σε περιοχές ελληνικής, άρα και ευρωπαϊκή κυριαρχία παραβιάζοντας τα ελληνικά, άρα και τα ευρωπαϊκά κυριαρχικά δικαιώματα.

Αντί λοιπόν η ΕΕ με την έκθεση της για την Τουρκία να απαιτήσει ρητά και ξεκάθαρα την κατάργηση της συγκεκριμένης παράνομης συμφωνίας η οποία πλήττει το διεθνές δίκαιο αλλά και τα ίδια τα συμφέροντα της Ευρώπης, αδιαφορεί…

Δεν υπάρχει λοιπόν έδαφος για πανηγυρισμούς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *