Δημήτρης Τζώρας – Πολιτικός Αναλυτής

Η κυβέρνηση πρέπει να επισπεύσει την αγορά των Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τα οποία μας τα δίνουν, όπως λένε τα δημοσιεύματα, σε συμβολική τιμή. Δύο μοίρες των μαχητικών αυτών μαζί με ένα στρατηγικό απόθεμα 400 πυραύλων Κρουζ, θα κόψει το βήχα του τουρκικού επιτελείου και του Ερντογάν, καθώς αποκτάται από την Ελλάδα η δυνατότητα στρατηγικών χτυπημάτων στις τουρκικές υποδομές και τα κέντρα διοίκησης.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας έδειξε ότι χώρες ανάλογου μεγέθους, όπως η Τουρκία, για να «τσαλακωθούν» άσχημα τις πρώτες κρίσιμες μέρες ενός πολέμου, πρέπει να χτυπηθούν από 500-1000 πυραυλικούς φορείς. Αυτό, είναι μέσα στις δυνατότητες της ελληνικής αεροπορίας, όπου Rafale και Mirage είναι εξαιρετικοί φορείς υποστρατηγικών πυραυλικών συστημάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να μη χαλαρώσει ούτε λεπτό την προσπάθεια εξοπλισμού της χώρας, με όπλα, που κάνουν την ποιοτική διαφορά με την Τουρκία. Η κυβέρνηση, μέχρι στιγμής, τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά σε αυτό τον τομέα. Ίσως και τον μοναδικό, κατά την περίοδο αυτής της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, αλλά εντατικοποίηση και επίσπευση του εξοπλισμού της χώρας.

Είναι βέβαιο ότι πίσω από την τουρκική επιθετικότητα, κρύβεται ο γερμανικός παράγοντας, ο οποίος προσπαθεί να σπάσει τον άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Να ξέρει η γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, ότι προσωπικά εγώ, αλλά και οι συνεργάτες μου, δε θα μείνουμε απαθείς σε αυτή την προσπάθεια ακρωτηριασμού της χώρας, διαμοιρασμού του Αρχιπελάγους και του ορυκτού πλούτου, που κρύβει στα σπλάχνα του. Δεν έχουμε ξεχάσει το βρώμικο ρόλο της Γερμανίας στην Εθνική μειοδοσία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα τιμωρηθούν οι προδότες, με τρόπο, που δε θα τον περιμένουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *