Δημοσκόπηση της REALPOLLS: Το 48,3 % λέει ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και το 43,9% τις θεωρεί αναποτελεσματικές

Β’ ΜΕΡΟΣ

Διαφωνία των Ελλήνων πολιτών στις περισσότερες επιλογές της κυβέρνησης δείχνουν τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία R.P. REALPOLLS LTD για τη «δημοκρατία». Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης δημοσιεύτηκε χθες, με τις απαντήσεις των 1.905 ερωτηθέντων, με ηλικία 17 ετών και άνω, να δείχνουν ότι πιστεύουν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα στα βράχια με τη διαχείριση της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης. Επίσης οι πολίτες εξέφρασαν τη σιγουριά τους ότι επιχειρείται συγκάλυψη στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η «δημοκρατία» δημοσιεύει σήμερα το δεύτερο μέρος της έρευνας, στο οποίο οι απαντήσεις των Ελλήνων πολιτών δείχνουν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται πολύ μακριά από τα θέλω και τις προσδοκίες των ψηφοφόρων.

Με τις απαντήσεις τους όσοι ρωτήθηκαν για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ουσιαστικά αποδοκιμάζουν και την ευρωπαϊκή και την ελληνική πολιτική απέναντι στη Ρωσία. Το 48,3% πιστεύει ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και το 43,9% θεωρεί αυτές τις κυρώσεις αναποτελεσματικές. Μόνο το 4,5% πιστεύει ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία είναι αποτελεσματικές και το 23,7% ότι αυτές οι κυρώσεις είναι αναγκαίες.

Στην ερώτηση τι είδους κυβέρνηση προτιμάτε, συνεργασίας ή αυτοδύναμη, και ποιος να είναι ο βασικός κορμός στις κυβερνήσεις συνεργασίας, οι απαντήσεις είναι σχεδόν μοιρασμένες. Αυτοδύναμη κυβέρνηση με Ν.Δ. θέλει το 27,8 % και αυτοδύναμη κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ το 10,6%. Κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη Ν.Δ. θέλει το 11,8% και κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 19,7%. «Κανένα από τα παραπάνω» απάντησε το 24,4%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *