Φαιδρές δικαιολογίες Κατρούγκαλου, αντί διαγραφής του βουλευτή, μετά τις ιταμές δηλώσεις περί τουρκικής μειονότητας στη Δ. Θράκη
Προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος μιλώντας στο ερντογανικό τουρκικό κανάλι A Haber κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του και υποστήριξε ιταμά ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης μέχρι τέλους στο δίκαιο σκοπό μας», αλλά για τον Αλέξη Τσίπρα πέρα βρέχει…
Τι περιμένει για να τον διαγράψει συνοπτικά από το κόμμα του; Και για ποιον λόγο επιμένει να κρατά στις τάξεις του έναν απαράδεκτο βουλευτή, που είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί υποχείριο ξένου κράτους, το οποίο τον χρησιμοποιεί προκειμένου να στήνει διεθνείς προβοκάτσιες για τις συνθήκες διαβίωσης της μουσουλμανικής κοινότητας στη χώρα; «Εχει πραγματοποιηθεί πολύ ξεκάθαρη, σοβαρή παρατήρηση για το θέμα της μειονότητας στον κ. Ζεϊμπέκ, αλλά και για το γεγονός ότι απευθύνθηκε σε τουρκικό κανάλι γι’ αυτό το θέμα. Η θέση μας απέναντι στην εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας είναι σαφής», ψέλλισε ανάμεσα σε άλλα φαιδρά ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος, αποκαλύπτοντας την απίστευτη ελαφρότητα και τον καιροσκοπισμό του αρχηγού του, που δεν επιθυμεί «επικοινωνιακούς μπελάδες» εν όψει ΔΕΘ…
Στο πλευρό του 55χρονου αποφοίτου της Φαρμακευτικής Σχολής του πανεπιστημίου Γκαζί, στην Αγκυρα, που εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη από το 2012, έσπευσε αμέσως να σταθεί το τουρκικό καθεστώς. «Στεκόμαστε δίπλα στην τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, παρ’ όλες τις απειλές και πιέσεις», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και καλεί τις ελληνικές Αρχές «να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσουν τους δράστες».
Αστήρικτες αιτιάσεις
Με ανακοίνωσή της, η Αθήνα απέρριψε τις αστήρικτες αιτιάσεις, ανταπαντώντας: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία. Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Ελληνες πολίτες».
Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου, ο οποίος σχολίασε: «Το να μιλά η τουρκική πλευρά για δικαιώματα μειονοτήτων, με τον τρόπο που έχει μεταχειριστεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και τις αντίστοιχες μειονότητες στην Κωνσταντινούπολη, στην Ιμβρο, στην Τένεδο και άλλες περιοχές, συνιστά ευθεία πρόκληση στην κοινή λογική».
Ο εκπρόσωπος συνέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ανασκευή δήλωσης από τον βουλευτή του, όπως έπραξε προ ημερών στο ΚΙΝ.ΑΛ. ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος, μάλιστα, προειδοποιεί ότι θα τεθούν εκτός ψηφοδελτίων οι αρνητές της Λωζάννης και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο Ελληνες βουλευτές, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, να χρησιμοποιούν τέτοιος χαρακτηρισμούς, να πυροδοτούν εντάσεις, να χαρακτηρίζουν ένα κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού τουρκικό».