Οι μακεδονομάχοι ακόμα και νεκροί προκαλούν τρόμο.

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες βανδαλισμού μνημείων ηρώων, οι οποίοι πολέμησαν για να είναι σήμερα κάποιοι ελεύθεροι. Τους αποκεφαλίζουν τα αγάλματα, που έχουν υψωθεί για να τιμηθεί η δράση και η θυσία τους.

Αφ’ενός η ασυδοσία, η ατιμωρησία και η ένοχη ανοχή κάποιων πολιτικών χώρων ή προβοκατόρων που ζουν στην πατρίδα μας, και αφ’ετέρου η ιδεολογία και η κουλτούρα που παράγει ανθέλληνες και αρνησιπάτριδες, οδηγούν σε τέτοια φαινόμενα. Με αφορμή τους βανδαλισμούς αυτούς, ας μην ξεχνάμε την ιστορία με την «αναγκαστική» απομάκρυνση των αγαλμάτων των μακεδονομάχων από τον χώρο τους, όταν βρέθηκαν παραπεταμένα, έστω και προσωρινά, σε κάποιο χώρο που σίγουρα δεν τιμούσε τη μνήμη τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι από την Αμερική έχει ξεκινήσει από κάποιους ένας έντονος πόλεμος εναντίον των αγαλμάτων που δεν ταιριάζουν με την ιδεολογία τους, επιθυμώντας και μ’ αυτόν τον τρόπο να ξαναγράψουν ιστορία. Εννοείται ότι το φαινόμενο υπάρχει εδώ και χρόνια και στην χώρα μας, αν παρατηρήσουμε την σπουδή που δείχνουν συγκεκριμένα κόμματα για τα αγάλματα και τα μνημεία που θέλουν να αποκαθηλώνουν ή να τοποθετούν ανάλογα με την εξυπηρέτηση της ιδεολογίας τους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το σχέδιο του αποκεφαλισμού των προτομών των ηρώων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα στην πόλη της Έδεσσας ήταν οργανωμένο και μελετημένο, όπως οργανωμένη και μελετημένη είναι και η ατζέντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων (ΝΤΠ, στο εξής) η οποία επιτάσσει την κατάργηση των συνόρων και των εθνών. Η ΝΤΠ δεν θέλει να υπάρχει μνήμη, γιατί η μνήμη γεννά ευθύνες προς τους αγέννητους και τους νεκρούς, που θα μάς δικάσουν σύμφωνα με τον ποιητή. Επίσης, η ΝΤΠ δεν θέλει ήρωες, ούτε μάρτυρες. Το αντιλαμβανόμαστε από τα πρότυπα που συστηματικά προωθεί μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες και από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Το αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα και μέσα από τα άνευρα σχολικά βιβλία της Ιστορίας.

Δυστυχώς, όλοι αυτοί ξεχνούν πως ο ευλογημένος τόπος μας είναι κατάσπαρτος από κόκκαλα μαρτύρων και ηρώων και ότι αυτή η γη είναι ποτισμένη με το αίμα τους.

Όποιος σπέρνει «Πρέσπες», είτε ψηφίζοντας τη «συμφωνία» (ΣΥΡΙΖΑ), είτε υπερασπίζοντάς την στην πράξη (Ν.Δ.), θερίζει εθνομηδενισμό. Και γίνεται ηθικός αυτουργός των σημερινών βανδαλισμών. Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί ο πόλεμος ενάντια στην ιστορία και την πατρίδα μας. Δεν θα επιτρέψουμε να σκυλεύουν τη μνήμη μας ούτε ιδεοληπτικά ανθρωπάκια, ούτε προδότες πολιτικοί, ούτε προβοκάτορες και πράκτορες που τριγυρνούν ασύδοτοι στην πατρίδα μας.

Ο Ελύτης, με τον χρησμό του, βάζει τα πράγματα στην θέση τους: «Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ΄ αγάλματα»!

Γραφείο Τύπου

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ»

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Press@NIKH.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *