«Απαγορεύεται» η αρνητική κριτική στην Τουρκία…

Η πολιτική των ίσων αποστάσεων και της αβάντας στην Τουρκία, την οποία συνεχώς εξισώνει με την Ελλάδα παρότι η Άγκυρα είναι αυτή που κλιμακώνει και προκαλεί, συνεχίζεται χωρίς σταματημό από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ ρωτήθηκε πάλι για το μπαράζ των πολεμικών δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της χώρας μας, αλλά και για το θέμα της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Την απάντηση του Αμερικανού στην κοινή ερώτηση των ανταποκριτών του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ και της ιστοσελίδας Hellas Journal, το ΑΠΕ την είδε ως «ξεκάθαρη παρέμβαση», παρότι δεν είχε καμμία διαφορά από τις προηγούμενες αναφορές που… απαγορεύεται να επικρίνουν την Τουρκία.

«Σε μια περίοδο που η Ρωσία εισέβαλε ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμες», είπε αρχικά ο Αμερικανός και έπαιξε την κασέτα με την πάγια αμερικανική θέση που θέλει τις ΗΠΑ «να ενθαρρύνουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας».

Όσον αφορά το θέμα της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε μεν ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται», αλλά έκανε, ως συνήθως και την αβανταδόρικη για την Τουρκία προσθήκη: «Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *