Ένας δάσκαλος που αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ουδέτερες αντωνυμίες για έναν τρανς μαθητή λόγω της χριστιανικής του πίστης, οδηγήθηκε στη φυλακή για περιφρόνηση του δικαστηρίου.

Ο Enoch Burke συνελήφθη χθες το πρωί επειδή παραβίασε δικαστική απόφαση να μην διδάξει στο σχολείο του Westmeath στην Ιρλανδία.

Ο κ. Μπερκ είπε στον δικαστή: «Η τρανσέξουαλ είναι ενάντια στη χριστιανική μου πεποίθηση. Είναι αντίθετο με τις γραφές, αντίθετο με το ήθος της Εκκλησίας της Ιρλανδίας και του σχολείου μου ».

Αφού ο δικαστής Μάικλ Κουίν έβγαλε την απόφασή του, ο Μπερκ είπε: «Είναι παράνοια που θα οδηγηθώ από αυτή την αίθουσα σε ένα μέρος φυλάκισης, αλλά δεν θα εγκαταλείψω τις χριστιανικές μου πεποιθήσεις».

Έκθεση MailOnline : Ο σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου του Wilson’s Hospital School είπε ότι με «βαριά καρδιά» ζήτησε τη δέσμευση του Μπερκ στη φυλακή, αλλά είπε ότι ο πελάτης της δεν είχε άλλη επιλογή καθώς ο Μπερκ συνέχιζε να πηγαίνει στο σχολείο, παρά τη δικαστική απόφαση που είχε λάβει την περασμένη εβδομάδα.

Η διαμάχη ξεκίνησε σχετικά με την άρνησή του να απευθυνθεί σε έναν μαθητή σε μεταβατικό στάδιο ως «αυτή» και όχι «αυτός», όπως ζήτησαν ο μαθητής και οι γονείς τους τον Μάιο, και συμφώνησε το σχολείο της Εκκλησίας της Ιρλανδίας.

Αυτό κλιμακώθηκε σε αναστολή του την ημέρα πριν από την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου, εν αναμονή της έκβασης μιας πειθαρχικής διαδικασίας.

Είχε αρνηθεί να παραμείνει μακριά από το σχολείο με άδεια μετ’ αποδοχών για την εν λόγω αναστολή, άκουσε το δικαστήριο, και καθόταν σε μια άδεια τάξη, δηλώνοντας ότι βρισκόταν εκεί για να εργαστεί.

Ο κ. Burke είπε στον δικαστή Quinn: “Είμαι δάσκαλος και δεν θέλω να πάω στη φυλακή. Θέλω να είμαι στην τάξη μου σήμερα, εκεί ήμουν σήμερα το πρωί όταν με συνέλαβαν”.

Είπε ότι αγαπούσε τους μαθητές του, στους οποίους διδάσκει γερμανικά, ιστορία και πολιτική, καθώς και συζήτηση.

‘Αγαπώ το σχολείο μου, με το σύνθημά του Res Non Verba, πράξεις όχι λόγια, αλλά είμαι εδώ σήμερα επειδή είπα ότι δεν θα αποκαλέσω ένα αγόρι κορίτσι’.

Και πρόσθεσε: “Ο τρανσέξουαλ είναι ενάντια στις χριστιανικές μου πεποιθήσεις. Είναι αντίθετος με τις γραφές, αντίθετος με το ήθος της Εκκλησίας της Ιρλανδίας και του σχολείου μου”.

Αναφερόμενος στην αποβολή του, ο κ. Burke δήλωσε: “Είναι εξαιρετικό και καταδικαστέο ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις κάποιου για το θέμα αυτό θα μπορούσαν ποτέ να θεωρηθούν ως λόγος για την κατηγορία του παραπτώματος.

Οι θρησκευτικές μου πεποιθήσεις δεν αποτελούν παράπτωμα. Δεν αποτελούν σοβαρό παράπτωμα. Ποτέ δεν θα είναι. Είναι αγαπητές σε μένα. Ποτέ δεν θα τις αρνηθώ και ποτέ δεν θα τις προδώσω, και ποτέ δεν θα υποκύψω σε μια διαταγή που θα με υποχρέωνε να το κάνω. Απλώς δεν είναι δυνατόν να το κάνω αυτό”.

Χαρακτήρισε την αποβολή του ως “παράλογη, άδικη και άδικη”. Πρόσθεσε: “Υπήρξε μια υποβάθμιση της σοβαρότητας της διαθεσιμότητας. Είναι ένα σοβαρό βήμα.

“Έχει αμαυρώσει τον καλό μου χαρακτήρα και το καλό μου όνομα, ιδιαίτερα στο επάγγελμα του δασκάλου, όπου βρίσκεται κανείς τόσο κοντά σε μεγάλο αριθμό μελών της τοπικής κοινότητας. Αφήνει μια κηλίδα σε αυτό που ήταν, για μένα, ένα αψεγάδιαστο διδακτικό ιστορικό”.

Ο κ. Burke είπε ότι είχε μια θαυμάσια σχέση με τους μαθητές του, οι οποίοι τον γνώριζαν ως έναν άνθρωπο με “διακηρυγμένα ήθη και πεποιθήσεις”.

Αναρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να επιστρέψει στο σχολείο και να υποκλιθεί σε κάτι που πίστευε ότι ήταν “προφανώς λάθος”, το οποίο περιέγραψε επίσης ως “παραβίαση της συνείδησής μου”. Ο κ. Burke είπε στο δικαστήριο ότι πίστευε ότι “σε όλη αυτή τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να συμμετέχουν… αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την αντωνυμία “αυτοί” αντί για “αυτός” ή “αυτή””.

Η Rosemary Mallon BL, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, είπε στον δικαστή Michael Quinn ότι ο πελάτης της δεν είχε άλλη επιλογή από το να ζητήσει από το δικαστήριο να στείλει τον Burke στη φυλακή για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

‘Είναι μια αναγκαστική εντολή που ζητάμε, όχι μια τιμωρητική εντολή. Απλώς επιδιώκουμε να συμμορφωθεί ο κ. Burke με τη διαταγή.

‘…Ο κ. Burke παραβιάζει εν γνώσει του αυτή τη διαταγή, συνεπώς περιφρονεί το δικαστήριο και έχει καταστήσει σαφές ότι αν δεν οδηγηθεί στη φυλακή θα παρευρεθεί στο σχολείο [σήμερα] και οι ανησυχίες του σχολείου σχετικά με τη συνεχιζόμενη αναστάτωση των μαθητών παραμένουν’, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι ο κ. Burke θα μπορούσε να προβάλει τα επιχειρήματά του στο δικαστήριο αύριο, όταν θα επανεξεταστεί η προσωρινή διαταγή που ελήφθη την περασμένη εβδομάδα, και στην πειθαρχική ακρόαση του σχολείου αυτόν τον μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *