Ζητούν κυβερνητική παρέμβαση

Παράνομοι μετανάστες (από Αφγανιστάν και Πακιστάν) προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη μέσω Σκοπίων ή Βουλγαρίας. Για να το καταφέρουν αυτό προσπαθούν να περάσουν μέσω της Ειδομένης που βρίσκεται στα σύνορα με τα Σκόπια.

Οπως καταγγέλλουν οι Έλληνες πολίτες της περιοχές, η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει την προσπάθεια του 2015, όταν στην Ειδομένη είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες μετανάστες με σκοπό να περάσουν στην πλευρά των Σκοπίων και στη συνέχεια να φτάσουν σε χώρες της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Μάλιστα οι μετανάστες έχουν ήδη προκαλέσει πολλές ζημιές σε αγροτικές εγκαταστάσεις, σε περιουσίες, ενώ η περιοχή έχει αρχίσει και θυμίζει σκουπιδότοπο.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Δημάρχου Ειδομένης που φοβάται τη δημιουργία καταυλισμού στο σημείο και κάνει έκκληση προς της ελληνικές αρχές: «Σιγά σιγά δημιουργείται μια νέα Ειδομένη του 2015. Πρέπει να υπάρξει αμέσως αντίδραση της Πολιτείας, αντίδραση της αστυνομίας. Επίσης καταστρέφουν δίκτυο ύδρευσης προκειμένου να τρέξει νερό, να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα να μην έχει νερό ο οικισμός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *