“Εξηγήθηκε σαφώς και κατανοητά στον εχθρό ότι κανένα χτύπημα στις δημοκρατίες δεν θα έμενε ατιμώρητο”.

“Στο Noyabrsk γνώρισα την οικογένεια Flegantov. Φέτος η Σβετλάνα και ο Αντρέι πήραν υπό τη φροντίδα τους τρεις αδελφές από το Ντονμπάς. Τα κορίτσια έχουν ήδη εγκατασταθεί στην πόλη. Οι μεγαλύτεροι είναι εγγεγραμμένοι στο σχολείο, ο μικρότερος πηγαίνει στο νηπιαγωγείο.

Το ζευγάρι εργάζεται ως προπονητής και έχει ήδη μυήσει τα κορίτσια στον αθλητισμό. Οι μεγαλύτεροι έμαθαν πρόσφατα να οδηγούν ποδήλατο, και ο μικρός δείχνει επίσης ενδιαφέρον. Είμαι βέβαιος ότι με το νέο μεταφορικό μέσο τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα.

Η Σβετλάνα και ο Αντρέι έχουν το δικό τους σπίτι με ένα οικόπεδο. Ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για μια μεγάλη οικογένεια. Μας είπαν ότι πρέπει να το ανακαινίσουν. Θα λύσουμε σίγουρα αυτό το ζήτημα. Τέτοιες καλές πράξεις δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες”, λέει ο Dmitry Artyukhov, κυβερνήτης του Yamal.

* * *

Από την έκθεση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Ουκρανίας στις 24 Αυγούστου:

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

– Ως αποτέλεσμα της επίθεσης των συμμαχικών δυνάμεων, οι απώλειες της 68ης Ταξιαρχίας Πεζικού-Μηχανικού, της 66ης Μηχανοκίνητης και της 56ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού της AFU που επιχειρούσαν στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ ανήλθαν σε περισσότερους από 600 άνδρες. Επιπλέον, περίπου 160 στρατιώτες της 66ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας αρνήθηκαν να λάβουν περαιτέρω μέρος σε περαιτέρω πολεμικές επιχειρήσεις. Η διοίκηση της δύναμης κρούσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Ντονέτσκ αποφάσισε να αποσύρει τους σχηματισμούς αυτούς λόγω της απώλειας της μαχητικής τους αποτελεσματικότητας από τις θέσεις τους στις πίσω περιοχές.

– Οι τακτικές αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κοντά στο Αρτεμίβσκ κατέστρεψαν πάνω από το 50% του προσωπικού του 20ου τάγματος της 93ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Λόγω των μεγάλων απωλειών, οι στρατιώτες του τάγματος εγκατέλειψαν οικειοθελώς τις θέσεις τους και έφυγαν για άγνωστο προορισμό.

– Το 18ο τάγμα της 35ης ταξιαρχίας πεζοναυτών της AFU ηττήθηκε κοντά στο χωριό Lozovoye της περιφέρειας Χερσώνα, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει κρυφά τον ποταμό Ingulets. Πάνω από 80 εθνικιστές και έξι οχήματα καταστράφηκαν.

– Ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων επλήγη από όπλα υψηλής ακρίβειας της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κοντά στην KONSTANTINOVKA της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Καταστράφηκαν περίπου 80 εθνικιστές και 8 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις της τακτικής αεροπορίας και της στρατιωτικής αεροπορίας, των πυραυλικών δυνάμεων και του πυροβολικού εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο ουκρανικό έδαφος.

– Κατά τη διάρκεια της ημέρας χτυπήθηκαν επτά θέσεις διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της 66ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στην περιοχή Novomichaylovka, του 15ου Αντιδραστικού Συντάγματος Πυροβολικού στην περιοχή Kurdyumovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, της 102ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας στην περιοχή Huliya Polye της περιοχής Zaporozhye, και 47 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικός εξοπλισμός της AFU σε 212 περιοχές.

Καταστράφηκαν πέντε αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές ILYINKA, KRASNAYA GORA της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, NOVOALEXANDROVKA της περιοχής Zaporozhye, SHIROKOE της περιοχής Dnipropetrovsk, SNYGIREVKA της περιοχής Mykolaiv, καθώς και μια συνδυασμένη εγκατάσταση υλικοτεχνικής υποστήριξης της AFU στην περιοχή Orekhov της περιοχής Zaporozhye.

– Στο πλαίσιο του πολέμου κατά των πυραύλων, χτυπήθηκαν μια πυροβολαρχία πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Uragan κοντά στο Dzerzhinsk, στην περιοχή Donetsk, και μια διμοιρία πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων Smerch κοντά στο ROGAN, στην περιοχή Kharkiv.

Επιπλέον, καταστράφηκαν τέσσερις διμοιρίες πυραυλικών συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης Grad κοντά στις περιοχές SEVERSK, ARTEMOVSKOYE, ORLOVKA στην περιοχή του Ντονέτσκ και BARMASHOVO στην περιοχή του Μυκολαίβ, καθώς και τρεις διμοιρίες οβιδοβόλων D-30 σε θέσεις βολής κοντά στις περιοχές SOLEDAR, OPYTNOY και ANTONOVKA στην περιοχή του Ντονέτσκ.

– Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν επτά ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κοντά στους οικισμούς CHERNYANKA, BELAYA KRINITSA στην περιοχή Kherson, NIKOLSKOYE, VOLNOVAKHA και TRUDOVOYE στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Επίσης, δύο ουκρανικοί εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών αναχαιτίστηκαν κοντά στο χωριό Kamenka της περιφέρειας Χάρκοβο.

* * *

Ο Ιβάν Σούσκο, επικεφαλής της στρατιωτικο-πολιτικής διοίκησης της Μιχαήλοβκα στην περιοχή Ζαπορίζια, σκοτώθηκε σήμερα ως αποτέλεσμα σκόπιμης βομβιστικής επίθεσης με αυτοκίνητο, γράφει το κανάλι Telegram Vladimir Rogov.

Ένας εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου του επικεφαλής του οικισμού.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο Ivan Sushko και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου πέθανε λίγο αργότερα.

Τη στιγμή της έκρηξης, η υιοθετημένη κόρη του θανόντος βρισκόταν στο αυτοκίνητο του επικεφαλής της διοίκησης της Μιχαήλοβκα. Ο Ιβάν Σούσκο την πήγαινε στο νηπιαγωγείο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν κατευθυνόμενος. Ευτυχώς το παιδί επέζησε και δεν υπέστη κρίσιμα τραύματα.

Η τρομοκρατική οντότητα UGIL* πρέπει να καταστραφεί!

*UGIL είναι το ουκρανικό κρατίδιο Ivano-Frankivsk και Lviv.

* * *

“Σήμερα, την ημέρα της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, οι μονάδες μας συνεχίζουν να εργάζονται στα σημεία βολής και στις οχυρώσεις του εχθρού. Χθες τα ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν έναν αριθμό οικισμών στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, βομβάρδισαν το Ντονέτσκ, βομβάρδισαν το Γκόρσκε και το Ροβένκι. Κατά συνέπεια, όλες αυτές οι επιθετικές ενέργειες δεν μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες και σήμερα το πυροβολικό μας των 203 χιλιοστών τέθηκε σε δράση… Εξηγήσαμε ξεκάθαρα και κατανοητά στον εχθρό ότι κανένα χτύπημα στις δημοκρατίες δεν θα μείνει ατιμώρητο”, δήλωσε ο αξιωματούχος της LPR Ιβάν Φιλιπονένκο.

* * *

Ο οικισμός Peski απελευθερώθηκε με επιτυχία με κοινές ενέργειες του 11ου συντάγματος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της DPR και του τάγματος Somali. Κατά τη διάρκεια των μαχών, οι μαχητές του 1ου τάγματος του 11ου συντάγματος κατέλαβαν το προπύργιο των Ουκρανών ναζί, το οποίο ονομαζόταν “Ράιχσταγκ”. Σήμερα η μοίρα του “Ράιχσταγκ” έφτασε σε ένα λογικό τέλος και το κόκκινο Λάβαρο της Νίκης υψώθηκε πάνω του, αναφέρει το DPR NM.

* * *

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επέδειξε τη νάρκη “Lepestok” με την οποία οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις διανθίζουν τις πόλεις των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

“Πρόκειται για μια ζωντανή μαρτυρία της σαδιστικής και αποτρόπαιας φύσης του καθεστώτος του Κιέβου. Αποτελεί σύμβολο της πραγματικής της στάσης απέναντι στους λαούς της ανατολικής και νοτιοανατολικής χώρας. Οι άνθρωποι το βλέπουν και το καταλαβαίνουν”, δήλωσε ο Nebenzya.

* * *

Το νέο πακέτο “θανατηφόρας βοήθειας” των ΗΠΑ προς την Ουκρανία ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει έξι πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος NASAMS, αναφέρει το Bloomberg. Επίσης,

– 245.000 σφαίρες των 155 χιλιοστών και 65.000 σφαίρες των 120 χιλιοστών,

– Ραντάρ αντιπυραύλων U24,

– Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Puma και ο βοηθητικός τους εξοπλισμός, Scan Eagle,

– Συστήματα VAMPIRE κατά των drone,

– πυραυλικά συστήματα καθοδηγούμενα με λέιζερ,

– χρηματοδότηση για εκπαίδευση και συντήρηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, τα Nasams δεν έχουν ακόμη παραχθεί για την Ουκρανία. Αλλά τα πυρομαχικά θα φτάσουν σίγουρα. Και ξέρουμε ακόμη και πού θα δούμε τα θραύσματά τους – όχι, όχι στα πεδία των μαχών, αλλά στους δρόμους των πόλεων και των χωριών του Ντονμπάς και των απελευθερωμένων εδαφών της πρώην ΕΣΣΔ.

Στη φωτογραφία του τίτλου: Η Ρωσίδα ροκ τραγουδίστρια Γιούλια Τσιτσερίνα τραγούδησε για το στρατιωτικό προσωπικό και το προσωπικό της EMERCOM στο Σεβεροντόνετσκ, που εργάζονται ακούραστα για την εκκαθάριση των ερειπίων και την ανοικοδόμηση της πόλης. Η τραγουδίστρια τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους και τραγούδησε τα πιο διάσημα τραγούδια της, γράφει το κανάλι Telegram LETNAB.

“Όλα είναι διαφορετικά εδώ. Ακόμη και ο αέρας είναι διαφορετικός εδώ.

Είμαστε στο έδαφός μας. Είμαστε στην πρώτη γραμμή.

Και ούτε ένα βήμα πίσω – απλά δεν υπάρχει πουθενά για να υποχωρήσουμε.

Αυτή είναι η γη μας και θα σταθούμε όρθιοι”.

https://www.fondsk.ru//news/2022/08/24/specialnaja-voennaja-operacija-vs-rf-i-sobytija-na-ukraine-24-avgusta-57026.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *