Με τιμές και παρατεταμένα χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τα μέλη του Συνεδρίου Συντηρητικής Δράσης (CPAC) στο Τέξας τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, που είχε την ευκαιρία να να αναφέρει τις βασικές του θέσεις.

Ο δεξιός πολιτικός, που έχει συγκρουστεί με αυταρχικούς κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πρωτοβουλίες του σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Κράτους Δικαίου, αναφέρθηκε στην σημερινή παρακμή των αξιών και των προτύπων.

Ο Ορμπάν διάβασε το σημείο του ουγγρικού συντάγματος που προβλέπει ότι ο γάμος είναι εφικτός μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

«Λιγότερες drag queen και περισσότερους Τσακ Νόρις» δήλωσε, ξεσηκώνοντας με ενθουσιασμό  το κοινό.

«Αν αμφιβάλλει κανείς κατά πόσον είναι ίδιοι οι “προοδευτικοί” φιλελεύθεροι και οι κομμουνιστές, ρωτήστε εμάς στην Ουγγαρία. Το ίδιο είναι» είπε.

Ο Όρμπαν συστήθηκε επίσης και με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ. Ο τέως Αμερικανός πρόεδρος, που θα μιλήσει αύριο στο συνέδριο, χαρακτήρισε τον Ορμπάν ως φίλο του.

Παράλληλα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Δύση έχει εγκλωβιστεί σε μια σύγκρουση πολιτισμών, ενώ απέρριψε τον όρο ρατσιστής.

«Ένας χριστιανός πολιτικός δεν μπορεί να είναι ρατσιστής» είπε, χαρακτηρίζοντας ηλίθιους όσοι τον θεωρούν ρατσιστή ή αντισημίτη.

Παράλληλα, είπε στους συντηρητικούς ότι έχουν δύο χρόνια για να ετοιμαστούν, εννοώντας προφανώς στις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *