Την αδιαφορία της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους κατοίκους που είδαν την πυρκαγιά να καταστρέφει ολοσχερώς τις περιουσίες τους στη Βαρυμπόμπη κατήγγειλε ο Νίκος Δευτεραίος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα ένα χρόνο μετά. Αυτή τη στιγμή από το κράτος έχουν δοθεί τέσσερις άδειες κατεδάφισης στα 77 σπίτια που έχουν καεί» είπε και πρόσθεσε πως «μέχρι και σε κάποιες οικογένειες που κάηκε εντελώς το σπίτι τους – όπως το δικό μου- τους έκοψαν την επιδότηση ενοικίου.

Η μητέρα μου έμενε στη Βαρυμπόπη, το σπίτι κάηκε και τώρα πληρώνω ενοίκιο στη Νέα Ιωνία».

Ο πυρόπληκτος κάτοικος κατηγόρησε την κυβέρνηση για μεγάλες καθυστερήσεις και αδράνεια: «Δεν έχουν μάθει από το Μάτι. Κάθε χρόνο καίγεται η Ελλάδα τι έχουν κάνει. Πότε κάλεσαν να μας κάνουν μια εκπαίδευση για να σβήνουμε μόνοι μας τα σπίτια μας. Δεν κάνουν τίποτα. Καίνε μόνο την Ελλάδα» είπε.

«Τα 80.000 που δίνει το κράτος σαν αποζημίωση είναι πενιχρή. Ενωθήκαμε οι κάτοικοι και βοηθάμε ο ένας τον άλλο, αν περιμένουμε το κράτος να μας σώσει έχουμε καεί» είπε και τόνισε ότι η περιοχή κινδυνεύει να εγκαταλειφθεί η περιοχή καθώς πολλοί κάτοικοι επιλέγουν δεν έχουν την δυνατότητα να επισκευάσουν τα σπίτια τους: «έρχονται και βλέπουν καμένα σπίτια και δεν έχουν δοθεί άδειες κατεδάφισης καθώς κολλάει ο ελεγκτής δόμησης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *