«Δεν θέλουμε να κρατάμε όπλα και είμαστε ανειδίκευτοι να πολεμήσουμε»

Οι Ουκρανοί άνδρες πολίτες ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών απαγορεύεται ρητά από το Κίεβο να εγκαταλείψουν τη χώρα, μένοντας «αιχμάλωτοι» της πατρίδας τους.

Μένουν χωρίς δουλειά ή βοήθεια, χωρίζονται από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και κινδυνεύουν να στρατολογηθούν και να σταλούν στο μέτωπο του πολέμου χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, γράφει ο Charli Carpenter, ο δημοσιογράφος του αμερικανικού περιοδικού Foreign Policy.

Αφού επιβλήθηκαν περιορισμοί στις μετακινήσεις στους Ουκρανούς άντρες πολίτες, οι οποίοι απαγόρευαν σε όλους τους δικαιούχους στρατιωτικής θητείας να εγκαταλείψουν την περιοχή διαμονής τους, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να δημοσιεύουν το hashtag UkraineLetMenOut από ανώνυμους λογαριασμούς Twitter.

Όπως δήλωσε ένας από αυτούς, «ακόμα και τα ζώα σε αυτή τη χώρα έχουν πλέον περισσότερα δικαιώματα».

“Η κοπέλα μου και η άρρωστη μητέρα μου στο εξωτερικό εξαρτώνται από μένα, μπορώ να δουλέψω και να τους βοηθήσω. Τώρα δεν μπορώ να βοηθήσω ούτε τον εαυτό μου. Έμεινα με αγνώστους, άστεγος και δεν μπορώ να φύγω από τη χώρα.

Ούτε εγώ ούτε οι φίλοι μου έχουμε εκπαίδευση. Δεν θέλουμε να κρατάμε όπλα και είμαστε ανειδίκευτοι να πολεμήσουμε. Φοβάμαι μην με στείλουν στον πόλεμο χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση.

Οι φίλοι μου εκπαιδεύτηκαν μόνο για πέντε ημέρες και μετά στάλθηκαν στο Ντόνετσκ. Ανησυχώ για τον ανδρικό πληθυσμό Σε αυτή τη χώρα, πολλοί έχουν πολύ χειρότερη κατάσταση από εμένα“, αναφέρει ο συγγραφέας τα λόγια ενός νεαρού άνδρα του οποίου οι συγγενείς έχουν μετακομίσει στο Λονδίνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *