Δικαστήριο της Σαρία στη Νιγηρία καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού τρείς ομοφυλόφιλούς άνδρες.

Την 1η Ιουλίου, το δικαστήριο στο Μπάουτσι της Νιγηρίας καταδίκασε τρεις ομοφυλόφιλους άνδρες, ηλικίας 20, 30 και 70 ετών, σε θάνατο με λιθοβολισμό. Δεν είχαν νομική εκπροσώπηση.

Καταδικάστηκαν σύμφωνα με το άρθρο 134 του Ποινικού Νόμου της Πολιτείας Μπάουτσι του 2001, το οποίο ορίζει: «Όποιος διαπράττει το αδίκημα της σοδομίας θα τιμωρηθεί με λιθοβολισμό [rajim] ή οποιοδήποτε άλλο μέσο αποφασίσει το κράτος».

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες στη χώρα έχουν εκφράσει φόβο και ανησυχία για την ποινή. Η Νιγηρία είναι ήδη εχθρική προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και οι ομόφυλες σχέσεις τιμωρούνται με φυλάκιση έως και 14 ετών.

Ο William Rashidi, διευθυντής της ομάδας Εquality Triangle, δήλωσε στο Reuters: «Αυτή η καταδίκη ανοίγει την πόρτα για πιο σκληρά μέτρα εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Είναι ένα κάλεσμα για βία. Με αυτή την απόφαση, οι καιροί έχουν γυρίσει πίσω, δίνοντας στους άλλους το δικαιώματα να επιτίθενται στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα».

Οι άνδρες έχουν 30 ημέρες για να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης που εκδόθηκε από δικαστήριο της Σαρία. Οι ποινές, επίσης, πρέπει να εγκριθούν από τον κυβερνήτη της πολιτείας Bala Abdulkadir Mohammed. Ο κυβερνήτης κάνει συχνά αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για θέματα όπως οι πλημμύρες και η φοίτηση στα σχολεία, αλλά δεν έχει πει λέξη για τις ποινές των ανδρών.

Είτε το δικαστήριο συνεχίσει την καταδίκη είτε όχι, η υπόθεση πιθανότατα θα προκαλέσει τους ομοφοβικούς στη χώρα και θα υποκινήσει την κακοποίηση σε queer άτομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *