Η επιλογή του Πάπα Φραγκίσκου για ένα λογότυπο για το Βατικανό για το 2025 που σχετίζεται με ένα ΛΟΑΤ «ουράνιο τόξο» έχει προκαλέσει θύελλα οργής μεταξύ των Καθολικών.

Το Βατικανό ανακοίνωσε τον Giacomo Travisani, έναν ομοφυλόφιλο σχεδιαστή και μασέρ, ως νικητή του διαγωνισμού του για το λογότυπο του Ιωβηλαίου Έτους 2025 σε συνέντευξη Τύπου στο Αποστολικό Παλάτι. Η εικόνα, η οποία μοιάζει με το σύμβολο του ουράνιου τόξου της LGBT κοινότητας, πυροδότησε θύελλα οργής στην καθολική κοινότητα, αναφέρει η Church Militant .

Ο Τραβιζάνι σκούπισε την προσωπική του σελίδα στο Facebook το πρωί της Παρασκευής καθώς η διαμάχη για τη σεξουαλικότητα και το επάγγελμά του κλιμακώθηκε, αφού ο καθολικός πολιτικός και συγγραφέας Mario Adinolfi ισχυρίστηκε ότι ο σχεδιαστής του λογότυπου είναι ομοφυλόφιλος, διαφημίζοντας τις αμφίβολες υπηρεσίες του σε σχετικό ιστότοπο.

Σύμφωνα με τον Abp. Ο Rino Fisichella, ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε προσωπικά το σχέδιο του Travisani από τα τρία κορυφαία λογότυπα, με συνολικά 294 συμμετοχές από 213 πόλεις και 48 διαφορετικές χώρες. Με αυτόν τον τρόπο, οι ταυτότητες των σχεδιαστών ήταν κωδικοποιημένες και ο Πάπας Φραγκίσκος καθοδηγήθηκε μόνο από το δικό του γούστο.

Σε συνέντευξή του στο Church Militant, η διάσημη Βρετανίδα ιστορικός τέχνης Caroline Kaye είπε ότι ο μέσος άνθρωπος θα συσχετίσει αναμφίβολα το νέο λογότυπο του Βατικανού με την τρέχουσα μόδα του gay pride. «Ο Φράνσις πρέπει να το ξέρει αυτό», σημείωσε ο Κέι.

Μια δήλωση του Βατικανού περιέγραψε τις τέσσερις στυλιζαρισμένες φιγούρες στο λογότυπο ως αντιπροσωπευτικές όλης της ανθρωπότητας από τις τέσσερις γωνιές της γης που αγκαλιάζονται μεταξύ τους αδελφικά. Ενώ η πρώτη φιγούρα είναι προσκολλημένη στον Σταυρό, οι μορφές έχουν κύματα από κάτω τους που συμβολίζουν το ταραχώδες προσκύνημα της ζωής.

«Το λογότυπο είναι μια ανέντιμη κατάχρηση του βιβλικού ουράνιου τόξου… <…> Ο σπασμένος κύκλος του λογότυπου, κομμένος στην ουρά ενός λεπτού μπλε κύματος και ενός λυγισμένου σταυρού, θα έπρεπε να υποδηλώνει έναν ολιστικό κύκλο για να αντιπροσωπεύει το άπειρο, ποτέ -Τέλος της αγάπης του Θεού», σχολίασε η ειδικός Βιβλικών και θρησκευτικών σπουδών Caroline Kaye.

Ο ιστορικός τέχνης εξέφρασε επίσης τη λύπη του για την κακή ποιότητα του σχεδίου, το οποίο στερείται «κάποιου βάρους ή βαρύτητας που θα περίμενε κανείς από το Βατικανό».

Ο συγγραφέας του λογοτύπου Τζάκομο Τραβιζάνι εξήγησε σε μια συνέντευξη ότι συνέλαβε «η πρώτη φιγούρα στο λογότυπό του είναι αυτή του Πάπα Φραγκίσκου που αγκαλιάζει τον σταυρό, ακολουθούμενος από εμάς τους υπόλοιπους».

Το Ιωβηλαίο Έτος 2025 έχει ανακηρυχθεί Έτος Ελπίδας από το Βατικανό. «Το Βατικανό παρουσιάζει το έμβλημα της ελπίδας του ως σήμα «υπερηφάνειας». Και η υπερηφάνεια έρχεται πριν από την πτώση», προειδοποίησε ο ιστορικός τέχνης Kaye.

Όπως αναφέρθηκε, ένας επίσκοπος του RCC απείλησε να απαγορεύσει στον Πάπα την είσοδο στην Ουκρανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *