Ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος βρέθηκε στην ακριτική Φλώρινα και εκεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφερόμενος στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε για «μακεδονική ταυτότητα» και «μακεδονική γλώσσα»!

Συγκεκριμένα είπε: «Η εκχώρηση άνευ όρων της μακεδονικής ταυτότητας και της μακεδονικής γλώσσας που έγινε με την Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μέγα λάθος και όπως φαίνεται το γεγονός αυτό δημιουργεί προβλήματα στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ από ενστάσεις που διατυπώνουν οι Βούλγαροι».

Πρωτοφανές αλλά Έλληνας υπουργός μίλησε για «μακεδονική ταυτότητα» και «μακεδονική γλώσσα» και μάλιστα ότι υπό όρους μπορούμε να αποδεχτούμε την εκχώρηση τους!

Συνεχίζοντας υπενθύμισε τι είχε πει στην επίσκεψή του στην Φλώρινα και τις Πρέσπες, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τότε λοιπόν είχε δηλώσει ότι «έχει σοβαρά λάθη ως προς το θέμα της Γλώσσας και την ταυτότητας», αλλά και είχε προειδοποιήσει ότι «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», σχολιάζοντας πως «είναι δύσκολο να αλλάξει το περιεχόμενο μιας Διεθνούς Συμφωνίας».

Βεβαίως το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί καταπατάνε ακόμη και τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν, χρησιμοποιώντας τον Ήλιο της Βεργίνας και αναφέροντας σαν «Μακεδονία» είναι κάτι το οποίο δεν απασχολεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία είναι ο πιο φανατικός υποστηρικτής της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *