Ένα καινοτόμο σύστημα που με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να προβλέψει την επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς καλωσορίζει ο Δήμος Αχαρνών, τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Η έξυπνη δασική επιτήρηση ξεκινά από την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η πόλη αποκτά ένα νέο εργαλείο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και για την ασφάλεια της ζωής του πολίτη και μάλιστα χωρίς κόστος. Η πρωτοπορία του νέου συστήματος έγκειται στη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και συνθήκες τα οποία κατά την επεξεργασία τους, μπορούν να εντοπίσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Δήμο Αχαρνών και την ευρύτερη περιοχή.

Τη συλλογή δορυφορικών δεδομένων υψηλής ανάλυσης από όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες της ESA, της NASA, και από το σύνολο των δορυφόρων θα προσφέρει εντελώς δωρεάν στο Δήμο Αχαρνών, για όλο το χρονικό διάστημα του καλοκαιριού,  η εταιρεία του κ. Ελευθέριου Πλαφουτζή. Αξίζει να σημειωθεί πως η συλλογή των στοιχείων θα πραγματοποιείται με σύγχρονες υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), Βαθιάς Μάθησης (Deep Learning) και προηγμένων εφαρμογών Γεωπαρατήρησης (Advance GIS). Στη διαδικασία θα περιλαμβάνονται δώδεκα παράμετροι ανάλυσης εδάφους, κλίματος και υψηλής ακρίβειας μετεωρολογικών δεδομένων.

Κάθε εβδομάδα ο Δήμος Αχαρνών θα παραλαμβάνει αναλυτική και λεπτομερή «πρόβλεψη» για τις επόμενες επτά ημέρες με τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας. Παράλληλα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί χωρίς κανένα κόστος την πλατφόρμα λογισμικού της εταιρείας για τη χαρτογράφηση των κρίσιμων περιοχών.

Η συνεργασία που τίθεται στην υπηρεσία της πυρασφάλειας θα περιλαμβάνει και άμεση επαφή και επικοινωνία με την εταιρεία του κ.Πλαφουτζή για κάθε τρέχουσα αλλά και έκτακτη ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *