Άναυδοι οι ντόπιοι από το αναπάντεχο θέαμα

Ξέφραγο αμπέλι έχουν γίνει τα σύνορα της πατρίδας μας στο σημείο του ποταμού Έβρου, όπου δεν υπάρχει τείχος, δεν υπάρχει φράγμα και μπορούν με μια απλή βάρκα να περάσουν οι λαθρομετανάστες, εφόσον βρουν κάποιο κενό φύλαξης από την ελληνική πλευρά.

Αυτό ακριβώς συνέβη χθες το πρωί, λίγο μετά τις 7, όταν οι κάτοικοι του Έβρου οι οποίοι ταξίδευαν με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ από το Διδυμότειχο στο Σουφλί, για να μεταβούν στη δουλειά τους, είδαν ένα «τσουνάμι» λαθρομεταναστών να περνάει με ταχύτητα μέσα από το ποτάμι και να τρέχουν κατά μήκος της επαρχιακής οδού, θέλοντας να φτάσουν προφανώς εκεί όπου τους περίμεναν οι διακινητές, για να τους προωθήσουν στην ελληνική επικράτεια.

Οι ντόπιοι κάτοικοι του Έβρου, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν στα χωριά τους και στους δρόμους καθημερινά σχεδόν, λαθρομετανάστες, δεν έκρυψαν την έκπληξή τους όταν είδαν αυτήν την εικόνα. Δεκάδες λαθρομετανάστες διέσχιζαν την εθνική οδό Διδυμοτείχου – Σουφλίου, μεταξύ Λαβάρων – Μάνδρας, και μάλιστα παραλίγο να τους χτυπήσουν και διερχόμενα αυτοκίνητα, αφού… πετάγονταν ξαφνικά από τις άκρες. Μάλιστα, ένας επιβάτης του λεωφορείου κατέγραψε πάνω από 50 λαθρομετανάστες να περνούν από το ένα μέρος του κάθετου άξονα Αρδανίου – Ορμενίου στο άλλο και να προσπαθούν να κρυφτούν στα βουνά, για να συνεχίσουν τον δρόμο τους.

Δεδομένο

Άλλωστε είναι δεδομένο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ροές, αλλά και οι αποτροπές όσων επιχειρούν να μπουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Μπορεί οι συνοριοφύλακες να διώχνουν καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι φυσικά μουσουλμάνοι, αλλά η προσπάθεια αυτή δεν φτάνει για να αποτρέψει την πλήρη ροή, δεδομένου ότι η Συνοριοφυλακή χρειάζεται ενίσχυση και προσλήψεις νέων μελών, για να μπορέσει να κόψει εντελώς τη ροή από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *