Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι αποξηλώσεις κάθε μορφής διαφημιστικού υλικού (πινακίδων, αφισών, πανό,  επιγραφών και ταμπελών), από το Νότιο έως και το Βόρειο τμήμα των διοικητικών ορίων του Δήμου μας.

Ωστόσο, η υπάρχουσα Διοίκηση, η Δ/νση Δημοτικής αστυνομίας και οι λοιπές εμπλεκόμενες επί του θέματος υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας του Κορωνοϊού, στις πάσης φύσεως επαγγελματικές δραστηριότητες, προέβησαν ΑΡΧΙΚΑ προ 3ετίας, στην καταγραφή και ενημέρωση των διαφημιστών και διαφημιζομένων, περί συμμόρφωσής τους, ως η κείμενη νομοθεσία ορίζει, βάσει του Ν.2946/2001 & τοπικού Κανονισμού καθαριότηταςΕν συνεχεία επακολούθησε αποξήλωση του όποιου παράνομου διαφημιστικού υλικού, αρχής γενομένης επί των κοινοχρήστων χώρων.

Πρωταρχικό στόχο, αποτελεί η αναβάθμιση του αστικού ιστού και η εικόνα της πόλης των Αχαρνών καθώς και η διασφάλιση της περιβαλλοντικής προστασίας.  Ως εκ τούτου και δεδομένου, ότι οι εν λόγω αποξηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκστρατείας για την καταπολέμηση της παράνομης Υπαίθριας διαφήμισης, εντός των ορίων της δράσης της διυπουργικής επιτροπής αναφορικά με την οδική ασφάλεια, την ασφάλεια των πεζών αλλά και την προάσπιση της δημόσιας υγείας τους, σε αμιγή ταύτιση με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, καθίσταται ΣΑΦΕΣ, ότι κάθε εκούσια και επαναλαμβανόμενη ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ των παραβατών, θα επιφέρει και τις αντίστοιχες κυρώσεις, σύμφωνα πάντοτε με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πρέπει να γίνει πλέον Συνείδηση όλων μας, ότι ενδεχόμενες εσφαλμένες παγιωμένες απόψεις, αντιλήψεις, συμπεριφορές και συνήθειες επί του θέματος, μονομερώς, θα πρέπει να απομονώνονται και να ψέγονται, ενεργώντας ανεξαιρέτως ομαδικά, δραστικά και συντονισμένα.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η Δ/νση Δημοτικής αστυνομίας σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, το τελευταίο 6μηνο, προχώρησαν στην αποξήλωση επί των κεντρικών Λεωφόρων, Δημοκρατίας, Αθηνών, Κων/πόλεως, Ιωνίας, Πάρνηθος, Δεκελείας, Θρακομακεδόνων, Κύμης καθώς και των κομβικο-κεντρικών αρτηριών  Φιλαδελφείας, Κ. Παλαμά, Λιοσίων, Αγ. Διονυσίου, Αριστοτέλους, Κύπρου, Σπ. Βρεττού, Πλήθωνος Γεμιστού, Λαθέας, Ελ. Βενιζέλου, Αγ. Πέτρου, Μπόσκιζας αλλά και σε μικρότερους οδικούς άξονες και συγκεκριμένα στις οδούς Παγκάλου, Δέδε,  Αρχαίου Θεάτρου, Αγ. Μαύρας, Θ. Παλαιολόγου και παράπλευρα της Αττ. Οδού. Η δράση θα επεκταθεί το προσεχές διάστημα στις οδούς Ιβίσκου, Ξενοδοχουπ/ων, Μόλας, Αγ. Ιωάννη Θεολόγου και Ορτανσίας.                                                                              

Υπενθυμίζεται, ότι όσες οδοί/διευθύνσεις δεν αναφέρονται, δεν παραλείφθηκαν αλλά είχαν διεκπεραιωθεί στα πλαίσια στο περσινού project αποξήλωσης.

Ειδικότερα, παρά την αισθητή επικινδυνότητα του μεγάλου ορίου ταχύτητας στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης και τις σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες τον τελευταίο μήνα, η αποτύπωση του παράνομου αποξηλωμένου διαφημιστικού υλικού σε αριθμούς ξεπερνά τις 500 (πεντακόσιες) αφίσες, τις 100 (εκατό) διαφημιστικές πινακίδες και τα 30 (τριάντα) πανό διαφήμισης. (στατιστικά 6μήνου).               

Κατά συνέπεια, το συνολικό αριθμητικό αποτέλεσμα των αποξηλώσεων κάθε είδους διαφημιστικού υλικού επί των κοινοχρήστων χώρων, στο διάστημα της 3ετούς εφαρμογής της συγκεκριμένης δράσης ξεπερνά τις 1300..

Ο θεσμός της καταγραφής και αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, επιγραφών, ταμπελών, αφισών και πανό έχει πλέον εδραιωθεί.

Πρέπει η συλλογική μάς προσπάθεια να είναι συνεχής, και όλοι να συμμετέχουμε ενεργά στον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινόμενου.

Για τυχόν πληροφορίες / καταγγελίες, επί του θέματος, δύναται να επικοινωνείτε στο τηλ. 213-2072472, με το αρμόδιο Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου μας, υπ’ όψιν Προϊσταμένης Κας Μπέη Ειρήνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *