Natural News ) Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  (ΠΟΥ) επιβεβαίωσε τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, ότι το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων εντόπισε τις ρίζες του σε ομοφυλόφιλους άνδρες που παρευρέθηκαν σε εκδηλώσεις rave στην Ευρώπη. Τουλάχιστον 200 άτομα είχαν προσβληθεί από την ασθένεια.

Ο Δρ Rosamund Lewis, ο οποίος διευθύνει την έρευνα για την ευλογιά του ΠΟΥ, δήλωσε: «Έχουμε δει μερικά κρούσματα στην Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια, μόνο σε ταξιδιώτες, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κρούσματα σε πολλές χώρες στο την ίδια στιγμή σε άτομα που δεν έχουν ταξιδέψει στις ενδημικές περιοχές της Αφρικής».

Οι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στη Νέα Υόρκη και στη Μασαχουσέτη, με μια τρίτη υπόθεση να ερευνάται από αξιωματούχους στη Φλόριντα.

Ο ίδιος ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη , αλλά ο ΠΟΥ είπε ότι η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων συνδέεται με άντρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες. Η οργάνωση σημείωσε ότι ο καθένας μπορεί να προσβληθεί από την ασθένεια.

Ο Andy Seale, ο οποίος συμβουλεύει τον ΠΟΥ για τον HIV, την ηπατίτιδα και άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, είπε ότι πολλές άλλες ασθένειες μπορούν να μεταδοθούν μέσω της σεξουαλικής επαφής, όπως ο βήχας και το κρυολόγημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ανήκουν στην κατηγορία των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Η ευλογιά των πιθήκων, όπως και η γρίπη, δεν θεωρείται ΣΜΝ.

Ενώ τα περισσότερα από τα γνωστά κρούσματα στην Ευρώπη ήταν μεταξύ ανδρών που έχουν σεξουαλική επαφή με άλλους άνδρες, οποιοσδήποτε μπορεί να μολυνθεί μέσω στενής επαφής με ένα μολυσμένο άτομο, τα ρούχα του ή ακόμα και τα σεντόνια του. Οι επιστήμονες λένε ότι θα είναι δύσκολο να καταλάβουμε εάν η εξάπλωση οφείλεται στο σεξ ή απλώς στη στενή επαφή.

Ο Mike Skinner, ιολόγος στο Imperial College του Λονδίνου, είπε: «Από τη φύση της, η σεξουαλική δραστηριότητα περιλαμβάνει στενή επαφή, η οποία θα περίμενε κανείς να αυξήσει την πιθανότητα μετάδοσης, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ατόμου και ανεξάρτητα από τον τρόπο μετάδοσης».

Η Monkeypox εξαπλώθηκε σε rave εκδηλώσεις στην Ευρώπη

Ο Δρ David Heymann, ο οποίος προήδρευσε σε μια συνάντηση της συμβουλευτικής ομάδας του ΠΟΥ για τις μολυσματικές ασθένειες, είπε ότι η κύρια θεωρία για την εξήγηση της εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων ήταν η σεξουαλική μετάδοση σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ισπανία και το Βέλγιο. Ο ιός δεν έχει προηγουμένως πυροδοτήσει εκτεταμένα ξεσπάσματα πέρα ​​από την Αφρική, όπου είναι ενδημικός στα ζώα.

«Γνωρίζουμε ότι η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί όταν υπάρχει στενή επαφή με τις βλάβες κάποιου που έχει μολυνθεί, και φαίνεται ότι η σεξουαλική επαφή έχει τώρα ενισχύσει αυτή τη μετάδοση», είπε. (Σχετικό:  Η Monkeypox εξαπλώνεται στο τεράστιο φεστιβάλ βρωμιάς LGBT στην Ευρώπη )

«Είναι πολύ πιθανό να υπήρχε κάποιος που μολύνθηκε, ανέπτυξε βλάβες… και στη συνέχεια το μετέδωσε σε άλλους όταν υπήρχε σεξουαλική ή στενή σωματική επαφή», συνέχισε ο Heymann, προσθέτοντας ότι αυτά τα διεθνή γεγονότα δημιούργησαν το ξέσπασμα σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ. και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Andrea Ammon, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων , δήλωσε ότι η πιθανότητα περαιτέρω εξάπλωσης του ιού μέσω στενών επαφών, όπως σεξουαλικές δραστηριότητες μεταξύ ατόμων με πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους, θεωρείται υψηλή.

Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική απόκλιση από το τυπικό πρότυπο εξάπλωσης της νόσου στην Κεντρική και Δυτική Αφρική, όπου οι άνθρωποι μολύνονται κυρίως από ζώα όπως τα τρωκτικά και τα πρωτεύοντα.

Βέλγοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα εφαρμόσουν καραντίνα 21 ημερών για άτομα που προσβλήθηκαν από ευλογιά των πιθήκων. Η Γερμανία έχει ήδη τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας και στο Βερολίνο, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση.

Ο Heymann επεσήμανε ότι αυτή δεν είναι παρόμοια ασθένεια με τον κοροναϊό της Γουχάν. Μπορεί να επιβραδυνθεί καθώς δεν εξαπλώνεται στον αέρα και ήδη υπάρχουν εμβόλια που προστατεύουν από αυτό. (Σχετικό:  Νέα μηχανική πανδημία: Οι ΗΠΑ αγοράζουν εκατομμύρια εμβόλια καθώς το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων πλήττει την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική .)

Τα συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων περιλαμβάνουν πυρετό, πόνους στο σώμα και εξανθήματα. Αν και σχετίζεται με τον ιό της ευλογιάς, είναι τυπικά λιγότερο σοβαρή και διακρίνεται ιδιαίτερα από την ευλογιά από την εμφάνιση διογκωμένων λεμφαδένων κατά τη συμπτωματική της φάση. Μετά από αυτό, ένα πρησμένο εξάνθημα εξαπλώνεται στο εσωτερικό του στόματος, των χεριών και των ποδιών.

Επισκεφτείτε το Outbreak.news για περισσότερες ενημερώσεις σχετικά με την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων το 2022 .

ΠΟΥ: Ξέσπασμα monkeypox εντοπίστηκε σε ομοφυλόφιλους άνδρες που παρακολούθησαν εκδηλώσεις rave στην Ευρώπη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *