Ποιός είναι αυτός ο “κύριος” που υποδεικνύει απαιτητικά σε κυβερνήσεις τι πρέπει να κάνουν και επιπλήττει όσους δεν συμφωνούν μαζί του; Μήπως νομίζει ότι είναι πλανητάρχης;

Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε το καθεστώς του Κιέβου το οποίο επί της ουσίας έχει επικηρύξει Έλληνες πολιτικούς επειδή δεν υποστηρίζουν τις ενέργειές του.

Αρνήθηκε η Ουκρανία ακόμη και τώρα (που της έχουμε στείλει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό) να αφαιρέσει τα στελέχη του ΚΚΕ από την λίστα με τα πρόσωπα στα οποία έχει επιβάλλει κυρώσεις! Αυτό αποκάλυψε το Υπουργείο Εξωτερικών σε απάντησή του σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ.

Όπως είναι γνωστό το 2015 η Ουκρανία επέβαλε προσωπικές κυρώσεις στον βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη, τον πρ. ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλο και τον Γιώργο Μαγγανά υποστηρίζοντας ότι είναι «εχθροί της Ουκρανίας» και συνεργάτες «τρομοκρατικών οργανώσεων».

Αφορμή ήταν ότι τα 3 στελέχη του ΚΚΕ παρακολούθησαν ως παρατηρητές τις εκλογές στο Ντονιέσκ και το Λουγκάνσκ που έγιναν το 2014.

Ύστερα από την ερώτηση του ΚΚΕ, το ΥΠΕΞ κάλεσε τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα Κ. Σουτένκο στις 11 Μαΐου και του έθεσε το θέμα. Ο πρέσβης Σουτένκο, αναφέρει το ΥΠΕΞ, «επιβεβαίωσε ότι οι επιβληθείσες το 2015 κυρώσεις παραμένουν σε ισχύ επί τη βάση νέου Προεδρικού Διατάγματος 184/2020, ομοίου περιεχομένου με το προηγούμενο και το οποίο περιλαμβάνει εκ νέου του κκ. Λαμπρούλη, Ζαριανόπουλο και Μαγγανά». Δηλαδή και ο Ζελένσκι το 2020 «επικήρυξε» τα στελέχη του ΚΚΕ.

Ωστόσο ο πρέσβης τους Ουκρανίας δεν έμεινε εκεί. Αρνήθηκε να βγουν τα στελέχη του ΚΚΕ από την λίστα με τις κυρώσεις. «Ο Ουκρανός πρέσβης απέρριψε κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο αναθεώρησης των κυρώσεων ή απόσυρσης του Προεδρικού Διατάγματος, ειδικά υπό την παρούσα συγκυρία», αναφέρει το ΥΠΕΞ στην απάντησή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *