Οι Τούρκοι πραγματοποιούν αποβατικές ασκήσεις στο πλαίσιο της άσκησης  2022 και στην άσκηση αυτή συμμετέχουν και οι Αζέροι.

Το ότι συμμετέχουν οι Αζέροι ήταν αναμενόμενο, σε αυτή την άσκηση όμως συμμετέχουν και οι… Αμερικανοί!

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση «το αποβατικό πλοίο USS Arlington (LPD 24) κλάσης San Antonio, προσαρτημένο στο Kearsarge Amphibious Ready Group (ARG), έφτασε στα ανοικτά των ακτών της Σμύρνης της Τουρκίας για να υποστηρίξει την τουρκική πολυεθνική άσκηση EFES Combined Joint Live-Fire Exercise 2022 (EFES22) , 27 Μαΐου 2022».

Το αποβατικό σκάφος των Αμερικανών ήρθε από την… Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα το συγκεκριμένο αποβατικό σκάφος είχε συμμετάσχει και στην ελληνική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος».

Δηλαδή, έχουμε υπογράψει αμυντική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τους έχουμε παραδώσει την Αλεξανδρούπολη, τους δώσαμε ότι αντάλλαγμα μας ζητήσανε (αντιθέτως σαν Ελλάδα δεν πήραμε κανένα) και οι Αμερικανοί πως επιβραβεύουν την χώρα; Στέλνοντας αποβατικό πλοίο σε τουρκική άσκηση η οποία έχει ως στόχο τι άλλο; Ελληνικά νησιά!

Το έστειλαν στη μεγαλύτερη αποβατική άσκηση των Τούρκων η οποία πραγματοποιείται με συγκεκριμένο στόχο και σκοπό την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Προφανώς στις ΗΠΑ το «είμαστε δεδομένοι» της κυβέρνησης το εξέλαβαν ως «σας έχουμε… γραμμένους»

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση «ενώ βρίσκεται κοντά στη Σμύρνη, το Άρλινγκτον και δυνάμεις της 22ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών (MEU) θα διεξάγουν επιχειρήσεις προς υποστήριξη του EFES22 για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με έναν βασικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ».

“Η άσκηση EFES είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους πεζοναύτες της 22 MEU να βελτιώσουν την ικανότητα και τη διαλειτουργικότητά μας με τους Τούρκους Συμμάχους μας και άλλους εταίρους που συμμετέχουν στην άσκηση”, δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Christopher Myette, εκτελεστικός αξιωματικός της 22ης MEU.

«Τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα εκπαιδευτούμε δίπλα-δίπλα με τους Τούρκους συμμάχους μας, επιδεικνύοντας τη συνδυασμένη αποτελεσματικότητα των συμμαχικών δυνάμεων που επιχειρούν από τη θάλασσα και προβάλλοντας δυνάμεις πυρός και ελιγμών στην ξηρά».

Αν οι «σύμμαχοι» Αμερικανοί προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες το ότι συμμετέχουν οι Αζέροι στην τουρκική άσκηση είναι… πταίσμα. Άλλωστε οι Αζέροι είναι Τούρκοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *