Μήν ξεχνάμε ότι ο αμόρφωτος είχε πει “αυτή είναι θέση και του κογκρέσου και της γερουσίας των ΗΠΑ” μή γνωρίζοντας ότι το κογκρέσο αποτελείται από την βουλή και την γερουσία.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρέθηκε σήμερα στην Καβάλα, όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απέδειξε για άλλη μια φορά πως βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Γεγονός που θα ήταν αναμενόμενο για έναν κλητήρα υπουργείου, για κάποιον διευθυντή περιφερειακής δημόσιας υπηρεσίας, όχι όμως για τον υπουργό άμυνας της Ελλάδας, αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Η ομιλία του αποτελεί την επιτομή της θλίψης. Ο άνθρωπος χαρακτήρισε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους, ως «θλιβερή επέτειο του ποντιακού ελληνισμού» και ως «αυτό το θλιβερό που έγινε»!!!! Χωρίς φυσικά να πει κουβέντα για τους Τούρκους, την Τουρκία, τον Κεμάλ, που ήταν οι δράστες αυτού του φρικτού εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Μετά από όλα αυτά, δεν χρειάζεται να απορεί κάποιος για την ευκολία με την οποία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέδωσε τους απόλυτα λειτουργικούς Πάτριοτ δωρεάν στην Σαουδική Αραβία και έστειλε όπλα με τέτοια ευκολία στην Ουκρανία.

Διαβάστε τις θλιβερές δηλώσεις του ανθρώπου που κατέχει το πιο κρίσιμο ποσοστό, την πιο κρίσιμη στιγμή:

«Τιμήσαμε σήμερα τη θλιβερή επέτειο του ποντιακού ελληνισμού. Λέω τιμήσαμε και όχι εορτάσαμε διότι μια τέτοια περίσταση δεν προσφέρεται για εορτασμούς. Αλλά για να θυμόμαστε, για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξεχάσουμε. Δυστυχώς δεν προέκυψε αυτό κατά τον τρόπο που εγώ θα ήθελα αφού οι εκδηλώσεις είναι περισσότερες και οι σύλλογοι δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν.

Αλλά αν υπάρχει έλλειψη συνεννόησης σε αυτά, αναρωτιέμαι πως θα συνεχίσουμε τη συνεννόηση στα πολύ πιο μεγάλα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι αυτή η περίσταση για να την τιμήσουμε όπως θα άξιζε, για να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να μην ξεχάσουμε αυτό το θλιβερό που έγινε και τους ιστορικούς υπαίτιους θα πρέπει να εορτάζεται απ’ όλους.

Με πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας. Γιατί το πνεύμα ενότητας ήταν αυτό που κυριαρχούσε όταν ο ελληνισμός σημείωνε νίκες και το πνεύμα αντιπαλότητας ή διχασμού ήταν αυτό που επικρατούσε όταν ο ελληνισμός σημείωνε καταστροφές. Να διδαχθούμε λοιπόν κάτι από αυτό και να πορευτούμε αναλόγως».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *