«Θέλετε να ενταχθείτε στο ΝΑΤΟ; Άσχημα πράγματα θα συμβούν»

Ο γνωστός Αμερικανός αναλυτής και πρώην επικεφαλής στην υπηρεσία πληροφοριών των Πεζοναυτών, Σκοτ Ρίττερ, σχολιάζοντας την είσοδο Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έθεσε το πρόβλημα στην πραγματική του ιστορική βάση και προβλέπει τι θα συμβεί λόγω αυτής της απόφασης.

Ειδικά η Φινλανδία με βάση τις συνθήκες που έχει υπογράψει χάνει ακόμα και το δικαίωμα ύπαρξης.

Τ0 1949 είχε υπογράψει συμφωνία με την Σοβιετική Ένωση για παντοτινή ουδετερότητα με αντάλλαγμα την συνέχιση της ανεξάρτητης ύπαρξής της ως έθνους-κράτους.

Συνθήκη την οποία και ανανέωσε η διάδοχη κρατική μορφή της Σοβιετικής Ένωσης (ως κυριαρχούσα εθνότητα εκείνης της εποχής), η Ρωσία.

Η παραβίαση της συνθήκης αυτής αποδεσμεύει την Ρωσία από την δέσμευσή της να αποδέχεται την ύπαρξη της Φινλανδίας στα σύνορά της.

Ρωσία και Φινλανδία έχουν μία κοινή συνοριογραμμή 1.300 χλμ. και αυτό είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το ΝΑΤΟ θέλει την ένταξή της στην Συμμαχία.

Μεταφορά ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων έξω από την 2η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη.

Να σημειώσουμε ότι ο λογαριασμός του Scott Ritter στο Twitter έχει μπλοκαριστεί σε μία επίδειξη «Δημοκρατίας» από την Δύση διότι προφανώς οι αναλύσεις του ενοχλούν ιδιαιτέρως.

«Το 1949 οι σοβιετικοί υπέγραψαν μια συνθήκη: ”Σε αντάλλαγμα για να επιτρέψουμε στην Φινλανδία να υπάρχει ως ένα έθνος-κράτος, παρά το ότι πολεμήσατε στο πλευρό των Ναζί και δολοφονήσατε 1 εκατομμύριο πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης, πρέπει να υποσχεθείτε ότι θα είστε ουδέτεροι επ’ άπειρον. Ουδέτεροι για πάντα.

Όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε και η Ρωσία ανανέωσε αυτή τη συνθήκη,δεν είχε κανένα πρόβλημα με το να ενταχθεί η Φινλανδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν ήθελαν.

Αλλά δεν μπορείτε ποτέ να επιτρέψετε το έδαφός σας να χρησιμοποιηθεί, έτσι ώστε ξένα στρατεύματα να απειλούν τη Ρωσία.

Αν αποφασίσετε ότι θα το κάνετε αυτό, τότε χάνετε το δικαίωμα να υπάρχετε αυτοστιγμεί!

Η Φινλανδία πρέπει να καταλάβει ότι η Ρωσία ό,τι λέει το εννοεί. Όταν η Ρωσία λέει: ”Όχι επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά” κι ότι ”αυτό αντιπροσωπεύει μια υπαρξιακή απειλή για την Ρωσία”, το εννοεί. Ιδιαιτέρως, όταν μιλάμε για φινλανδικό έδαφος τόσο κοντά στη 2η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη!

Η Ουκρανία δε δίδαξε τίποτα σε κανέναν;

Η Ρωσία βρίσκεται πιθανώς στα πρόθυρα να διατάξει γενική επιστράτευση του ρωσικού στρατιωτικού δυναμικού!

 Αυτό σημαίνει ότι ο αξιοθρήνητος, μικρός, φινλανδικός στρατός σου θα πνιγεί! Δεν θα είναι σαν το 1939, Φινλανδία!

Ξέρετε, είστε όπως η υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη, μαλθακοί, καπιταλιστές, έχετε έναν ωραίο τρόπο ζωής με τα κινητά σας, τους καφέδες σας και όλα τ’ άλλα.

Οι Ρώσοι θα φέρουν μερικά κακά παιδιά από την Σιβηρία και είναι τρελαμένοι τώρα.

Θέλετε να ενταχθείτε στο ΝΑΤΟ; Άσχημα πράγματα θα συμβούν….

Στην Σουηδία, τι έχετε; 26.000 ενεργό στρατιωτικό προσωπικό και 40.000 εφέδρους;

Τέλεια. Μπορείτε να στείλετε αρκετούς άνδρες να βοηθήσουν την Φινλανδία να πολεμήσει και να αντέξει για 1 βδομάδα. Θα αντέξει μια βδομάδα. Τόσο μόνο θα αντέξετε! Δεν έχετε τίποτα!

Είναι ανόητο. Είναι αυτοκτονικό. Η ένταξη το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία λογική!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *