«Δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αποχωρήσει και πλέον μόνο θα ανταλλάσσονται με τρόφιμα»

Οι ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται οχυρωμένες στη χαλυβουργία «Αζοφστάλ», ανάμεσά τους και νεοναζί του Τάγματος Αζόφ, ζήτησαν από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει το εργοστάσιο, τρόφιμα και φάρμακα, προκειμένου να αφήσουν τους αμάχους που έχουν εγκλωβιστεί εκεί να αποχωρήσουν, δήλωσε στο «RIA Novosti» εκπρόσωπος του αρχηγείου των ρωσικών στρατιωτικών.

«Πρέπει να διατηρούμε επαφές με τους ναζί του Αζόφ που έχουν εγκατασταθεί εκεί και τους εκπροσώπους της SBU για να σωθούν οι άμαχοι που παρέμειναν εκεί. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μας πρότειναν να ανταλλάξουμε ομήρους με τρόφιμα και φάρμακα. Είπαν ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να αποχωρήσει και ότι πλέον μόνο θα ανταλλάσσονται», είπε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότεροι από 200 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, ενδέχεται να βρίσκονται στις υπόγειες στοές του εργοστασίου.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο θέμα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι απαιτήσεις των Ουκρανών μοιάζουν με απαιτήσεις των τρομοκρατών.

«Όσον αφορά τις απαιτήσεις των εθνικιστών που είναι εγκαταστημένοι στις υπόγειες εγκαταστάσεις του εργοστασίου, μοιάζουν πολύ με εκείνες που έκαναν οι τρομοκράτες νωρίτερα στη Συρία και σε άλλα μέρη», σημείωσε.

Ο Πεσκόφ επισήμανε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζει τις απαιτήσεις αυτές. «Σίγουρα, ο πρόεδρος λαμβάνει πλήρη ενημέρωση, τα ξέρει όλα», είπε. Μιλώντας για τη ρωσική απάντηση σε αυτές τις προτάσεις, ο Πεσκόφ είπε πως «εναπόκειται τώρα στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων που ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με την εκκαθάριση του εργοστασίου. Δεν μπορούμε να πούμε ή να σχολιάσουμε τίποτα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *