Ο στρατός της Τουρκίας εξαπέλυσε μια νέα σειρά αεροπορικών επιδρομών σε τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας που διοικούνται από Κούρδους την περασμένη εβδομάδα εν μέσω μιας συνεχιζόμενης χερσαίας και αεροπορικής εκστρατείας στο βόρειο Ιράκ, με στόχο τους ένοπλους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), τη Χασάκα.

Τουλάχιστον τέσσερις οβίδες πυροβολικού από την τουρκική πλευρά των συνόρων βομβάρδισαν την συριακή πόλη Κομπάνι, στην πλειονότητα των Κούρδων, την Παρασκευή. Δύο άμαχοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τοπικές αναφορές.

Στο στόχαστρο του τουρκικού στρατού έγιναν και στρατιώτες του συριακού στρατού στο χωριό Ζορ Μαγκάρ, 30 χιλιόμετρα δυτικά του Κομπάνι. Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανακοίνωσε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και οι Αμερικανοί στρατιώτες πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική άσκηση στην αγροτική περιοχή της Χασάκα στα βορειοανατολικά της χώρας.

Την Τετάρτη, μια επίθεση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σκότωσε τον συνδιοικητή των δυνάμεων της πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στο Κομπάνι και δύο άλλες γυναίκες μαχήτριες από τις Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ) υπό την ηγεσία των Κούρδων.

Οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άλλες τέσσερις επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη συριακή πλευρά των συνόρων τις τελευταίες δέκα ημέρες, με στόχο εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι τοπικές δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσε στο Al-Monitor ο εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων Farhad Shami.

Η Άγκυρα λέει ότι η επίθεση στο βόρειο Ιράκ, που ονομάστηκε Επιχείρηση Claw-Lock είναι ένα προληπτικό μέτρο για να αποτρέψει το PKK από το να χρησιμοποιήσει το Ιράκ ως βάση για να πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ: directus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *