Κύριε Αναγνωστόπουλε, κύριε Κόνταρη με την παρέα σας, άλλο συνεργαζόμαστε και συναποφασίζουμε σαν δύο παρατάξεις για την τύχη της πόλης μας και άλλο προσχωρούμε και υπηρετούμε το πρόγραμμα της παράταξης του Δημάρχου κατά τα λεγόμενά σας.

Μην έχετε δεδομένο ότι οι πολίτες είναι τόσο αφελείς.

Κύριε Αναγνωστόπουλε, κύριε Κόνταρη με την παρέα σας, δείχνετε αδύναμοι να γνωρίζετε τις θεσμικές σας υποχρεώσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αχαρνών.

Εμείς σαν αντιπολίτευση οφείλουμε πρωτίστως να ελέγχουμε όλα τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η δημοτική αρχή αλλά και να παρακολουθούμε τα έργα για το κόστος, την ποιότητά τους και κατ’ επέκταση όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς που έχει συναλλαγές ο δήμος μας.

Και εσείς σαν δημοτική αρχή, έχετε θεσμική υποχρέωση να ενημερώνετε και να απολογείστε στους πολίτες ώστε να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του δήμου, όπως ορίζει ο νόμος, καθώς και για πάσης φύσεως συναλλαγή, πράγμα το οποίο μέχρι σήμερα δεν κάνετε, με αποτέλεσμα να χρεώνονται οι πολίτες των Αχαρνών με υπέρογκα δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους για να περνούν πλουσιοπάροχα η δημοτική αρχή και η παρέα της.

Εμείς ξεκάθαρα είπαμε ότι τα έργα τα οποία ανακοινώνετε για άλλη μία φορά δεν πρόκειται να υλοποιηθούν και μάλιστα δεσμευόμαστε και με ημερομηνίες. Εσείς όμως ούτε δεσμευτήκατε ούτε απαντήσατε για τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης των έργων.

Ωστόσο παραδέχεστε το πρόβλημα που υπάρχει μέχρι σήμερα με τις μελέτες αλλά για άλλη μία φορά δεν ομολογείτε το κόστος αυτών των μελετών και αρκείστε σκοπίμως  να δηλώνετε ότι αντιστοιχούν σε λιγότερο από το  1% του προϋπολογισμού του Δήμου. Εξηγήστε επιτέλους σε τι ποσό αντιστοιχεί αυτό το αμελητέο για εσάς  1%;

Επιπλέον αποφεύγετε σκοπίμως  να πείτε ξεκάθαρα στους πολίτες τι εννοείτε όταν λέτε ότι το κόστος των μελετών είναι περίπου το 1/3 της αντικειμενικής αξίας.

Κύριε Κόνταρη, ρωτάτε εμάς  πού είναι οι μελέτες των προηγούμενων χρόνων, γιατί δεν έγιναν έργα, ποιος φταίει, ποιες από τις παλιές μελέτες αφορούσαν προτάσεις για χρηματοδότηση και πόσες χρηματοδοτήσεις για να κάνει έργα ο Δήμος Αχαρνών είχε πάρει μέχρι σήμερα.

Η ειρωνεία είναι ότι σε όλα αυτά εσείς θα πρέπει να δώσετε απαντήσεις, διότι είσαστε η δημοτική αρχή που οι μισοί αντιδήμαρχοι ήσασταν ηγετικά στελέχη και αντιδήμαρχοι της δημοτικής αρχής του Σ. Ντούρου και οι άλλοι μισοί ηγετικά στελέχη και αντιδήμαρχοι της δημοτικής αρχής του Ι. Κασσαβού.

Άρα φέρετε στην πλάτη σας  έντεκα  χρόνια εξουσίας και έχετε αποκλειστικά και εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για την λεηλασία των ταμείων του Δήμου που εξαιτίας της στερούνται οι πολίτες των Αχαρνών έργα ζωτικής σημασίας.

Δεν απαντήσατε όμως  κύριε Κόνταρη, αναφορικά με τις παθογένειες του δήμου Αχαρνών τις οποίες σκοπίμως προσπερνάτε εδώ και έντεκα χρόνια, έχοντας δεδομένο ότι στην πόλη των Αχαρνών όσες υπεξαιρέσεις χρημάτων κι αν γίνουν κανείς δεν πάει φυλακή αλλά φορτώνονται στις πλάτες των πολιτών αφού ακόμα και Ορκωτοί Λογιστές και Επόπτες του Δημοσίου κατά έναν περίεργο τρόπο αδυνατούν να ελέγξουν αυτά που καταγγέλλονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από αντιδημάρχους για τη σωρεία εκατομμυρίων που εκλάπησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Όσον αφορά στα δύο χρόνια απουσίας μου, κράτησα το λόγο μου και τον έκανα πράξη εφόσον είχα κατηγορηθεί από σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο ότι χαλάω την εύρυθμη λειτουργία του, δηλώνοντας μάλιστα ότι αν με την απουσία μου τα προβλήματα της πόλης λυθούν θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη.  

Σε αυτά τα δύο χρόνια κ. Κόνταρη, που η απουσία μου, όπως ισχυρίστηκε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο θα  εξασφάλιζε την εύρυθμη λειτουργία του και θα έλυνε τα προβλήματα της πόλης,  μπορείτε να μας απαντήσετε ξεκάθαρα αν υπήρξε  έστω και ένα πρόβλημα της πόλης μας στο οποίο δόθηκε λύση;

Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Δύναμη Αχαρνών»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *