Ο υποστράτηγος Αμπντουλαζίζ Αμπντουλάχ Αλ Ανσάρι, υπεύθυνος ασφαλείας του Μουντιάλ το οποίο θα γίνει στο Κατάρ τόνισε ότι οι σημαίες των ΛΟΑΤΚΙ ενδέχεται να κατάσχονται.

Όπως ανάφερε ο ίδιος, τα σημαιάκια με τα χρώματα του Pride θα κατάσχονται για λόγους ασφαλείας ώστε να αποτραπούν επιθέσεις σε βάρος των κατόχων τους.

«Αν ένας φίλαθλος σηκώσει τη σημαία με το ουράνιο τόξο και του την πάρω, δεν θα είναι επειδή το θέλω ή για να τον προσβάλω, αλλά για να τον προστατεύσω. Διότι αν δεν το κάνω, κάποιος άλλος γύρω του ίσως του επιτεθεί. Δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη συμπεριφορά κάθε ανθρώπου. Αν θέλετε να επιδεικνύετε τις απόψεις σας για την κοινότητα LGBT+, μπορείτε να το κάνετε σε μια κοινωνία όπου είναι αποδεκτό» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Ανσάρι προέτρεψε τους φιλάθλους απλώς να δουν τα παιχνίδια και όχι να εκφράσουν πολιτική θέση.

«Δείτε τα ματς. Είναι καλό. Όμως, μην έρθετε να προσβάλετε όλη την κοινωνία εξαιτίας αυτού» είπε, και παρότι χαρακτήρισε «προσβολή» τη σημαία του Pride, διαβεβαίωσε πως οι LGBT+ φίλαθλοι είναι καλοδεχούμενοι στο Μουντιάλ.

«Εδώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους νόμους. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε θρησκεία για τις 28 ημέρες του παγκόσμιου κυπέλλου» πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως στο Κατάρ η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με πρόστιμο και φυλάκιση άνω των επτά χρόνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *