Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι βασίζεται στις γνώσεις του στο δίκαιο, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εργάζεται από το παρελθόν του ως ηθοποιός, ανέφερε το Telex.

Και οι δύο πολιτικοί είναι πτυχιούχοι νομικής, αλλά κανένας από τους δύο δεν έχει εργαστεί στο επάγγελμα.

Εμφανιζόμενος στο εθνικό ραδιόφωνο την Κυριακή (27 Μαρτίου), αφού ο Ζελένσκι τον στοχοποίησε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ για τη διφορούμενη στάση του απέναντι στη Μόσχα, ο Όρμπαν συμφώνησε με το σχόλιο της παρουσιάστριας Κάταλιν Νάγκι ότι «μόνο ένας επαγγελματίας ηθοποιός θα μπορούσε να κοιτάξει στην κάμερα με τον τρόπο που κοιτά ο Ζελένσκι».

«Είμαι δικηγόρος, προέρχομαι από εκεί, ζω με τις γνώσεις που έχω συγκεντρώσει στον κόσμο του δικαίου», δήλωσε ο Όρμπαν, ο οποίος αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου ELTE της Βουδαπέστης το 1987.

«Και ένας ηθοποιός ζει και εργάζεται με τις γνώσεις που έχει αποκτήσει ως ηθοποιός», πρόσθεσε.

Και ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έλαβε πτυχίο νομικής από το Εθνικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου το 2000. Ωστόσο το επάγγελμα δεν το έχει ασκήσει ποτέ.

«Δεν μπορούν να μας ζητούν να καταστραφούμε»

Ο Όρμπαν είπε επίσης ότι η ουκρανική πλευρά ζητά «το πλήρες κλείσιμο της ουγγρικής οικονομίας».

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν μπορούν να μας ζητούν να καταστραφούμε για χάρη τους», πρόσθεσε.

Ο Όρμπαν απέρριψε επίσης την ιδέα της Πολωνίας να στείλει μια ειρηνευτική αποστολή στην Ουκρανία, διότι «δεν υπάρχει ειρήνη».

Κατά την άποψη του Ούγγρου πρωθυπουργού, μια ειρηνευτική δύναμη μπορεί να σταλεί κάπου μόνο εάν υπάρχει τουλάχιστον κατάπαυση του πυρός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *