Αυτές τις ημέρες κυκλοφορείται στο διαδίκτυο το βίντεο από παλαιότερο δελτίο ειδήσεων μεγάλου ελληνικού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού στο οποίο προβάλλεται αναλυτικά, με ρεπορτάζ και στοιχεία, η δράση των ναζιστικών και ακροδεξιών ταγμάτων του Αζόφ στην Ουκρανία το 2021.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Στο βίντεο μπορεί κανείς να δει ηγετικό στέλεχος του τάγματος να τραβά από τη γραβάτα τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας, να τον χαστουκίζει, να του μιλά απρεπώς, να του υποδεικνύει τι να κάνει σε συγκεκριμένη υπόθεση και, στο τέλος, να τον απειλεί ευθέως.

Στο ίδιο ρεπορτάζ μπορεί να διακρίνει κανείς άλλο ηγετικό στέλεχος του τάγματος να επιδεικνύει τα όπλα του και τα στιλέτα του σε πολιτική συγκέντρωση. Στο ίδιο ρεπορτάζ μπορεί να διακρίνει κανείς πώς προπηλακίστηκε κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Λβιβ διάσημος τραγουδιστής της χώρας όταν αρνήθηκε να ευχαριστήσει από μικροφώνου τα μέλη του τάγματος για την προσφορά τους στην Ουκρανία: Με γροθιές και κλοτσιές.

Βεβαίως ο ιδιωτικός ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός, που πριν από μήνες κατάγγελλε με ένταση τη δράση των ναζιστών στην Ουκρανία, σήμερα έχει αλλάξει γραμμή και μέσα στον πόλεμο καταγγέλλει τον Πούτιν όταν αυτός ζητά αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

Αυτή την περίοδο, επίσης, κυκλοφορεί στο twitter βίντεο από παλαιότερη ομιλία του προέδρου Μπάιντεν, με την ιδιότητα του γερουσιαστή των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη διάρκεια της οποίας εξομολογείται στο κοινό του τι είδους παρεμβάσεις έκανε στο παρελθόν στην Ουκρανία όταν ήταν αντιπρόεδρος του Ομπάμα. Ο κύριος Μπάιντεν ακούγεται να λέει υπερήφανος ότι εκβίασε την ουκρανική κυβέρνηση πως δεν επρόκειτο να τις διαθέσει $1 δισ. ως βοήθεια, εάν προηγουμένως δεν απέλυε τον γενικό εισαγγελέα της χώρας!

Η εφημερίδα «The New York Times» παρεδέχθη χθες ότι είπε ψέματα στους αναγνώστες της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την ανάδειξη νέου προέδρου των ΗΠΑ το 2020 και ότι τους απέκρυψε το γεγονός ότι πράγματι ο γιος του νυν προέδρου κυρίου Μπάιντεν, που φέρει το όνομα Χάιντερ, μαζί με τον αδερφό του Τζιμ έκαναν χρήση του ονόματος του πατρός τους για να κάνουν διεφθαρμένες δουλειές με αλλοδαπούς σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και με κορυφαίους αξιωματούχους στην Ουκρανία. Ο γιος του κυρίου Μπάιντεν φέρεται ότι είχε συμβατική σχέση με μία ουκρανική εταιρία φυσικού αερίου, αν δεν μετείχε, κιόλας, στο διοικητικό συμβούλιό της. Επαναλαμβάνουμε: φυσικού αερίου.

Όλα αυτά τα αποκάλυψε πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας η εφημερίδα «New York Post», η οποία υποστήριξε ότι υπάρχει λάπτοπ του προεδρικού γόνου στο οποίο είναι καταχωρισμένα δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα και αρχεία του Χάιντερ με αλλοδαπούς με τους οποίους είχε δοσοληψίες. Οταν, όμως, αυτό συνέβη, της επιτέθησαν ομαδικά εφημερίδες, όπως οι «New York Times», τηλεοπτικοί σταθμοί, όπως το CNN, ενώ ταυτόχρονα μια εκστρατεία στο facebook και το twitter υποστήριζε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα διαδίδει ανακριβείς ειδήσεις. Με ορολογία των καιρών μας, fake news.

Σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, οι «New York Times» παραδέχθηκαν ότι υπάρχει το λάπτοπ, ότι είπαν ψέματα και ότι, αν είχε επιβεβαιωθεί τότε η είδηση, ο Τραμπ θα κέρδιζε τις εκλογές. Το 8% των πολιτών που ψήφισαν τους Δημοκρατικούς θα ψήφιζε τους Ρεπουμπλικανούς.

Αυτές τις ημέρες το ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται να ψηφίσει τροπολογία με την οποία στο μέλλον ιδιώτες που καταθέτουν καταχρηστικά αγωγές κατά του Τύπου προκειμένου να περιορίσουν αποκαλύψεις εις βάρος τους θα δύνανται να κατάσχουν τις εισπράξεις που προέρχονται από τον οβολό των αναγνωστών τους, που σε όχι λίγες περιπτώσεις είναι η μόνη πηγή εσόδων τους.

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ομιλώντας προς το Κοινοβούλιο και αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας, υποστήριξε ότι από την έκβασή του και από την τοποθέτηση ενός εκάστου απέναντι στα πράγματα κρίνεται αν τάσσεται με τη δυτική δημοκρατία ή με τον ανατολικό δεσποτισμό. Προφανώς και ο Πούτιν δεν είναι άγγελος δημοκρατίας ούτε η Ρωσία χώρα με παράδοση στο δημοκρατικό ιδεώδες, είτε με τσάρους είτε με υπαρκτό σοσιαλισμό.

Αλλά, κατόπιν όλων των συγκλονιστικών που εξετέθησαν ανωτέρω για όσα συμβαίνουν περί τη δημοκρατία και την ελευθερία και στο δικό μας δυτικό στρατόπεδο, δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο για όσα είπε ο κύριος πρωθυπουργός. Αυτογνωσία μόνον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *