Σπάνε οι αγκιστρώσεις τους και παρασύρονται από τα ρεύματα

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) προχώρησε σε μια προειδοποίηση. Με ανακοίνωση της ανέφερε ότι νάρκες που έχει τοποθετήσει το ουκρανικό Ναυτικό στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας θα μπορούσαν να παρασυρθούν προς το Βόσπορο και τη Μεσόγειο.

Βέβαια το να περάσουν τα Στενά χωρίς να γίνουν αντιληπτές είναι δύσκολο, αλλά πιθανότητα υπάρχει.

Στην ανακοίνωση, που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, η FSB υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει ζώνες ναρκών στα λιμάνια της Οδησσού, του Οτσάκοβ, του Κερνομόρσκ και του Γιουζν.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας κάνει λόγο για εκατοντάδες απαρχαιωμένες νάρκες θαλάσσης με μηχανισμό αγκύρωσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, εξαιτίας των ανέμων έχουν αρχίσει να σπάνε οι καλωδιώσεις που συνδέουν τις νάρκες με τις άγκυρες.

«Οι άνεμοι και τα ρεύματα παρασύρουν τις νάρκες στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας» δηλώνει η FSB.

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα επιφανειακά ρεύματα προς τα νότια είναι συνήθη σε αυτές τις περιοχές των ουκρανικών λιμανιών, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι οι νάρκες να παρασυρθούν προς το Βόσπορο και περαιτέρω προς τη Μεσόγειο Θάλασσα», περιγράφει.

Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας είχε εκδώσει στις 18 Μαρτίου προειδοποίηση για τον κίνδυνο ναρκών, σημειώνει το TASS.

Η FSB κατηγορεί τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι «για μία ακόμη φορά επιδεικνύουν απόλυτη άγνοια των θεμελιωδών διεθνών νόμων και αδιαφορία για ανθρώπινες ζωές, περιλαμβανομένων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *