Ρωσική «τανάλια» συνθλίβει το ουκρανικό καθεστώς: Καθεστωτικοί και ολιγάρχες τράπηκαν σε φυγή

Οι δυνάμεις του ρωσικού Στρατού προελαύνουν στο εσωτερικό της πόλης από τέσσερις κατευθύνσεις

H ρωσική πολεμική μηχανή που από χθες το βράδυ ξεκίνησε την τελική επίθεση για την κατάληψη του Κιέβου και την εκδίωξη του καθεστώτος που εγκαθιδρύθηκε στην χώρα μετά το πραξικόπημα του 2014, ανέβασε στροφές εδώ και μία ώρα. Ουκρανοί στρατιώτες παραδίδονται κατά δεκάδες (σε μία περίπτωση νωρίς σήμερα το πρωί παραδόθηκε ένας ολόκληρος λόχος) στις ρωσικές μηχανοκίνητες φάλαγγες που εισέρχονται πλέον με μεγάλη ορμή από το βορειοδυτικό άκρο του Κιέβου.

«Υπάρχουν πραγματικές μάχες στους δρόμους τώρα», δήλωσε στο AFP ένας Ουκρανός υπολοχαγός των αλεξιπτωτιστών. «Προσπαθούμε να απωθήσουμε τους Ρώσους, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε πλήρως. Η κατάσταση είναι πολύ ασταθής». 

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιτεθεί στο Κίεβο από τέσσερις κατευθύνσεις πλέον: Από τα βορειοδυτικά (κατεύθυνση αεροδρομίου Αντόνοφ), από τα δυτικά, όπου οι αλεξιπτωτιστές έχουν καταφέρει χωρίς την υποστήριξη δυνάμεων τεθωρακισμένων να προελάσουν με ταχύτητα, από τα νοτιοδυτικά και από τα βορειοανατολικά, όπου μία δεύτερη φάλαγγα έχει πετύχει να μπει στην περιοχή προερχόμενη από την Λευκορωσία.

Η μεγάλη φάλαγγα των 64 χλμ. από την Λευκορωσία, που οι ευφάνταστοι «αναλυτές» των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών έλεγαν ότι «Έχει ξεμείνει από καύσιμα και οι Ρώσοι δεν έχουν να φάνε» (για να είμαστε ακριβείς αυτό μετέδιδαν και οι αμερικανικές πηγές), «μοιράζει» τις δυνάμεις της σε όλη την περίμετρο του Κιέβου.

Ο μοναδικός διάδρομος που έχει μείνει ανοικτός είναι στα νότια της πόλης, από όπου διαφεύγουν οι ολιγάρχες και οι καθεστωτικοί με τα πολύτελή τους αυτοκίνητα υπό την προστασία των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του καθεστώτος.

Το Ιρπίν, η Μπούχα, κωμοπόλεις των προαστίων έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους που μάχονται με απίστευτο πάθος.

Ένας άλλος άξονας κατευθύνεται στην περιοχή Φαστόβ του Κιέβου. 

Στρατηγικός στόχος των Ρώσων: Οι κτιριακές υποδομές του καθεστώτος, όπως οι υπηρεσίες πληροφοριών, τα αστυνομικά κτίρια, τα κτίρια των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας κλπ. πρώτα απογυμνώνονται και εν συνεχεία καταστρέφονται.

Στόχος τους: Η επόμενη ημέρα στην Ουκρανία να μην θυμίζει σε κανέναν τα καθεστώτα Ποροσένκο και Ζελένσκι.

Tρία χωριά της περιοχής του Κιέβου – Demidov, Dymer, Kozarovichi έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις

H κατάσταση για τους Ουκρανούς που πίστεψαν τους δυτικούς ότι θα τους βοηθούσαν, είναι πλέον τραγική: Μιλώντας στο Fox News, ο Αμερικανός συνταγματάρχης,ο Ντάγκλας Μακγκρέγκορ επιβεβαίωσε ότι «Όλα τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν σε μεγάλο βαθμό περικυκλωθεί και αποκοπεί. Στα νοτιοανατολικά 30.000-40.000 Ουκρανών στρατιωτών κι αν δεν παραδοθούν μέσα στις επόμενες 24 ώρες, υποθέτω ότι οι Ρώσοι θα τους αφανίσουν».

Και διατύπωσε την εκτίμηση ότι η ρωσική προέλαση θα σταματήσει στο Δνείπερο και δεν θα προχωρήσει δυτικά προς το Λβιβ: «Δεν ενδιαφέρεται να διασχίσει τον Δνείπερο και να κατευθυνθεί δυτικά προς τα πολωνικά σύνορα.

Πιστεύω θα διαπιστώσετε και από τις διαπραγματεύσεις ότι είναι πρόθυμος να καταστήσει ουδέτερη αυτή την περιοχή σύμφωνα με το αυστριακό ή το φινλανδικό μοντέλο.

Αυτή τη στιγμή η Ρωσία ήδη ακουμπάει την Εσθονία και τμήμα της Λετονίας και η Λευκορωσία φυσικά ακουμπάει τη Λιθουανία» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Δεν τον ενδιαφέρει να πάει σε πόλεμο μαζί μας και διαθέτει έναν στρατό που είναι υπερβολικά μικρός για αυτόν τον σκοπό. Και το γνωρίζει. Η οικονομία του είναι μικρότερη απ’ την οικονομία της Νότιας Κορέας.

Έτσι, δεν επιζητά κάτι τέτοιο. Εμείς του καταλογίζουμε πράγματα που δεν θέλει να κάνει κατά τη συνηθισμένη μας προσπάθεια να δαιμονοποιήσουμε τον ίδιο και τη χώρα του. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ουκρανία είναι η 4η χειρότερη χώρα από τις 158 χώρες του πλανήτη, όσον αφορά τη διαφθορά» είπε.

Το ζήτημα είναι αν έχει εμπιστοσύνη στους δυτικούς  η Ρωσία ότι όντως η δυτική Ουκρανία θα ουδετεροποιηθεί.

Ακόμα και περίκλειστο κράτος (αφού η Ρωσία θα έχει πλήρη έλεγχο των ακτών της Μαύρης Θάλασσας) μπορεί να αποτελέσει «βατήρα» δημιουργίας ταραχών στην ανατολική περιοχή

Και ο Αμερικανός συνταγματάρχης είπε και κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον: «Αυτή η Ουκρανία δεν είναι η φιλελεύθερη δημοκρατία, το λαμπερό παράδειγμα που λένε όλοι. Απέχει πάρα πολύ από αυτό.

Ο κ. Ζελένσκι έχει φυλακίσει δημοσιογράφους και την αντιπολίτευσή του. Νομίζω ότι δεν πρέπει να εμπλακούμε. Ο αμερικανικός λαός πιστεύει ότι δεν πρέπει να εμπλακούμε.

Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να εμπλακούμε. Και πρέπει να σταματήσουμε να στέλνουμε όπλα και να ενθαρρύνουμε τους Ουκρανούς να πεθάνουν σε μια απέλπιδα προσπάθεια» εξήγησε.

Και κατέληξε: «Δεν βλέπω κανέναν λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να πολεμήσουμε τους Ρώσους για κάτι για το οποίο μιλούν εδώ και χρόνια κι εμείς απλώς επιλέγαμε να το αγνοούμε. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο πληθυσμός εκεί είναι ολόιδιος με τον δικό τους (είναι Ρώσοι). Αυτό είναι το τόσο ενοχλητικό…».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *