Το Πεκίνο για πρώτη φορά παίρνει ενεργό θέση υπέρ της Μόσχας στην σύγκρουση με ΝΑΤΟ και ΕΕ

Το Πεκίνο κάλεσε πριν λίγο τις Ηνωμένες Πολιτείες «Να εξηγήσουν γιατί ανέπτυσσαν βιολογικά όπλα στα εργαστήρια της Ουκρανίας» σε μία εξέλιξη που δείχνει ότι η Κίνα όχι απλώς συμπαρατάσσεται με την Ρωσία, αλλά θέτουν και ζητήματα τήρησης του διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ! 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού ΥΠΕΞ, Ζάο Λιαν, δήλωσε σήμερα ότι: «Ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως η χώρα που γνωρίζει καλλίτερα τα εργαστήρια, θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τις σχετικές πληροφορίες το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένων των ιών που αποθηκεύονται και της έρευνας που έχει διεξαχθεί.

Με διάφορα ονόματα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ήλεγχε 26 εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία.

Ποια είναι η πραγματική πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών; Τι ακριβώς έκαναν; Αυτά ήταν πάντα η πηγή προβληματισμού για τη διεθνή κοινότητα. Προτρέπουμε για άλλη μια φορά την πλευρά των ΗΠΑ να αποσαφηνίσει πλήρως τις βιολογικές στρατιωτικές της δραστηριότητες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και να αποδεχθεί να επιβεβαιωθούν αυτές από τρίτα μέρη» υπογράμμισε.

Και ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κατέληξε: «Η πρακτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για συνεχή ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρών που βρίσκονται κοντά στη Ρωσία πυροδότησε τη σημερινή κρίση».

Ρωσία: Βρήκαμε ίχνη προγράμματος βιολογικών όπλων στην Ουκρανία

Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στοιχεία «προγράμματος κατασκευής βιολογικών όπλων από το καθεστώς του Κιέβου και τις ΗΠΑ».

O εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ ανέφερε ότι

«Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αποκαλύφθηκαν ευρήματα έκτακτης εκκαθάρισης από το καθεστώς του Κιέβου ιχνών στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ουκρανία, και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *