Την 1η Θεματική Διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), διοργανώνει ο Δήμος Αχαρνών, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 στις 18.00.

Ο σύνδεσμος για τη διαβούλευση είναι:

https://lever.webex.com/lever/j.php?MTID=m1b8237b082273c526bae41294cc40508 [1]

Εφαρμόζοντας τις εθνικές και ευρωπαϊκές οδηγίες για επιδίωξη βιώσιμων αστικών μεταφορών, ο Δήμος Αχαρνών προχωρά στην εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο θα προδιαγράψει το μελλοντικό σύστημα μετακινήσεων της πόλης μας.

Θεμελιώδης στόχος του ΣΒΑΚ είναι να διαμορφώσει ένα σύστημα που από τη μία θέτει στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση των ήπιων μορφών μετακίνησης (πεζή και ποδήλατο) και από την άλλη να περιορίσει την αλόγιστη χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται ένα αστικό περιβάλλον απαλλαγμένο από οχλήσεις και ρύπους που προέρχονται από τις μεταφορές και φιλικότερο προς τον άνθρωπό, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την παρεχόμενη ποιότητα ζωής.

Ο Δήμος Αχαρνών, θέλοντας να εξασφαλίσει το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα, επιθυμεί την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, τόσο μέσω των θεματικών διαβουλεύσεων με τη μορφή εργαστηρίων που θα διοργανωθούν όσο και των διαδικτυακών ερευνών που θα πραγματοποιηθούν, ώστε το περιεχόμενο του ΣΒΑΚ να αποτελέσει προϊόν συμμετοχικών διαδικασιών που λαμβάνουν υπόψη το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της 1ης Θεματικής Διαβούλευσης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων φορέων προκειμένου:

  • Να ενημερωθεί για το ΣΒΑΚ του Δήμου Αχαρνών, καθώς και για τα στάδια εκπόνησής του.
  • Να διατυπώσει τον ρόλο που διαδραματίζει στο σύστημα μεταφορών της πόλης.
  • Να τοποθετηθεί υπεύθυνα και τεκμηριωμένα σχετικά με τα προβλήματα που εντοπίζει στη λειτουργία του υφιστάμενου συστήματος μεταφορών.

Το ερωτηματολόγιο για την τοποθέτησή σας σχετικά με την αστική κινητικότητα στο Δήμο μας το οποίο θα σας προετοιμάσει και για την 1η Διαβούλευση, μπορείτε να το βρείτε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμό:

https://forms.gle/CXy9MNkFHR9FZfGV7


[1] Απαιτείται σταθερός υπολογιστής ή laptop ή κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ με κάμερα και ηχεία, σύνδεση στο διαδίκτυο και λογαριασμός email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *