Όπως όλα δείχνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να καταστρέψει κυριολεκτικά το περιβάλλον τοποθετώντας ανεμογεννήτριες παντού: Σε δάση, σε βουνά, στα νησιά. Δεν εξηγείται αλλιώς η τουλάχιστον περίεργη αυτή εμμονή που έχει με τις ανεμογεννήτριες οι οποίες αλλοιώνουν χαρακτηριστικά το φυσικό περιβάλλον.

«Δεν έχω καμμία πρόθεση να ασχοληθώ άλλο μαζί σας κ. Βαρουφάκη, ο ελληνικός λαός σας ξέρει πάρα πολύ καλά πια. Να δώσω ορισμένες απαντήσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα ζητήματα ενέργειας. Κύριε Τσίπρα φαντάζομαι γνωρίζετε ότι εδώ και μια 10ετία η χώρα περιορίζει σταδιακά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την τριτολογία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις για την Ελλάδα.

Και αναφερόμενος στη συνέχεια στις μονάδες παραγωγής, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «έκλεισαν γιατί είχαν φτάσει στη λήξη της ζωής τους. Ο λιγνίτης πια είναι εξαιρετικά ακριβό καύσιμο. Και σήμερα με τις τιμές του φυσικού αερίου εκεί που βρίσκονται, ο λιγνίτης δεν είναι ανταγωνιστικό καύσιμο. Σταματήστε να αναπαράγετε αυτή την πιπίλα» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και συμπλήρωσε πως «η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι εξαιρετικά σύνθετο αντικείμενο. Οι σύμβουλοι σας να σας ενημερώσουν πώς δουλεύει. Είναι άλλο πράγμα οι στρατηγικές εφεδρείες της χώρας, η δυνατότητα να παράγει ενέργεια όταν το χρειάζεται και άλλο να συνεισφέρει ο λιγνίτης σταθερά».

«Μας παραδώσατε μια επιχείρηση στα όρια της χρεωκοπίας»

«Καταθέτω δύο άρθρα. Ο μύθος του φτηνού λιγνίτη στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πιστοποιεί ότι η συνεισφορά των ΑΠΕ το Δεκέμβριο μείωσαν τη μέση τιμή ανά μεγαβατόρα. Ας πούμε την αλήθεια. Οι ΑΠΕ θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τις τιμές» συνέχισε ο πρωθυπουργός στην τριτολογία του στη Βουλή, και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε:

«Μας παραδώσατε μια επιχείρηση στα όρια της χρεοκοπίας. Δεν είχατε κάνει τίποτα για να τη στηρίξετε. Η κυβέρνησή μας στήριξε τη ΔΕΗ. Επέτρεψαν στη ΔΕΗ να μπορέσει σήμερα να στηρίξει τους καταναλωτές. Η ΔΕΗ φέτος δεν θα βγάλει καθόλου ή θα βγάλει οριακά κέρδη. Όλη της η κερδοφορία αξιοποιήθηκε για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Θα μπορούσε να το κάνει η χρεοκοπημένη ΔΕΗ; Όχι».

Και συμπλήρωσε: «Λέτε για πλαφόν. Ποιος θα τα πληρώσει αυτά; Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν. Αν αγοράζουμε το φυσικό αέριο τόσο πιο ακριβά από την Βουλγαρία γιατί σήμερα η ΔΕΠΑ πουλάει φυσικό αέριο στη Βουλγαρία;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *