Διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο την κυβέρνηση η ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα ότι ο θάνατος των Ελλήνων ομογενών προήλθε από πυρά Ρώσων και πιο ειδικά της ρωσικής Αεροπορίας.

Τόσο το υπουργείο Εξωτερικών Ν.Δένδιας όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης έσπευσαν να αποδώσουν τις ευθύνες στην Ρωσία, για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών, χαρακτηρίζοντάς τους «εγκληματίες» χωρίς καμμία πληροφόρηση από το πεδίο.

Σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία μετά το τραγικό περιστατικό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι  ο «ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρεσβείας:

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς.

Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές.

Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές.

Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων.

Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.

Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο επέρριψε τις ευθύνες στην Ρωσία.

Το ίδιο και  με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ο οποίος με αφορμή τον τραγικό θάνατο των δύο ομογενών είχε σπεύσει, πριν πάρει σωστή πληροφόρηση ή πριν λάβει οποιαδήποτε πληροφόρηση, να επιρρίψει  τις ευθύνες στην ρωσική Αεροπορία η οποία ούτως ή άλλως επιχειρεί σε πολύ λίγες περιπτώσεις πάνω από την Ουκρανία για την ελαχιστοποίηση των απωλειών μαχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *