Η επέκταση της Λ.Κύμης προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς αλλάζοντας τον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας.

Πρακτικά πρόκειται ένα νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου -ανάσα που θα βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό στο βόρειο κυρίως κομμάτι της Αττικής. Στόχος, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό που αφορά την προ εικοσαετίας περίοδο των λαμπερών Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, είναι να υπάρξει αποσυμφόρηση στην έξοδο της Αττικής Οδού στο κόμβο της Μεταμόρφωσης, δηλαδή σε ένα τμήμα που παρατηρούνται καθημερινά ουρές χιλιομέτρων.

Έτσι, λοιπόν, η φάση δημοπράτησης τελειώνει αυτές τις μέρες και δεν αποκλείεται τα έργα να ξεκινήσουν ακόμη και μέχρι τα τέλη του 2022. Αν, δηλαδή, τα διαδικαστικά ζητήματα λυθούν εντός του έτους, ο νέος αυτοκινητόδρομος αναμένεται να είναι στη διάθεση του κοινού ακόμη μέσα στο 2027.

Το εν λόγω έργο αφορά έναν κλειστό σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, συνολικού μήκους 4,2 χιλιομέτρων, που θα ενώνει την έξοδο της Λεωφόρου Κύμης με τον κόμβο Καλυφτάκη της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Αυτό σημαίνει πως θα δούμε, εκτός του κύριου αυτοκινητοδρόμου, έργα ανάπλασης τόσο Δήμο Πεύκης όσο και στην περιοχή Λυκόβρυσης.

Μεταξύ άλλων, θα κατασκευαστούν ανισόπεδοι κόμβοι στα σημεία εισόδου και εξόδου, η μεγαλύτερη αστική σήραγγα που θα διατρέχει τους υφιστάμενους πολυπληθείς Δήμους του Λεκανοπεδίου και πολλά ακόμη έργα βελτίωσης των παράπλευρων οδών που θα οδηγήσουν σε συνολική αναβάθμιση των όμορων περιοχών.

Τέλος, να σημειώσουμε, πως οι κάτοικοι της Αθήνας θα έχουν μέσα στα επόμενα χρόνια στη διάθεσή τους μια ακόμη σημαντική οδική υποδομή. Πρόκειται για την υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως μέχρι τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, που θα επιτρέψει να γίνει η Βουλιαγμένης δρόμος ελευθέρας ροής. Σε πρακτικό επίπεδο, μια νέα σήραγγα θα ενώνει τη Λεωφόρο Κατεχάκη και τον Καρέα με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης σε ελάχιστα λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *