Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Δημοτική Αρχή παρέλαβε περίπου 400 σχέδια οριστικών μελετών που αφορούν την ολική ανάπλαση δύο βασικών εισόδων της πόλης των Αχαρνών  και συγκεκριμένα των Λεωφόρων Δημοκρατίας και Φιλαδελφείας.

Αυτό που καθιστά πρωτοπόρα την προγραμματισμένη παρέμβαση στις δύο λεωφόρους, είναι ότι η ανάπλαση βασίζεται στην εκ βάθρων αποκατάσταση όλων των υποδομών και δικτύων ενώ θα πληροί όλες τις προδιαγραφές για ασφαλή και απρόσκοπτη κίνηση πεζών, αμέα και οχημάτων.

Η ανάπλαση των δύο Λεωφόρων έχει ενταχθεί στις υποβληθείσες προτάσεις  για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με προϋπολογισμό που θα ξεπεράσει τα 11 εκ.

Στον σχεδιασμό του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού, με τη διαρκή υποστήριξη και παρακολούθηση της πορείας των εργασιών από τους Αντιδημάρχους  Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο και Χρύσανθο Κόνταρη είναι η πλήρης ανάδειξη των εισόδων της πόλης. Οι υπηρεσίες Πολεοδομίας και Προγραμματισμού αντίστοιχα συμβάλλουν στην άρτια υλοποίηση της μελέτης, καθώς και οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας υπό τον Αντιδήμαρχο Νίκο Δαμάσκο.

Περιοχές όπως ο Κόκκινος Μύλος, η Λυκότρυπα και ο Άγιος Δημήτριος θα είναι άμεσα ωφελούμενες. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι οι κάτοικοι και επισκέπτες θα εισέρχονται στον Δήμο Αχαρνών από εισόδους που θα είναι αντάξιες της ποιότητας που επιζητούμε να έχουμε στην πόλη μας.

Οι μελέτες που έχουν ήδη παραληφθεί είναι:

  • Αρχιτεκτονική: περιλαμβάνει όλες τις παρεμβάσεις επί τους εδάφους, με διαμορφώσεις των πεζοδρομίων και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι, υπόγειοι κάδοι, θέσεις φυτών, ράμπες ΑΜΕΑ, οδεύσεις τυφλών κ.λπ)
  • Ηλεκτρομηχανολογική: Περιλαμβάνει μελέτη φωτισμού και άρδευσης. Ήδη ο Δήμος είναι σε επαφή με το ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση όλου του δικτύου
  • Συγκοινωνιακή: Περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες ρυθμίσεις για ασφαλή διέλευση οχημάτων και φυσικά των πεζών. Ρυθμίζει τη σήμανση, θέσεις στάθμευσης, θέσεις στάσεων ΟΑΣΑ κ.λπ
  • Υδραυλική: Περιλαμβάνει το σχεδιασμό για την απορροή των ομβρίων με κεντρικούς αγωγούς και φρεάτια σε όλο το μήκος των οδών
  • Φυτοτεχνική: με τις προτεινόμενες μελέτες οι λεωφόροι στο τμήμα της ανάπλασης μετατρέπονται σε πολύχρωμους άξονες από εκατοντάδες δέντρα και θάμνους.

Η δημόσια παρουσίαση των μελετών και της τελικής αρχιτεκτονικής πρότασης θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *