Συναντήθηκαν στη «Μακεδονία του Αιγαίου» – Καμμία αντίδραση από την Αθήνα

Σε μια ακόμη πρόκληση προχώρησαν οι Σκοπιανοί, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της βαλκανικής χώρας είχαμε συνάντηση της «μακεδονικής» με την «τουρκική» μειονότητα, στη Μακεδονία του Αιγαίου (δηλαδή, την Ελλάδα) και μάλιστα προαναγγέλλουν και άλλες επαφές για «το καλό της χώρας».

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος που έγινε η συνάντηση είναι για τη δημιουργία πολυπολιτισμικού κόμματος! Επιθυμία των δύο πλευρών είναι να συνεργαστούν στις επόμενες εθνικές εκλογές κατεβάζοντας κοινό ψηφοδέλτιο, με στόχο να υπερβούν το όριο του 3% πανελλαδικά και να περάσουν το κατώφλι της Βουλής.

«Η πρόεδρος του πρώτου και μοναδικού πολιτικού κόμματος της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη της Ελλάδας, Τσιντέμ Ασάφογλου, (σ.σ. πρόεδρος του κόμματος DEB) συναντήθηκε (φωτογραφία, επάνω, από την ιστοσελίδα της Β. Μακεδονίας) με τους εκπροσώπους της μακεδονικής μειονότητας Ευγενία Νατσουλίδου και τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Τσαρκνιά, τους ιδρυτές της (σ.σ. οργάνωσης) “Κρίστε Μισίρκοφ”, που επηρεάζει τη μακεδονική μειονότητα στην περιοχή της Εδεσσας» γράφει η ιστοσελίδα των Σκοπίων.

«Οι επαφές μας θα συνεχιστούν»

«Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα των δύο μειονοτήτων, καθώς και η μελλοντική συνεργασία και έργο τους» προστίθεται στο δημοσίευμα.

«“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της μακεδονικής μειονότητας στη Μακεδονία του Αιγαίου που μας υποδέχτηκαν ως καλεσμένους και να ενημερώσουμε το κοινό ότι οι επαφές μας θα συνεχιστούν, δεδομένου ότι σε μια πολυπολιτισμική χώρα διαφορετικών εθνοτήτων, εκτιμώνται για το καλό της χώρας καθώς θα φέρουν πλούτο και δημοκρατία, κοινωνική ισότητα, με κάθε έννοια”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τουρκική μειονότητα» καταλήγει στο δημοσίευμά της η ίδια ιστοσελίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *