Oι εκδηλώσεις του ΠΟΥ για τους εμβολιασμούς το καλοκαίρι του 2019 και το διαβόητο EVENT 201

Ναι, η απόγνωση ξεχειλίζει στις ΗΠΑ εξαιτίας του τυραννικού καθεστώτος που έχει στηθεί με αφορμή τον COVID.

Ο Daniel Henninger εμφανίζεται κάθε Πέμπτη με την εβδομαδιαία στήλη του, «Wonder Land» στη Wall Street Journal.

Βy Blade Runner

Ο κ. Henninger ήταν φιναλίστ για το Pulitzer Prize το 1987 και το 1996 και συμμετείχε στο Pulitzer Prize που έλαβε η εφημερίδα το 2002 για την κάλυψη για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Το 2004 κέρδισε το Βραβείο Δημοσιογραφίας Eric Breindel για εβδομαδιαία στήλη. Έχει κερδίσει το βραβείο Gerald Loeb για σχολιασμό, το βραβείο Walker Stone του Ιδρύματος Scripps Howard για το δημοσιογραφικό κείμενο γραφή και το American Society of Newspaper Editors’ Distinguished Writing Award επίσης για το γράψιμό του.

Το άρθρο αυτής της Πέμπτης έχει τίτλο Τέλος στον πανικό του Covid τώρα.

End the Covid Panic Now

Biden should declare the pandemic is over, so Americans can return to normal lives.

Ο Biden θα πρέπει να δηλώσει ότι η πανδημία έχει τελειώσει, ώστε οι Αμερικανοί να επιστρέψουν στην κανονική ζωή.

Γράφει ο Daniel Henninger

Είναι ξεκάθαρο ότι η φάση πανικού της πανδημίας Covid-19 πρέπει να τελειώσει. Το κόστος είναι πολύ υψηλό.

Δεν εννοώ το τέλος ως κατάσταση του νου. Η πανδημία πρέπει να τελειώσει επίσημα, ως ζήτημα δημοσίας πολιτικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Βiden πρέπει να δηλώσει δημόσια ότι η πανδημική φάση του Covid έχει τελειώσει, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ξαναζήσουν σε μια πραγματικότητα που δεν κυριαρχείται από μάσκες, τεστ ή εμβόλια.

Η καθημερινή ζωή έχει ανασταλεί από τον Μάρτιο του 2020. Δεν θα είναι το ίδιο για χρόνια, καθώς ο ιός και οι μεταλλάξεις του κυκλοφορούν επ’ αόριστον. Αλλά οι καθημερινές ρουτίνες της ζωής χρειάζονται την ελευθερία να επανασυναρμολογηθούν ως αυτό που ήταν πριν από την πανδημία, αντί για αυτό που οι άνθρωποι ανέχονται τώρα.

Από την αρχή της πανδημίας, το σχετικό επιχείρημα για τους περιορισμούς ήταν να μειωθεί η τρομερή θνησιμότητα του ιού και οι μακροπρόθεσμες φυσικές επιπτώσεις του και να προστατευθεί η ικανότητα του νοσοκομειακού συστήματος να διαχειρίζεται τον φόρτο των κρουσμάτων.

Επειδή η παραλλαγή Omicron είναι τόσο μεταδοτική, ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει υψηλός. Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνονται με ταχύ ρυθμό.

Αυτοί οι θάνατοι είναι μια τραγωδία και η πίεση στο νοσοκομειακό σύστημα και στους υπαλλήλους του είναι πραγματική. Αλλά ούτε και επαρκής λόγος είναι για να συνεχίσουμε με το status quo του Covid. Το ποσοστό του πληθυσμού που δεν είναι εμβολιασμένο είναι ένα κοινωνιολογικό ζήτημα που δεν θα επιλυθεί με μια αναγκαστική πορεία στον τρίτο χρόνο πανδημικού πανικού.

Το status quo του Covid είναι ότι ο ιός βρίσκεται στα κεφάλια μας όλη την ώρα—μεταξύ της οικογένειας, στα σχολεία μας, στη δουλειά, στα ταξίδια, στις ενημερώσεις του Λευκού Οίκου, σε αγωγές και κάτω από έναν καταρράκτη κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης. Ζούμε σε μια κατάσταση χαμηλού βαθμού άγχους.

Τα σχολικά συστήματα σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις είναι ουσιαστικά σε κατάσταση καταστροφής, με αδύνατον να αρνηθούμε ότι πολλά παιδιά έμαθαν λίγα για δύο χρόνια καθώς αναπηδούσαν ανάμεσα στις τάξεις και κοιτούσαν τις μικρές οθόνες.

Αυτή η εφημερίδα μόλις ανέφερε ότι οι δάσκαλοι εγκαταλείπουν τα σχολεία και βρίσκουν μόνιμες δουλειές αλλού. Μια δασκάλα γυμνασίου, η Nicole Routon, η οποία δίδασκε επιστήμες για 13 χρόνια, συνόψισε τη ζωή μέσα στον πανικό του Covid: «Τίποτα δεν αλλάζει και όλα είναι ένα πρόβλημα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση να το ζεις συνεχώς».

Η φαινομενικά αιώνια επέκταση της κρίσης του Covid προκαλεί πλέον μεγαλύτερη μη ιατρική ζημιά στη χώρα από τον ίδιο τον ιό.

Οι μάσκες και οι δοκιμές έχουν μετατρέψει τη ζωή σε έναν Rubik’s Cube με λεπτομέρειες και αποφάσεις που περιστρέφονται διαρκώς. Τι  έχει περισσότερη σημασία, ένα αρνητικό ή θετικό αποτέλεσμα ταχείας δοκιμής; Πότε είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε test; Πόσο καιρό πριν κάνατε επανέλεγχο; Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξηγούν με απόκρυφες λεπτομέρειες πώς λειτουργεί το test to stay στο «K-12 Transmission Science Brief».

Βιώνουμε μια κοινωνική τραχύτητα, έχουμε αρχίσει να συμπεριφερόμαστε με αγένεια. Άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς κηδείες ή αυτοπρόσωπη παρουσία των συγγενών τους στα μνημόσυνα ακόμα και τώρα εξαιτίας του φόβου μόλυνσης. Η απομόνωση έχει γίνει η δική τους πανδημία. Οι απρόσμενες φιλίες έχουν διαβρωθεί. Μεγάλο μέρος της χώρας είναι πλέον χωρισμένο μεταξύ διαφωνούντων των μασκών και των υπερασπιστών της μάσκας.

Σίγουρα, θα επιβιώναμε κατά κάποιο τρόπο αν το τρέχον δίχτυ ασφαλείας Covid παρέμενε επ’ αόριστον. Αλλά οι αποπροσανατολισμοί από την κανονική ζωή, που μερικοί μετά βίας μπορούν να θυμηθούν, ωθούν τις στρατηγικές αντιμετώπισης σε λεπτό πάγο.

Η κυβέρνηση Biden έχει κατηγορήσει τον Covid για το ξεφάντωμα του εγκλήματος, τις καταρρεύσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και τον πληθωρισμό. Ως μερική εξήγηση, έχουν δίκιο. Ο ιός και οι πολιτικές που εφαρμόζονται γύρω του έχουν δημιουργήσει μαζικές εξάρσεις σε κάθε φάση της αμερικανικής ζωής.

Βγαίνοντας από μια συνάντηση στον Λευκό Οίκο μεταξύ του κ. Biden και των κυβερνητών αυτή την εβδομάδα, ο κυβερνήτης του Arkansas, Asa Hutchinson μίλησε για την ανεπίσημη συναίνεση: Μεταβείτε στο “εκεί που διαχειρίζεστε αυτόν τον ιό όπως θα κάνατε με άλλες ασθένειες στη χώρα μας”. Με άλλα λόγια, εάν μολυνθείτε και δεν χρειάζεστε νοσηλεία, πηγαίνετε σπίτι, πάρτε ένα από του στόματος αντιικό Covid όπως το Paxlovid και επιστρέψτε στη δουλειά όταν αισθανθείτε καλύτερα.

Πως πάμε εκεί; Θα έφτανα στο σημείο να έλεγα ότι πρέπει να αφήσουμε τον Joe Biden να ξεφύγει από το άγκιστρο της πανδημίας στον οποίο γατζώθηκε από μόνος του ισχυριζόμενος ότι θα «έκλεινε τον ιό».

Όσο οι αριθμοί της διακυβέρνησης σκοντάφτουν πάνω στον Covid, θα συνεχίσουν να τρέχουν το ρολόι με περισσότερα μπαλώματα όπως ο ιστότοπος του Covid test-kit. Ένα αναμφισβήτητο σημάδι εξάντλησης των πολιτικών είναι ότι έχουν αρχίσει να μεταθέτουν τις ευθύνες σε αξιωματούχους που είναι ήδη παγιδευμένοι μέσα στον λαβύρινθο «μηνυμάτων» της ίδιας της διοίκησης για τον Covid. Τα ποσοστά αποδοχής του κ. Βiden πιθανότατα θα αυξάνονταν, ίσως πέντε μονάδες, αν έκανε τα εξής:

Δηλώστε από το Oval Office ότι η πανδημία του Covid στις ΗΠΑ έχει τελειώσει.

Ανακοινώστε ότι η Ομάδα Αντίδρασης του Λευκού Οίκου Covid-19 θα μεταβεί από την καθημερινή απόκριση στη μακροπρόθεσμη διαχείριση του ιού.

Δηλώστε ότι οι υποχρεωτικές πολιτικές που σχετίζονται με τις μάσκες, τις δοκιμές και τους εμβολιασμούς δεν είναι πλέον απαραίτητες. Επαναλάβετε την άποψή του ότι η χάραξη πολιτικής για τον μετριασμό του ιού πρέπει να ανήκει στις πολιτείες.

Ως απαραίτητη πολιτική επιείκεια, αναγνωρίστε τη συμβολή κάθε διορισμένου και εκλεγμένου ομοσπονδιακού αξιωματούχου που πολέμησε την πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια.

-Ευχαριστώ τον Anthony Fauci για τη σταδιοδρομία του στην υπηρεσία του έθνους και αποδέχομαι τη συνταξιοδότησή του.

Η πανδημία πρέπει να σταματήσει. Ο κ. Βiden το γνωρίζει αυτό. Θα μπορούσε να εκπληρώσει τη μεγαλύτερη υπόσχεσή του στον αμερικανικό λαό λέγοντας ότι τελείωσε.

> henninger@wsj.com.

Ωραία. Καλούμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κηρύξει το τέλος της κατάστασης πανικού στη χώρα μας και να συνταξιοδοτήσει τον κ. Τσιόδρα.

Πριν όμως από τη συνταξιοδότησή του ο κ. Τσιόδρας όσο και στελέχη του υπ. Υγείας καλούνται να δώσουν στον ελληνικό λαό τις οφειλόμενες απαντήσεις για την εκούσια ή ακούσια συμμετοχή τους σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας καθώς οι σατανικές συμπτώσεις της πανδημίας είναι πολλές και δυστοπικές.

Κι εδώ αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, δεν έχουμε να κάνουμε με διαλόγους Γεραπετρίτη-Φουρθιώτη που παραπέμπουν στις εποχές Τσίπρα-Πετσίτη και λοιπών προσφιλών εκδοτών του Αλέξη.

Έχουμε να κάνουμε με τουλάχιστο ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Πριν παραιτηθεί ο κ. Τσιόδρας τον καλούμε να απαντήσει στις 23.721 οικογένειες των Ελλήνων που έχασαν τους ανθρώπους τους-με πολλούς από αυτούς να μην μπορούν καν να συμμετέχουν με φυσική παρουσία στον τελευταίο αντίο>

1) Εάν γνωρίζει ποιοι Έλληνες από το προσωπικό του προγράμματος εμβολιασμού (ναι έτσι το αποκαλεί η σχετική προαναγγελία της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στη πόλη Erfurt της Γερμανίας στo διάστημα 26 -30 Αυγούστου 2019)!

Ναι λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα η πανδημία, το καλοκαίρι του 2019 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδειχνε μία φλεγόμενη πρεμούρα για τους εμβολιασμούς και είχε οργανώσει δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη είναι αυτή στην οποία αναφερόμαστε και στη οποία όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την αναγγελία της στον ιστότοπο του ΠΟΥ συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τη χώρα μας.

2) Εάν ο ίδιος ή οι συνεργάτες του συμμετείχαν στο EVENT 201 που έλαβε χώρα στις 18 Οκτωβρίου του 2019 στη Νέα Υόρκη με θέμα μία υποτιθέμενη πανδημία σε 4 φάσεις. Εάν υπάρχουν σχετικές ηλεκτρονικές επικοινωνίες που να αφορούν την συμμετοχή εκπροσώπων της χώρας μας στη παγκόσμια αυτή άσκηση πανδημίας η οποία έρχεται σαν συνέχεια της εντατικοποίησης της κουλτούρας εμβολίου που διακατείχε τον ΠΟΥ το καλοκαίρι του 2019. Για τα δύο αυτά γεγονότα τον καλούμε να ενημερώσει τουλάχιστο τον Πρωθυπουργό, τον οποίο ακούσια ή εκούσια θα μπορούσε να έχει εμπλέξει σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας-είτε πρόκειται για διαρροή από ατύχημα, είτε για οργανωμένο έγκλημα.

3) Γιατί ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας μόλις τον Ιανουάριο του 2020 κι ενώ ακόμη δεν είχε ανακηρυχθεί επίσημα πανδημία έσπευσε να παρουσιάσει μελέτη υπέρ της φυσικής προέλευσης του ιου COVID-19;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *