Θλίψη προκάλεσε η χθεσινή εικόνα της Βουλής (δείτε την κεντρική φωτογραφία του κειμένου), καθώς τον τραγικό χαμό των πεσόντων των Ιμίων τον τίμησαν ελάχιστοι βουλευτές. 

Όπως αποδεικνύεται και από τα γενικά πλάνα που μετέδωσε ζωντανά το κανάλι της Βουλής, οι βουλευτές που παρίσταντο ήταν λιγότεροι από δέκα. Οσο για το υπουργικά έδρανα, ήταν κι αυτά άδεια, καθώς το «παρών» έδωσε μόνο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος βρίσκονταν στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Οι πολιτικοί μας ταγοί ήταν όπως φαίνεται… κατάκοποι από την τριήμερη μάχη επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή και επέλεξαν έτσι να ξεκουραστούν χθες, αντί να τιμήσουν τη μνήμη του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού. Η εικόνα αυτή ήταν τουλάχιστον θλιβερή, αν και όχι πρωτοφανής, καθώς έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν.

Η πρώτη φορά

Αυτή ήταν, ωστόσο, η πρώτη φορά που συμμετείχαν λιγότεροι από δέκα βουλευτές. Σε κάθε περίπτωση, στην αναφορά του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε πως «αν χρειαστεί, η Ελλάδα έχει εκατομμύρια Καραθανάσηδες, Βλαχάκους και Γιαλοψούς σε όλο τον κόσμο. Τους τιμούμε και τους ευχαριστούμε για τη θυσία τους», τονίζοντας πως η μέρα της θυσίας τους είναι μια μέρα μνήμης για την πατρίδα μας, μια μέρα που οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα για την πίστη και την αφοσίωση στη χώρα και στα εθνικά της ιδανικά που έδειξαν τρεις Ελληνες με κεφαλαία γράμματα.

Όπως επισήμανε πάντως, δυστυχώς η Τουρκία δεν έχει πάψει να μας απειλεί παραβιάζοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου. «Προσπαθεί να ακρωτηριάσει την εθνική κυριαρχία, όπως έκανε στην Κύπρο, και προσπαθεί να το κάνει και τώρα στο Αιγαίο. Απαιτούμε από τους συμμάχους μας, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., να τηρούν άπαντες το Διεθνές Δίκαιο», σημείωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *