Θα μάθουμε ποτέ τι συμφωνήθηκε το 1996 μεταξύ της κυβέρνησης Σημίτη και των ΗΠΑ που διαμεσολάβησαν στην κρίση το οποίο μας κυνηγά και σήμερα εν έτει 2022;

Η ιστορία δυστυχώς δεν γράφεται με το αν και το τι θα γίνονταν εκείνη την μοιραία την νύκτα των Ιμίων το 1996 αν είχαν ληφθεί διαφορετικές αποφάσεις, αλλά  με την ανάγνωση των γεγονότων στην ορθή τους διάσταση, καθώς και των  διδαγμάτων από την κρίση αυτή, συνδέοντας με το τι συμβαίνει σήμερα, 2022, από την τουρκική ηγεσία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΌΣΜΟΣ, του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα, είχαμε εγκληματικά λάθη από την τότε κυβέρνηση Σημίτη, όπως βλέπουμε,  “κυνηγούν” την ελληνική πλευρά εν έτει 2022, διότι η κρίση των Ιμίων δεν τελείωσε εκείνο το μοιραίο βράδυ με την θυσία των Τριών παλικαριών, αλλά συνεχίζεται και σήμερα.

Πως μπορεί να γίνεται όμως αυτό;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κ.Χαρδαβέλλα, πριν μερικά χρόνια (λεπτό 07:24), το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρουσίασε αποχαρακτηρισμένα έγραφα εκείνης της βραδιάς μεταξύ της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα  και το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Εκεί αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση Σημίτη είχε προτείνει μέσω του ΥΠΕΞ Θ.Πάγκαλου ως μέτρο της αποκλιμάκωσης της κρίσης, “ οικονομικά μέτρα και την σκέψη της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών κατά μήκος των τουρκικών ακτών, ως αντάλλαγμα για υπαναχώρηση των τουρκικών δυνάμεων, τα οποία είναι καλοδεχούμενα”.

Τελικά θα μάθουμε ως ελληνισμός τι είχε συμφωνηθεί εκείνη την σκοτεινή περίοδο, επίσημα από την χώρα μας, και για το οποίο ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης ανέφερε το περίφημο “ Ευχαριστώ τους Αμερικανούς” στην βουλή, το οποίο μας κυνηγά και σήμερα εν έτει 2022;   

Οι Τούρκοι απαιτούν σήμερα με περίσσεια Νεο-Οθωμανική αλαζονεία την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών “πρώτης γραμμής”, με δηλώσεις ολόκληρης της τουρκικής ηγεσίας, αλλά και τις αντιπολίτευσης, εντείνοντας την ρητορική τους, η οποία συνοδεύεται και με πράξεις.

Την ίδια στιγμή εφαρμόζουν σχέδιο υπερπτήσεων με UAV και UCAV πάνω από τα νησιά μας, με σαφή και ξεκάθαρο προσανατολισμό την αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από τα νησιά μας, πράγμα που δεν γίνεται δεκτό από την χώρα μας.

Θα λέγαμε όμως ότι όποια κρίση θα επιχειρούσαν σήμερα οι Τούρκοι θα είχε ως σαφή στόχο αυτό ακριβώς το διακύβευμα, ενώ η περιβόητη “ Γαλάζια Πατρίδα”, “κατασκευάστηκε” για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *