Πρωτοφανής επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου από τους θιασώτες της πολιτικής ορθότητας

Μια Φινλανδή χριστιανοδημοκράτης βουλευτής και πρώην υπουργός Εσωτερικών παραπέμφθηκε σήμερα σε δίκη για υποκίνηση βίας εναντίον ομοφυλόφιλων σχετικά με κάποια σχόλιά της με τα οποία περιέγραφε την ομοφυλοφιλία ως αναπτυξιακή διαταραχή και ως αμαρτία.

Πρόκειται για μια  άνευ προηγουμένου επίθεση στην ελευθερία του λόγου αλλά και την Θρησκευτική ελευθερία γιατί  το περιφερειακό δικαστήριο του Ελσίνκι θα πρέπει να αποφασίσει αν η αναφορά στη Βίβλο μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις στη Φινλανδία να θεωρηθεί έγκλημα.

Η Πάιβι Ράσανεν, γιατρός και βουλευτής ενός μικρού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος από το 1995, χαρακτήρισε “αναπτυξιακή διαταραχή” την ομοφυλοφιλία σε ένα διαδικτυακό άρθρο γνώμης το οποίο δημοσιεύτηκε το 2004 και “ντροπή και αμαρτία” στο Twitter το 2019, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας.

Σε ένα πρόγραμμα το οποίο μεταδόθηκε από τον φινλανδικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Yle το 2019, η Ράσανεν περιέγραψε την ομοφυλοφιλία ως μια μορφή “γενετικού εκφυλισμού”, πρόσθεσε ο εισαγγελέας, απαγγέλοντάς της κατηγορίες για υποκίνηση σε βία εναντίον των ομοφυλόφιλων.

“Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη γιατί γνωρίζω ότι αυτή είναι μια ιστορική υπόθεση για την ελευθερία του λόγου και την θρησκευτική ελευθερία”, ανέφερε σε email της προς το Ρόιτερς πριν από την δίκη.

“Προφανώς οι Χριστιανοί οι οποίοι πρεσβεύουν τις διδαχές της Βίβλου έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο”, πρόσθεσε.

Στο άρθρο άποψη που δημοσίευσε το 2004 η Ράσανεν υποστήριζε ότι επιστημονικά στοιχεία έχουν αποδείξει χωρίς αμφιβολία πως η ομοφυλοφιλία είναι μια διαταραχή στην ψυχοσεξουαλική εξέλιξη του ανθρώπου και ισχυριζόταν ότι οι πρώιμες ομοφυλοφιλικές σχέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε σεξουαλική κακοποίηση από ενήλικες άνδρες.

Στο σχόλιο που είχε κάνει το 2019 στο Twitter, η ίδια αμφισβητούσε την απόφαση της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Φινλανδίας να συνεργαστεί με μια γνωστή ένωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ για την διοργάνωση μιας Παρέλασης και είχε αναρτήσει την φωτογραφία ενός αποσπάσματος της Βίβλου το οποίο καταδικάζει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή προστίμου στην Ράσανεν και ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός ζήτησε να αφαιρεθούν αποσπάσματα της εκπομπής.

Το δικαστήριο θα αποφανθεί σχετικά με την υπόθεση σε έναν δεύτερο χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *