Σε ένα ακόμη σοβαρό ατόπημα προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καθώς τον ενόχλησε ο Εθνικός Ύμνος και ο αγιασμός των μαχητικών αεροσκαφών, Rafale. 

Ο Α.Τσίπρας χαρακτήρισε «κιτς θέαμα» τους παπάδες που ευλόγησαν τα Rafale υπό την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εθνική καπηλεία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε επίσης χθες το αίτημά του για πρόωρες εκλογές ακόμα και μέσα στην πανδημία, καθώς, όπως είπε, είναι ένα αίτημα ευαισθησίας απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, γιατί «το μεγάλο και το επείγον ζήτημα είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση που έχει αποτύχει και είναι επικίνδυνη».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Kontra Channel υποστήριξε ότι το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι «ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας». Όπως είπε, μέσα στην πανδημία «η χώρα μας βρίσκεται στη χειρότερη θέση στους σκληρούς δείκτες, στους θανάτους ανά 1.000.000 πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη και από τις χειρότερες στον κόσμο» και απέδωσε τις ευθύνες στον πρωθυπουργό γιατί, όπως είπε, άφησε απροστάτευτη την κοινωνία και δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας.

«Ζούμε μία τραγωδία που αντικατοπτρίζεται σε χαμένους ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Αναφέρομαι και σε αυτό που υπέδειξε η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, ότι ένας μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που χάνονται θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, αν οι συνθήκες στο σύστημα υγείας ήταν διαφορετικές» είπε ο κ. Τσίπρας και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό:

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι αναξιόπιστος, δεν έχει πια σημασία τι λέει, δεν έχω ξαναδεί κυβέρνηση που να μην ασχολείται με τίποτα άλλο παρά να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση… Λίγη σημασία έχει τι λέει ο κ. Μητσοτάκης, είναι μία κυβέρνηση απολύτως αποτυχημένη και επικίνδυνη για το εισόδημα των εργαζομένων, των νοικοκυριών, της μεσαίας τάξης. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατία».

Απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συναίνεσης και συνεννόησης τώρα με την κυβέρνηση. «Η αντιπολίτευση στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης, του είπα να κάνουμε μια κοινή στρατηγική. Τώρα τι συνεννόηση να κάνουμε πάνω στα ερείπια; Τώρα προέχει να φύγει η κυβέρνηση. Τι συνεννόηση να κάνουμε όταν έχει διχαστική ρητορική; Όταν ο εκπρόσωπός του λέει ότι είμαστε ναζί, ότι είμαστε Γκέμπελς, τι συνεννόηση να κάνουμε. Μας χωρίζει άβυσσος, σε αυτό έχει δίκιο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την ακρίβεια είπε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα εγκαίρως κι έλεγε ότι η κρίση είναι παγκόσμια, λειτουργεί ως επιταχυντής της ακρίβειας με την πώληση της ΔΕΗ και τα δίκτυα ηλεκτρισμού, αφήνει χωρίς αρμοδιότητες την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ οι αυξήσεις στην ενέργεια στη χώρα μας είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Ακόμα ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί καθεστώς απόλυτου ελέγχου στον χώρο της ενημέρωσης, πρωτοφανές γεγονός μετά τη Μεταπολίτευση, με τη λίστα Πέτσα και την ευγενική χορηγία της συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης.

Υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι κυβερνήσεις σταθερότητας, όπως ήταν -όπως είπε- η δική του κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια, ενώ οι μονοκομματικές κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι και γι’ αυτόν και για όλους η δυσκολία είναι, όταν βρεθείς αντιμέτωπος με τα προβλήματα, τι θέση θα πάρεις. Εκεί θα κριθεί, είπε, και τόνισε ότι θα πρέπει να απαντήσει κάποια στιγμή αν θα είναι με τη Δεξιά ή με τη δημοκρατική παράταξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *