Η εταιρεία νευροτεχνολογίας του δισεκατομμυριούχου Ελον Μάσκ προσλαμβάνει υπαλλήλους κλινικών δοκιμών καθώς αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Η Neuralink, η αμερικανική εταιρεία νευροτεχνολογίας που συνιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Έλον Μασκ, έχει αρχίσει να προσλαμβάνει βασικούς υπαλλήλους για τη διεξαγωγή των κλινικών της δοκιμών, σηματοδοτώντας ότι πλησιάζει πιο κοντά στην έναρξη των δοκιμών σε ανθρώπους των εγκεφαλικών εμφυτευμάτων της.

Η εταιρεία έχει δημοσιεύσει αγγελίες για την πρόσληψη διευθυντή κλινικών δοκιμών και συντονιστή κλινικών δοκιμών. Οι διαφημίσεις σημειώνουν ότι το προσωπικό θα «συνεργαστεί στενά με μερικούς από τους πιο καινοτόμους γιατρούς και κορυφαίους μηχανικούς, καθώς και με τους πρώτους συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές του Neuralink». Η Neuralink είπε ότι ο διευθυντής θα ηγηθεί και θα βοηθήσει στη συγκρότηση της κλινικής ερευνητικής της ομάδας και θα αναπτύξει «ρυθμιστικές αλληλεπιδράσεις που συνοδεύονται από ένα γρήγορο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον».

Ο Μασκ, ο οποίος κατατάσσεται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που υπολογίζεται στα 256 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει να εμφυτεύσει τσιπ εγκεφάλου Neuralink σε ανθρώπους κάποια στιγμή το 2022, εν αναμονή της έγκρισης για σχέδια δοκιμών από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). .

Ο Musk και οι συνεργάτες του  ίδρυσαν την εταιρεία το 2016 για να αναπτύξουν τσιπ εγκεφάλου που συνδέουν τους ανθρώπους με τους υπολογιστές. Ισχυρίστηκε ότι τα εμφυτεύματα θα επιτρέψουν στους παράλυτους να ελέγχουν συσκευές όπως smartphone με τον εγκέφαλό τους. Αναμένει ότι θα σημειωθεί περισσότερη πρόοδος, συμπεριλαμβανομένων λύσεων για πολλές σωματικές αναπηρίες μέσω της γεφύρωσης σημάτων μεταξύ των νευρώνων, μόλις ξεκινήσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους.

Η Neuralink έχει ήδη δοκιμάσει τα τσιπ της στον εγκέφαλο ενός μακάκου πιθήκου και ενός χοίρου. 

Τα πρώτα ανθρώπινα υποκείμενα θα είναι άτομα με σοβαρούς τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, όπως τετραπληγικοί, είπε ο Μασκ τον περασμένο μήνα στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Διευθύνων Σύμβουλος της Wall Street Journal. «Έχουμε την ευκαιρία  να αποκαταστήσουμε τη λειτουργικότητα ολόκληρου του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματισμό του νωτιαίου μυελού», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *